HCL.HR

Assassin's Creed: Origins

  • 266 Odgovora
  • 68520 Hitova
Odg: Assassin's Creed: Origins
« Odgovori #240 : 04. Svibanj, 2018., 05:35 »
Završio sam DLC The Curse of the Pharaohs. Dosta je veći od prvog DLCa, oko 30 sati sve zajedno (main, side, upitnici), što je stvarno puno a i bogato je sadržajem.
Ovdje se malo otišlo u smjeru mistike i mislim da lijepo zaokružuje ovaj genijalan AC
 

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Assassin's Creed: Origins
« Odgovori #241 : 04. Svibanj, 2018., 05:52 »
Obavezno moram nabavit!!!

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Assassin's Creed: Origins
« Odgovori #242 : 04. Svibanj, 2018., 06:05 »
Čovječe, pa to ću igrat cijelu godinu  :wildboy:
Ja od 12. mjeseca igram igru i sad sam lvl 34, tek rješavam side questove i istražujem. Od glavne priče sam ubio samo 2 lika...


Doduše uživam, istražujem, craftam, lovim. Igram i na hard pa možda nešto dulje traje, no opet je tu taj užitak planiranja i kako ući potiho svuda i sve riješiti bez ikakvih borbi i alarma.




Odg: Assassin's Creed: Origins
« Odgovori #243 : 04. Svibanj, 2018., 06:56 »
A što bih ja tek trebao reći?! Ja sam tek krenuo s Assassin's Creedom III i još sam na sekvenci 2 jer mi je fora gladiti peseke i hraniti pajceke što hodaju gradom.  :mrgreen:

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Assassin's Creed: Origins
« Odgovori #244 : 04. Svibanj, 2018., 06:57 »
:hihi:

Odg: Assassin's Creed: Origins
« Odgovori #245 : 04. Svibanj, 2018., 08:45 »
Zavrsen s oba dlc-a, odlicna igra uz par mana koje se mogu prozvakat. Deftinitivno cekam novi dlc :)

Odg: Assassin's Creed: Origins
« Odgovori #246 : 14. Srpanj, 2018., 02:14 »
Nakon utrosenih 70 sati presao sam igru 100 posto, sve main i side questove,upitnike, sve skillove otkljucao i mislim da bi bilo vreme da ostavim mali osvrt
Jednom rječju: VAU, ovime je ubisoft pokazao da se moze i umije dobro napravit kad se hoce
Uzeli su pauzu dve godine, promenili same temelje igre i to funkcionira, ozivjeli su serijal
Mapa je ogromna, i odusevljen sam s time da nijedna regija ne izgleda kao kopija prethodne, svaka je jedinstvena, drugacija, tacno ako odes u severni deo mape u Cyrenicu gdje je malo vise grčki utjecaj vidis razliku u izgledu grada, arhitekturi sto je jako pohvalno
Prica je dobra, Bayek je odlican protagonist te ima dobru kemiju s svojom boljom polovicom Ayom, no nazalost po meni je main quest dosta kratak, te se na momente moze ciniti zbrzan i zbunjujuc,ali prica drzi vodu
Side questovi su interesantni, vidi se da im je witcher 3 bio inspiracija te stvarno pocnes mariti za likove s kojima pricas,
Grobnice su highlight igre i super pogodak, osjetis nekakvu jezu i klaustrofobiju kad udes unutra gdje je mrkli mrak, lako se uzivis u taj ogromni svijet koji te jednostavno proguta
Combat je promjenjen te mi se dosta svida,mada na momente zna biti smotan i bagovit
Sve u svemu odlicna igra, ubisoft je pokazao zbog cega su jedni od najboljih studija te zbog cega imaju toliku reputaciju,malo mi je krivo sto nisu nastavili pricu s Bayekom, izbacili jos 2-3 dlc-a u iducih godinu dana pa tek onda na jesen 2019 odyssey ali sta je tu je, jebiga
10/10

*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: Assassin's Creed: Origins
« Odgovori #247 : 29. Srpanj, 2018., 20:33 »
Kako ja želim voljeti ovu igru, ali mi je tako užasno odbojna... Evo, po treći put pokušavam završiti i dođe mi da razbijem kontroler od toga šta su napravili...

