HCL.HR

Anketa

Koja vam je igra najbolja?

Assassin's creed Unity
2 (28.6%)
Assassin's creed Syndicate
1 (14.3%)
Assasin's creed lll
4 (57.1%)

Ukupno Glasova: 7

Assassin's creed Unity vs Assassin's creed Syndicate vs Assasin's creed lll

  • 3 Odgovora
  • 1350 Hitova
M.V

1. AC Unity
2. AC III
3. AC Syndicate

Assassins Creed III meni je imao interesantnu priču, ali je gameplay bio užasan. Syndicate mi jednostavno nikada nije sjeo, nije loš s tim da me ono oslobađanje kvartova strahovito živciralo. Sve u svemu, Unity je daleko bolji i od trojke i od Syndicatea.

Nebih ti želio spojlati ništa, ali trojka se lijepo uklapa u prethodna  četiri nastavka. Assassins Creed 3 bi nazvao najboljim od tri ponuđene igre ponajviše  zato što privodimo kraju višedjelnu sagu otvarajući neke nove mogućnosti koje su u kasnijim iteracijama Assassins creeda fantastično eksploatirane. Povezati ćeš događaje i bez prelaska prethodna četiri nastavaka no propustiti ćeš vjerojatno najbolji, krucjalni dio Assassins Creed franšze. Za mene, prvih pet igara je srce i duša Creeda.  Sve što je uslijedilo kasnije, varijacije su na temu.  Čak i odlični Black Flag je bio naznaka nekih novih vjetrova u serijalu. 
« Zadnja izmjena: 18. Veljača, 2021., 16:40 moordrak »

*

Maki

  • *
  • 121
Teško je za preporučiti nastavak kada nisi rekao koje si prije odigrao. ACIII nema smisla igrati previše ako nisi igrao prijašnje nastavke, dok Unity i Syndicate su više nekako standalone, tj. mogu se igrati bez igranja prijašnjih nastavka. Iako bi ja preporučio igranje cijelog serijala, ako ti nije previše stalo do priče možeš i igrati ovako nasumični nastavak. Svaki ima prednosti i mane, ovisno o tome kakvu igru želiš i koji setting.

Trojka je nastavak koji je donio osvježenje u serijal promjenom settinga i uvođenjem ogromnih novosti koje su građene na kosturu prijašnjih igara. Igra je definitvno rađena sa velikim i ambicioznim planovima no izvredba je već druga priča. Gameplay kao gameplay je sasvim okej i zabavan. Borba, šuljanje, istraživanje sve je okej odrađeno, iako je po pitanju šuljanja AC serijal uvijek bio speficifičan i zahtjevao dosta navikavanja na stakav sustav igre. Priča je s druge strane, barem meni, u početku vrlo zanimljiva, no kasnije jednostavno se gubi fokus i više se ne zna tko pije, a tko plaća. Sadržaja ima sasvim dovoljno, mape su raznovrsne, a borba s brodovima je postavila izvrsni temelj za daljnje igre u serijalu. Igra i nakon brojnih patcheva ima neke bugove, no sve u svemu, ACIII će ti biti hit or miss, ima nekih fantastičnih stvari, ali i nekih zbog kojih ćeš ugasiti igru i poželiti je nikada ne upaliti.

Unity je trebao biti Ubisoftov magnum opus. Sam setting Francuske revolucije je za jednu AC igru apsolutno fantastičan i upravo je s ovom igrom AC serijal postao sve ono što je oduvijek trebao biti. Daleko najbolji parkour i stealth te sama struktura misija. Unity se zapravo može gledati kao jedan ogromni reboot serijala. Svi poznati AC elementi su unutra ali su sada u potpunom novom i drugačijem ruhu sa potpunom drugačijim osjećajem kada se igra. Po prvi put u serijalu glavni fokus je stavljen na stealth, stealth i samo stealth. Borba prsa o prsa je, neovisno o tome koliko je igrač proveo sati u igri, jednostavno nemoguća sa više neprijatelja te dok se u prošlim nastavcima moglo ubiti i dvadesetak neprijatelja bez problema, ovdje čak i pet neprijatelja istvoremno vjerojatno znači game over. No, igra nikada nije bila zapažena kod igrača previše zbog beskonačno bugova koji su ispravljeni tokom godina, no glavni problemi igre su i dalje prisutni. Neprijatelji vide igrača kroz zidove, kada se ubije neprijatelj na jednoj strani mape, neprijatelj na drugoj strani nekako to čuje i odjednom su svi stražari alarmirani itd. Dok je definitvno pohvalno što je igra teža od prošlih nastavka, Unity upravo zbog ovakvih situacija nije fer i dovodi nekada do nepotrebnih frustracija. Ipak, igra je većinom vrlo zabavna te nudi najviše raznovrsnog sadržaja između sve tri navedene igre te je možda i ona najbolja za preporučiti. Priča je sasvim dobra te ima najviše Assassin's Creeda u sebi.

Syndicate je nastavak razvitka Unityjevog gameplayja. Sve što je valjalo u Unityju (osim sustava borbe) je vraćeno, a gore navedeni problemi su ispravljeni. Po težini je igra između trojke i Unityja. Ima nekih novosti ko kuka za penjanje kojom se u sekudni popne na bilo koji krov što umanjuje potrebu za parkourom, no to je razumljivo kada se uzme u obzir setting Londona u 18. stoljeću. Borba je okej, lakša nego Unity, no i dalje dizajnirana za male borbe sa 4 - 5 neprijatelja. Izvrsni Unityjevi elementi šuljanja su vraćeni te, ono što je trebalo biti, je popravljeno. Ipak, iako je London izvrsno rekreiran i pun sadržaja, priča i sama struktura misija nisu dobri kao u Unityju te, od sve tri igre, Syndicate ima najmanje osjećaja kao da ima potrebu za riječima "Assassin's Creed" u serijalu. Priča ima više osjećaj kao da je riječ o nekoj sporednoj priči koja nema preveliki utjecaj na cjelokupni serijal. Ipak, kome se svidio prošli nastavak Unity, vjerojatno će mu se svidjeti i Syndicate.
« Zadnja izmjena: 20. Veljača, 2021., 17:38 Maki »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9