HCL.HR

Batman: Arkham Asylum

  • 103 Odgovora
  • 30793 Hitova
*

Deadwalker

  • *****
  • 2495
  • All the pieces matter
    • HCL
Odg: Batman: Arkham Asylum
« Odgovori #30 : 07. Kolovoz, 2009., 22:44 »
Isprobao. U biti, igra mi se cini fakat zabavnom a i bas je ona prava "batman atmosfera". Jedimo me iritira taj vrazji marketing. Tu su utrpali nekakvu fiziku za koju moram imati graficku od 2 soma kuna minimalno s time da se radi o svega par grafickih featursa. Sve vec viđeno u Mirror's Edgu gdje se to vrtilo bez beda i na starijim grafickama. Palac dolje radi toga...

Evo video gdje mozete vidjeti sta ta fizika nudi...http://www.youtube.com/watch?v=vINH6Z9kqgI&feature=player_embedded

 nista posebno :tired:
The greatest teacher, failure is.

Odg: Batman: Arkham Asylum
« Odgovori #31 : 08. Kolovoz, 2009., 12:53 »
Presao sam demo i odlican je. Valjda ce biti i finalna verzija igre

*

Lewka

  • ******
  • 5424
  • Lijep, interesantan
    • Kristen Miller Online :D
Odg: Batman: Arkham Asylum
« Odgovori #32 : 23. Kolovoz, 2009., 00:04 »
Evo GT rivju

Batman: Arkham Asylum Video Game, Review HD | Game Trailers & Videos | GameTrailers.com

kul mi izgleda
nabavit ću kad mi se bude dalo popravit box laol
Хрватска саjбер лига за победу!


s h u m a . o r g  :approve

Odg: Batman: Arkham Asylum
« Odgovori #33 : 23. Kolovoz, 2009., 00:26 »
demo sam igrao na ps3ci, kul je.
skinem za box pa predjem...

kad zavrsim sa jos pecto igara koje imam :(

*

Yuri

  • *****
  • 1958
  • Feeeeejk
Odg: Batman: Arkham Asylum
« Odgovori #34 : 01. Rujan, 2009., 11:32 »
Odigrao ovo jucer. Jebemu. Predobro su to sve izveli, prepre.  :ave:

Gdje da pocnem...
Najjednostavnije bi Batman: AA opisati kao kombinaciju:
-Metal Gear Solid
-Dead Space
-Resident Evil
-Devil May Cry
-Vagrant Story(!)

Grafika je i vise nego pristojna. Unreal 3 engine u kojem je igra radena je mozda sinonim za velike, misicave tipove koji izgledaju kao da su napravljeni od plastelina. I ovdje ima takvih likova, ali ima i dovoljno onih normalno gradenih likova, koji ne izgledaju kao svi redom Conani. Vecinom su to zene, al' ae.
Detalji u samoj igri su zbilja za svaku pohvalu, od scenografije, do efekata pri koristenju odredenih gadgeta.
Na nekim lokacijama sam se divio dizajnu, sa slicnim osjecajem cudenja i otkrivanja novih lokacija kao recimo u Bioshocku.
Sto se tice dizajna, Scarecrow borbe su prica za sebe, ali ne zelim spojlati.
Atmosferu same igre ne bih trebao ni opisivati, vidjet cete i sami.
Od Dead Spacea je igra uzela onaj film-feeling. Naime, igra je tijekom gameplaya lockana na 30 FPS-a, sto daje isti osjecaj tijekom igranja kao i u Dead Spaceu. Malo tesko za opisati dok ne zaigrate, ali skuzit cete.


Sama igrivost je odlicno balansirana. Istrazivat cete otok, trazeci ulaze na nove lokacije kad to prica zatrazi, trazeci Riddlerove zagonetke, razne trofeje i vrpce razgovora sa pacijentima, koji ce onim neupoznatima sa DC stripovima dati mali uvid u psihu negativaca koji se pojavljuju u samoj igri.
Igra je usporediva sa MGS-om, pogotovo prvim nastavkom. Slicna mehanika pronalaska novih lokacija, koje je moguce doseci nakon sto nabavite odredene gadgete. Developeri su ocito imali uzore u tom nastavku, sto se moze povuci iz mnogih paralela tijekom igre, ako vam je prvi MGS jos dovoljno u pamcenju.
Recimo, koristenje C4 u MGS1 i Explosive Gel u Batmanu je identicno. Otkrivanje slabih zidova koje onda raznosite da biste napredovali, koristenje gela kao zamki za protivnike itd.
Ista stvar je sa osnovnom scenografijom igre. Nalazite se na mjestu prakticki odvojenom od ostatka svijeta i postepeno napredujete kroz lokacije koje se isto tako mijenjaju kroz igru.
Od Resident Evila su pokupili kratke quick time evente, poput otvaranja ventilacijskih otvora uz brzo pritiskanje tipke & shit. Sto brze/jace pritiscete tipku, to ce Batman brze i glasnije otvoriti ventilacijski otvor. Ako je preglasan, privuci ce protivnike, pa treba pripaziti na to.