Primarno ta borba, to je toliko šlampavo, bože dragi. Neprijatelji doslovno plešu i odmiču se - na kraju ispadne da se ganjamo po mapi; pa se oni penju po zidovima pa se ja penjem za njima pa obrnuto... Dugo, ali dugo već u igrama nisam vidio tako blentavo odrađenu borbu kao u Originsu. Meni svaka borba izgleda komično. Kako je lako izgubit lock-on s neprijatelja, kako se po mraku orjentiram samo po siluetama neprijatelja, kako je detekcija užasno loša, kako je osjećaj udaranja isprazan...

Kad hoću sredit kolonu koja prevozi neki materijal odjednom nastane masakr - vrtimo se s konjima u krug i ja i oni, kao da plešemo svatovsko kolo. I onda se pridruži još rednom vojnika sa strijelama i onda sve izgleda kao gangbang sa svih strana.

Mislim, ovdje se neprijatelji kreću unatrag brzinom geparda, neprirodno, nenormalno - nitko ne hoda za vrijeme borbe tako brzo unatrag. Isto tako, Bayekovo sprintanje dok drži štit... pa brate mili kao da drži papir u rukama. Nikakve težine ni prizemljenosti tijekom borbe.

Idem tražit jel imaju modovi za pc  :wildboy: :wildboy: :wildboy:

*

Terox

  • ***
  • 650
    • Planet Minecraft-TeroXCro
Odg: Assassin's Creed: Origins
« Odgovori #248 : 30. Srpanj, 2018., 04:26 »
Evo i ja taman ovih dana igram i nisam bolji opis nigdje našao od tvoga @wyzard  :loludara:
Ovo naganjanje sa neprijateljima stvarno zna bit iritantno, ali osim toga igra je manje više bolja od 70% igara u serijalu.
Također neznam jel to do mene, ali prosječno imam jedva jedvice 60 fps-a ,a imam Ryzen 1600 i GTX 1060 (medium preset) . Igra kao da je na djelove optimizirana a na djelove ne.Tome ni ne pomaže činjenica da promjena grafičkih postavki gotovo ne utječu na fps.
« Zadnja izmjena: 30. Srpanj, 2018., 04:28 teroxcro »

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Assassin's Creed: Origins
« Odgovori #249 : 30. Srpanj, 2018., 19:42 »
Dajte se ostavite gejmanja pliz :hihi:

*

14maxx

  • **
  • 293
Odg: Assassin's Creed: Origins
« Odgovori #250 : 04. Rujan, 2018., 16:06 »
Završih glavnu priču Originsa nakon nekih 50ak sati igranja i potpisujem sve što je Zoran rekao i u ovom prethodnom postu ali i u komentaru na samu recenziju. Tokom čitavog dosadašnjeg igranja sam bio razapet između posmatranja igre kao open world igre i kao AC igre.

Kao open world igra Origins je vrlo dobar. Ubisoft je (opet) uspio napraviti ogroman i prelijep otvoreni svijet i svakako najbolju prezentaciju Egipta do sada u bilo kojoj igri. Sporednih aktivnosti ima puno, ali mana je to što nisu naročito raznovrsne i sve se uglavnom svodi na riješavanje kampova ili čišćenje nekog legla životinja. Ima tu još par zanimljivih aktivnosti ali koje tek nakon više od polovine igre praktično i možeš zaigrati jer su veliki level. Misije se svode na isti fazon, pa čak i one glavne i stvarno mi je u jednom momentu na nekih 25h prekipilo kad se i jedna main misija svela na to da nađem nekoga u nekom kampu, oslobodim ga i vratim nazad  :bonk: Isto tako sami rpg elementi su u najmanju ruku nepotrebni. Počev od abilityja kojih imaš na izvoz a od kojih ti samo recimo 5 stvarno i nešto pomažu. Ne vidim nikakvu svrhu trgovaca, pogotovo blacksmitha jer nisam ni jednom kupio neko oružje, niti uništio zarad materijala itd. već sam konstantno nalazio oružja visokog levela u kampovima itd. Borba je tu i tamo solidna, ima svojih mana, Zoran je lijepo objasnio suštinu u ovom komentaru. Smetala mi je u nekih prvih 5-10h ali onda sam prosto zanemario tu činjenicu jer druge nema i nastavio igranje.

