Nakon što sam sve naštimao kako sam želio krenuo sam u karijeru s Arsenalom. Ogroman database 4.0 je nevjerovatno realniji i pruža puno više izazova od originalnog, budući da su realniji rejtinzi svakog igrača. Uzeo sam
legendary 5/5 težinu sa istim onim otežanim sliderima (sebi i CPU je samnjena brzina dodavanja, šuta, uspješnosti prvog dodira i udarca). U klubu se ne riješavam toliko igrača kao što je to bio slučaj prvi puta.
Diaby prelazi u Borussiu Mönchengladbach za 3,500.000 £
Sébastien Squillaci prelazi u Newcastle United za 1,900.000 £
Per Mertesacker prelazi u Valenciju za 3,600.000 £
Tomáš Rosický prelazi u Inter FC za 3,500.000 £

Nastastića sam uzeo, jer je jako mlad, a ima dosta dobre ocjene i brzo će napredovat, trenutni rejting (76). Henrya sam uzeo kao legendu kluba, da pomogne odmoriti prvu momčad kada je potrebno sezonu-dvije i da ga umirovim u najdražem dresu u najdražem klubu. Njegovim dolaskom ipak se očekuje prava doza
pomoći. Trenutno sam u klubu zadržao Monreala kao rezervnog beka Gibbsu, kao budućnost u klubu vidim Wilshera koji je već sada prvi vođa momčadi pa sam mu dodjelio kapetansku traku. Možda još i bolji igrač od Maria Götzea koji je potpisao za Man City za vrtogalvih 40 m £.
Giroud je sada puno više stvarniji i nekakav ekvivalent Gomezu iz Bayerna, dosta je tromiji pa će mu više ležat igra glavom. Na kraju sezone najveća želja mi je povratak Eduarda koji u punoj snazi rejtingom varira između 80-83. Na golu ću zadržat fantastičnog Szczęsnog.
Prvu utakmicu Premiershipa jako loše otvaram, loš rezultat, jako loša igra i utakmica za zaborav protiv Stoke Citya...

Sljedeća na Emiratesu također nije ponudila dobar nogomet i dobar rezultat, još sam i sretan izvukao bod...

Odlazim pomalo nervozan na noge Liverpoolu u pakao Anfielda i doslovce me dočekao pakao i borba. Izvukao živu glavu (redsi imali 3 stative i još jednu mrtvu šansu) i tri boda...

U Capital One kupu, odnosno engleskom liga kupu, sezonu otvaram sa Swansaeom i tokom čitave utakmice muku mučim sa realizacijom druge momčadi. Promašujem pet mrtvih prilika. U očaju na poluvremenu se odlučujem na ulaz
Thierrya Henrya i to mi se vraća fantastičnim
golom legende kluba, njegov 227 za Arsenal.

U Ligi Prvaka u skupini sam sa Schalkeom, Montpellierom te Zagrebačkim Dinamom. Utakmicu otvaranja igram upravo s modrima i očekujem lagan prolaz dalje uz brušenje napadačkih mogućnosti. Ipak ponukan lošijim igrama druge momčadi, protiv Dinama šaljem prvu ekipu da potvrde ulogu favorita kako u utakmici, tako i grupi.

Modri su pružili jako dobar otpor i imali čak par izglednih prilika. Jednu su i iskoristili preko Ante Rukavine u 78 minuti samnjivši na 2:1. Opet nisam iskoristio dosta izglednih prilika i rezultat se čini slab u odnosu na ukupan dojam. Zasluženo dobio iako to rezulatat ne sugerira.

Još par rečenica o patchu ModdinWay zajednice. Strašno dobar posao su napravili s ne baš ogromnom (600 mb) zakrpom. Ima tu službenih animacija, scoreboardova (neke ne koristim), navijanja, transparenata, igrača na klupi u pravim trenirkama, igrača koji se zagrijavaju u istima kao na ovoj
slici. Reklame su aktualne i ovisne o natjecanju. Isto tako i fontovi te brojevi na dresovima. U LP klubovi koji imaju licencirane brojeve i natpise u svojim ligama u LP će pak imat službene LP fontove i brojeve kao na ovoj
slici. Strahoviti je užitak vidjet takve sitnice i da je toliko truda uloženo u iste. Do sljedećeg riporta i dojmova...