Stealth sustav isto podsjeca na MGS opcenito. Batman se automatski blago priljepi uz zidove kad se suljate. Isto tako imate i virenje iza kuta, te bacanje bataranga iz corner viewa.
Osim te vec standardno prihvacene mehanike, mozete vrebati protivnike sa visine. U zatvorenim prostorima na kipovima, a na otvorenom sto god nadete. :P
Protivnici su u Easy i Normal modovima relativno priglupi, pa nece pogledati prema gore, osim ako nekoga od njih zgrabite i objesite naglavce sa kipa dok su svi u grupici.

Sustav borbe je prica za sebe. Bliske borbe su vrlo, vrlo zabavne i doslovno cete imati smjesak na licu kad se malo uhodate i naletite na grupice od kojih desetak protivnika. Sustav nagraduje sto vece kombinacije udaraca, ali tajming toga svega je vrlo bitan.
Sto vece comboe napravite tijekom borbe, to cete vise EXP-a i Healtha dobiti nakon same borbe.
EXP koristite za nekoliko nadogradnji oklopa ili raznih gadgeta u Batmanovom vlasnistvu, a Health mozete povratiti jedino tako nakon borbi. Pa vam je u interesu da radite sto vece comboe, cisto da biste se izljecili kako spada.
Tajming je vrlo bitan tijekom borbe, ali to je na Normal i Easy modovima olaksano indikatorima iznad glave protivnika koji se spremaju za udarac. Jedna tipka vam sluzi za normalne napade, druga za stun napade, treca za countere, cetvrta za run ili evade jump ako ju pritisnete dva puta.
Protivnici sa oruzjima su zbilja opasni, kao sto bi i trebali biti, uvijek ih je preporucljivo iz daljine razoruzati ili stunnati batarangom da im ispadne oruzje ako su okruzeni drugim nenaoruzanim protivnicima. Kad naidete na grupu naoruzanih protivnika, necete se dobro provesti ako krenete direktno na njih. Smrt je pravilo, ako se brzo ne sakrijete negdje i ne sredujete ih iz sjena.
Tajming tijekom bliskih borbi je bitan, i upravo je onaj dio koji najvise podsjeca na Vagrant Story.
Mozete napraviti nenormalno dugacke comboe(ako vam protivnici dovoljno dugo pozive :P), ali stos je u tome sto ne smijete promasiti nijedan udarac ili dopustiti da vas udare da bi combo isao dalje.
Uz malo vjezbe, naucit cete selektivno napadati protivnike, mijenjati smjerove, te efektivno izvoditi vrlo dobro izvedene finishere, koji najcesce zavrsavaju sa lomom nekog uda protivnika.
I kul vriste kad ih se polomi, da to napomenem. :P


E da. Glasovi su kategorija za sebe. Joker pogotovo, prejebeno snimano, ali nista cudno s obzirom da mu glas daje Mark Hamill, tj. cika Luke Skywalker iz originalne Star Wars trilogije. Makar nikad ne biste pogodili da je to on koliko je dobro odglumio Jokera.
Zvucna kulisa opcenito je za svaku pohvalu, cesto cete nailaziti na razgovore izmedu protivnika, Joker ili netko drugi ce vam preko razglasa u Arkhamu dobacivati nesto. Isto tako, Jokerova dobacivanja dok vrebate naoruzane protivnike u nekim podrucjima ce vas mozda iritirati, a mozda i oduseviti. :P


Sto se tice igre opcenito, nemam prakticki nikakvih zamjerki. Dobro, postoji par. Na Easy i Normal modovima postaje prelaka kad se jednom uhodate. Isto tako, nakon sto zavrsite igru jednom, ostaje vam jedino traziti Riddler stuff po Arkhamu da biste otkljucali razne bonuse. Restartati pricu mozete jedino ako kreirate novi profil/save, ali to znaci kretanje od nule, bez otkljucanih challengea i pronadenih Riddlerovih stvari. Bilo bi kul kad da su dopustili restart price na istom profilu, ali na vecoj tezini da zadrzite otkljucane stvari, ali jebiga.

Ali zato postoji Hard mode, u kojem nema indikatora napada iznad glava protivnika, vec morate bas gledati kad ce tko napasti. Najcesce uzviknu nesto prije nego sto napadnu, pa cete nakon nekog vremena instinktivno znati kad ce vas napasti i iskoristiti counter.
Osjecaj borbe na Hardu je usporediv sa DMC recimo. Sto vam je combo count veci, Batman koristi sve jace poteze i mozete lakse onesposobiti protivnike.