Kad sam gledao igru kao AC nastavak e tu je dolazilo do najvećih problema. Jednostavno nisam imao nikakav osjećaj da igram AC sem leap of faitha koji bi me tu i tamo napomenuo da bi ovo trebala biti AC igra. Priča je suvi prosjek, kliše motiv o osveti, koji se prostire kroz sve misije. Jedino je kraj malo popravio utisak, ali sve u svemu prosjek. Sigurno ima još nekih nedostataka kojih se sad ne mogu sjetiti  :hihi:

Ako se nekome bude dalo da ovo moje blaćenje uopšte i čita, treba da zna da sam fan AC serijala, pogotovo prvih igara i da nalazim dlaku u jajetu koju bih vjerovatno trebao samo zanemariti.  :mrgreen:

Uglavnom, konačno mišljenje, uprkos svim ovim negativnim kritikama, je da se igri treba dati šansa, nabaviti je na nekom popustu i preći. Još bolje ako niste fanovi serijala, tad će vam možda i bolje reći  :hiha:

EDIT: Sjetio sam se još jedne stvari koji mi je smetala  :hihi: a to je penjanje i činjenica da se možeš popeti bukvalno na sve. Nije mi to odgovaralo, ne mogu prožvakati da se Bayek jednostavno može popeti na neku ne znam ni ja koliko stotina metara visoku planinu čisto držanjem analoga na gore  :fpalm:
« Zadnja izmjena: 04. Rujan, 2018., 16:20 14maxx »

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Assassin's Creed: Origins
« Odgovori #251 : 22. Prosinac, 2018., 12:02 »
Egipatska mitologija se zasniva na totemizmu - vjerovanju u svete životinje.
Karakteriziraju je božanstva s ljudskim tijelom i glavom životinje, a Assassin's Creed Origins je Egipatsku svetost pretvorio u virtualno božanstvo!




Dugo Assassin's Creed serijal nije bio u pozitivnim razglabanjima do Originsa...







Devedeset sati Assassin's Creed Originsa je iza mene, a ja još s tom igrom nisam gotov. Ostao mi je cijeli DLC "The Curse of the Pharaox" i još desetak sati sidequestova maing igre. Priča je prođena već odavno. Trenutno mi je Origins najbolja AC igra i nijedna joj nije ni blizu! Pa čak ni legendarni Ezio i AC II. Origins je stvoren da se provede u njemu stotinjak sati i u mom slučaju to će sigurno biti i 200 sati u ponovnom prelasku. Igra mi u nijednom trenutku nije dosadila, dapače raznolikosti u istoj su mi ju najviše produžili. Odlična ljubavna priča, obiteljska tragedija, ratovi s bogovima, Bayek i Aya, odlični likovi, sve to je na vrhunskom nivou. No Egipat, izgled igre, izgled UI-a, atmosfera Egipta, pješčane oluje, "opipljivo" hladne noći, easter eggovi, Piramide, Memphis, prekrasan kraj igre; to je ono što ovu igru čini meni osobno jednom od najboljih i najljepših koje sam igrao.





