Očito je u modi riportat svoju karijeru kao menadžer u FIFI 13 pa sam se i ja odlučio na takav potez.

Od izlaska igre igram dosta redovito, paralelno igram nekoliko karijera s nekoliko klubova u nekoliko različitih liga. Za riportanje, a i zbog toga što je ta ekipa u laganom uzletu u zadnje vrijeme (osim 6-1 poraza od Aston Ville lol) odabrao sam
Sunderland koji vodi karizmatični
Paolo Di Canio (da, tako sam se nazvao u karijeri).
Inače u stvarnoj EPL Sunderland je u borbi za ostajanje u ligi, na +5 bodova je od 18. Wigana. Uprava od mene traži da završim negdje u sredini tablice, ali meni je cilj barem do
7. pozicije na ljestvici. Sama ekipa Sunderlanda je veoma solidna, imaju mnoštvo mladih talenata ali i nekoliko starijih (ne nužno i iskusnijih) igrača. Sve u svemu veoma solidna ekipica s kojom ne bi trebalo biti dosadno igrati. Težina koju sam odabrao je
World Class, bez ikakvih dodatnih postavka iz razloga što misteriozno X360 kontroler ne želi raditi noramlno u FIFI, a imam kramu od tipkovnice. Po defaultu postava je
4-4-1-1 koja se vrlo lagano pretvara 4-2-3-1, formaciju ostavljam, ali mijenjam igrače na nekim pozicijama.
Odmah prvu trening tekmu idem na francuski
Troyes, tekma koja je trebala biti veoma lagana. Kroz cijelu utakmicu dominiram, što nažalost rezultat i ne pokazuje (
3:2 za mene). Utakmicu otvaram lagano, bez ikakvih bespotrebnih jurišanja u napad. Par okej šansa, ali i odmah ozlijeda mladog
Fraziera Campbella koja se pokazala da će biti nešto dugotrajnija. Umjesto njega stavljam solidnog
Stevena Fletchera, a utakmica polako postaje žustrija. Odlično otvaram kontru preko
Larssona,
Sessegnon iskorištava svoju brzinu i postavlja
1:0. Nešto kasnije, par minuta prije kraja poluvremena
Colback biva srušen u šesnaestercu. Jedanaesterac mirno izvodi
Larsson u gornji lijevi kut i postavlja veoma odličnih
2:0. U drugom poluvremenu mijenjam taktiku, igram polaganije, gradim napad što se pokazuje kobnim. Polukontra igrača Troyesa, odličan centaršut glavom posprema
Darbion u mrežu za
2:1. Moj golman
Mignolet ostaje nemoćan. Opet krećem s puno bržom igrom punom finta šuteva i dodavanja. Rascijepavam obranu preko
Larssona koji ubacuje odlično Fletcheru.
Fletcher puca ravno u golmana, ali tu je fenomenalni
Sesegnon koji posprema loptu u praznu mrežu za
3:1. Troyes nastavlja s presingom. U zadnjoj minuti moja obrana se opustila, igrači Troyesa pucaju ravno u Mignoleta, ali odbijanac stiže do
Niveta koji loptu posprema u praznu mrežu te tako postavlja konačnih
3:2. Igračem utakmice biva proglašen fenomenalan
Sessegnon koji je mučio obranu Troyesa cijelo vrijeme te postigao uz to i dva gola.
Veoma dobar početak sezone za mene. Nažalost, gostovanje kod
Lillea ne prikazuje dobru igru moje momčadi. Cijelu utakmicu napadao, ali lopta nikako neće u gol. Jedna kontra, i gol
Martina u 78. minuti.
0:1 poraz ukazuje na neke slabije točke u prvoj postavi. Slijedi još jedna friendly tekma protiv
AS Rome koju simurliram, jer imam važnijih stvari osim igrati još jednu prijateljsku utakmicu. Rezultat
3:1.
Primijetio sam da mi obrana šteka u ključnim momentima, a i glavni braniči su prestari za moj ukus. Rješavam se
Wesa Browna za 1,400,000 € i
Titusa Bramblea za 700,000 €. Oba igrača sam prodao
West Bromwich Albionu za nešto nižu cifru od očekivane, ali to i tako nije važno jer
ne namjeravam previše šopingirati. No, dovodim iz
Saint-Etiennea mladog
Kurta Zoumu za 5,500,000 €. Odličan igrač, veliki potencijal, 73 rejting sa 17 godina. Planiram graditi momčad oko njega i
Iniga Martineza iz
Real Sociedada (3,200,000 €).
Odmah prva utakmica sezone protiv jednog od mojih najomlijenijh klubova,
Arsenala.
Tekmu počinjem ofenzivno, i već u 15. minuti nakon solo prodora
McCleana na semaforu stoji
1:0 za Sunderland.
Kurt Zouma je veoma dobro pokrio
Podolskog, no u jednoj akciji bježi mu iz loše ofsjad zamke, i izjedančuje strane na
1:1. Tu ne namjeravam stati, već nakon fino odigranog 1-2 pasa s
Larssonom,
Colback poteže s 20 metara i puca u rašlje nemoćnom
Szczesnyu za 2:1. Nakon poluvremena još jače napadam topnike, kojima ne leži visoki presing.
Sessegnon krade loptu nespretnom
Andre Santosu i gađa bliži kut golmanu (FIFA realnost lol) za
3:1. Arsenal nastavlja sa svojom sporom igrom, što mi odgovara. Brzom kontrom šaljem dugi pas
Fletcheru koji lagano štopa loptu prsima i lobira golmana za
4:1. Samo osam minuta kasnije nespretnost
Koscielnya omogućuje
Fletcheru laganu 1 na 1 situaciju koju iskorištava za visokih
5:1. Pred kraj utakmice moja obrana se malo opustila, odličan ubac
Santija Cazorle do
Gervinha koji neodbranjivim volejem postavlja konačnih
5:2.
Nakon velikog trijumfa protiv Arsenala malo sam se previše zanio te tekmu protiv slabašnog
Readinga igrao preko k***a. Odličan početak golom
Fletchera, no obrana kiksa u ključnim momentima pri samom kraju utakmice, te uz
gol Tabba i retardiran autogol Gardnera prosipam vodstvo od
1:0 i tekma završava
1:2 za Reading.
Trebao bi ubacivat više slika i videa u report, jelda?! Ostavit boldano ili ne?