Uglavnom, ne igrati na Easy, ni slucajno. Zavrsiti ili igrati neko vrijeme na Normal, dok se ne uhodate, i onda se prebaciti na Hard, gdje je definitivno najbolji dozivljaj i igra postaje cisti, izazovni gust.
« Zadnja izmjena: 01. Rujan, 2009., 11:34 Yuri »

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Batman: Arkham Asylum
« Odgovori #35 : 01. Rujan, 2009., 18:23 »
Odlično  :clap: igrao demo, super mi je bio, jedva čekam...

*

$h4d0w

  • ******
  • 3910
  • Forever is an illusion...
    • Last.fm Profile
Odg: Batman: Arkham Asylum
« Odgovori #36 : 01. Rujan, 2009., 18:44 »
Dobra reca Yuri. :thumbs:

Mislim da ću probat. Jel to cijela igra već vani ili samo demo ?
>> Last.fm Profile


>> Xfire Profile

Odg: Batman: Arkham Asylum
« Odgovori #37 : 01. Rujan, 2009., 18:57 »
Jel to cijela igra već vani ili samo demo ?
Cijela, ali za Xboxa i Plekšten 3. PC verzija ima samo demo, a ovaj mjesec izlazi i cijela igra na PC-u.

*

Yuri

  • *****
  • 1958
  • Feeeeejk
Odg: Batman: Arkham Asylum
« Odgovori #38 : 04. Rujan, 2009., 07:58 »
18.9. izlazi za PC na EU podrucju.

*

Facaa

  • ******
  • 4455
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
Odg: Batman: Arkham Asylum
« Odgovori #39 : 04. Rujan, 2009., 14:11 »
18.9. izlazi za PC na EU podrucju.

PS3 verziju imaš?

Jel trza, šteka, pada frejm rejt i slično?
I'm teaching myself to live without sleeping cause i don't trust my dreams.

*

Yuri

  • *****
  • 1958
  • Feeeeejk
Odg: Batman: Arkham Asylum
« Odgovori #40 : 04. Rujan, 2009., 15:15 »
Xbox 360 verziju, ne planiram nabavljati PS3 verziju.

Koliko sam cuo, Xbox 360 verzija je ona sa minimalnim, ali zbilja minimalnim tehnickim problemima.
Kao prvo, kod default pokretanja sa igre ima standardne Unreal 3 engine boljke, mutne teksture tijekom igranja dok se sve ne ucita. Ali kad se instalira na hard, teksture se dovoljno brzo ucitavaju pa je  sve ok.
Druga stvar, koja je boljka skoro SVAKE Xbox 360 igre, ali ovisi o refresh rateu televizora, picture tearing.
Ali se manifestira kod pada frameratea iz nekog razloga, a ne kod prevelikog frameratea, kao sto je na PC-u.
Tijekom samog gameplaya nema ama bas nikakvog usporavanja ili tearinga. Samo u animacijama.

To je sve. Tehnicki jako, jako dobra igra.

*

Facaa

  • ******
  • 4455
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
Odg: Batman: Arkham Asylum
« Odgovori #41 : 04. Rujan, 2009., 15:53 »
Eh, da, zaboravih da je Unreal enđin. Što znači na xoboxu odlično, na ps-u slabije. Osim ak se uistinu nisu potrudili.
Skida se demo uostalom. :ementaler:
I'm teaching myself to live without sleeping cause i don't trust my dreams.

*

Yuri

  • *****
  • 1958
  • Feeeeejk
Odg: Batman: Arkham Asylum
« Odgovori #42 : 04. Rujan, 2009., 18:36 »
Erm, obrnuto. Unreal 3 engine - na Xboxu slabije, na PS3 dobro.
Mass Effect je recimo primjer odlicne, ali tehnicki lose izvedene igre na UE3. Bioshock se isto tako brze ucitava na PS3.
UT3 je na PS3 isto tehnicki bolje izveden.

Uglavnom, obrnuto. UE3 @ PS3 > UE3 @ Xbox360

Al' ae, marginalne razlike koje ni nisu bitne toliko tijekom same igre.

*

Forbs

  • **
  • 472
Odg: Batman: Arkham Asylum
« Odgovori #43 : 05. Rujan, 2009., 06:46 »
Kupujem ps3 verziju,necu igrat na pc-u.PS3 iskljucivo radi Jocker-a.

*

Yuri

  • *****
  • 1958
  • Feeeeejk
Odg: Batman: Arkham Asylum
« Odgovori #44 : 05. Rujan, 2009., 07:43 »
Jokera.... JoKera.  :wildboy:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9