Ono što je mene kupilo u nekom free roamu na koji sam gubio sati i sate, jest hodanje i općenito fantastične Bayekove kretnje, bilo hodanje kroz gradove, gladijatorska šetnja kroz visoku travu, šuljanje! To je glavni razlog zašto se jako teško privikavam na arkadnije kretanje kakve su pružile nedavno Lara u novoj Tomb Raider igri i Kasandra u Odysseyu. Dvadeset sati sam sigurno proveo u hodanju ili jahanju konja i deva. Par sati izgubio sigurno i na slike u photomodeu, gdje su neke lajkane i preko par tisuća puta. Hrpu puta sam se našao u igri na bezbroj lokacija i par minuta se samo divio prizoru. Jedina zamjerka ide što se naš Bayek zna nekad ponavljat ulaskom u svaku novu piramidu i što se tiče nekih glavnih questova koje komentira naš Medjay...





100/100

*

WEAPONX

  • *****
  • 2209
  • Doom-driven
Odg: Assassin's Creed: Origins
« Odgovori #252 : 03. Siječanj, 2019., 23:37 »
Ok, zarazio sam se. Nakon dosadnih početnih 3-4 sata sada je postalo zanimljivije. Čak ni sidequestovi nisu loši, dali su si truda malo.
Lijepo je biti važan, ali je važnije biti lijep.    PREĐENE IGRE | PLAYLISTA | IKONE

Odg: Assassin's Creed: Origins
« Odgovori #253 : 04. Siječanj, 2019., 22:50 »
Kako ja želim voljeti ovu igru, ali mi je tako užasno odbojna... Evo, po treći put pokušavam završiti i dođe mi da razbijem kontroler od toga šta su napravili...

Primarno ta borba, to je toliko šlampavo, bože dragi. Neprijatelji doslovno plešu i odmiču se - na kraju ispadne da se ganjamo po mapi; pa se oni penju po zidovima pa se ja penjem za njima pa obrnuto... Dugo, ali dugo već u igrama nisam vidio tako blentavo odrađenu borbu kao u Originsu. Meni svaka borba izgleda komično. Kako je lako izgubit lock-on s neprijatelja, kako se po mraku orjentiram samo po siluetama neprijatelja, kako je detekcija užasno loša, kako je osjećaj udaranja isprazan...

Kad hoću sredit kolonu koja prevozi neki materijal odjednom nastane masakr - vrtimo se s konjima u krug i ja i oni, kao da plešemo svatovsko kolo. I onda se pridruži još rednom vojnika sa strijelama i onda sve izgleda kao gangbang sa svih strana.

Mislim, ovdje se neprijatelji kreću unatrag brzinom geparda, neprirodno, nenormalno - nitko ne hoda za vrijeme borbe tako brzo unatrag. Isto tako, Bayekovo sprintanje dok drži štit... pa brate mili kao da drži papir u rukama. Nikakve težine ni prizemljenosti tijekom borbe.

Idem tražit jel imaju modovi za pc  :wildboy: :wildboy: :wildboy:
:hihi: :ave:

Prejak opis
i vrlo vrlo istinit
Potpisujem sve u vezi borbe to trčkaranje po mapi sam najviše osjetio sa Phyakesima izgledalo je doslovno ko Benny Hill show.

Ja stvarno nezz đe ljudi vide taj NOVI brilijantni AC. JA vidim zamaskirane stare ideje u novo ruho kulture koja još nije istražena u serijalu.

WEAPONX Dosadit ce ti  :hihi:
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

*

WEAPONX

  • *****
  • 2209
  • Doom-driven
Odg: Assassin's Creed: Origins
« Odgovori #254 : 05. Siječanj, 2019., 10:02 »
Istina je ovo za borbu, ali vidio sam i lošije. Igra ima druge iskupljujuče kvalitete. Svijet je ogroman i prekrasan, a likovi i priča imaju dubine. Čak i negativci imaju jasno definirane motive umjesto da su "čisto zlo" kao u nekim prošlim igrama. Death scene su im zanimljive, često ispadne da tokom razgovora Bayek sumnja u pravdu onoga što je učinio tj. otkrije se nešto čega nije bio svjestan. Priča je dobro pisana.

Završit ću je sigurno, ali sumnjam da će me zadržat koliko i Coleta sa usputnim aktivnostima i misijama.
Lijepo je biti važan, ali je važnije biti lijep.    PREĐENE IGRE | PLAYLISTA | IKONE

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9