SOUTHAMPTON FC - SEASON 13/14 Preuzeo sam klupu Southamptona i želim od
svetaca napravit klub koji će se godinama zadržati u gornjem domu ljestvice Premiershipa i koji će konkurirati za europske nastupe. Klub sam zatekao u dobrom stanju, ali je vidljivo u startu da ću trebat malo sredit momčad, posložiti taktiku i napraviti par finih transfera kojima ću dobiti brzinu i svježinu u momčadi. Prodajem Morgana Schneiderlina za 6,000.000 € i uz već osiguranih 8,000.000 € imam fini novac za pojačanja.
Mali Radošević je sjajan defanzivac i ima dobar pass, osjećam da će biti jako dobar igrač, a i samo 19 godina ima. Perišić je nešto kratak na driblingu, ali zato ima dobru brzinu i prodornost, kao i udarac. Njih dvoje sam baš htio u veznom redu. Lovren mi se nakon prijateljske utakmice ozlijedio na 6 tjedana, tako da će propustit uvod u sezonu i jedno prvih 10 utakmica. U obrani nisam kratak toliko pa neću tražit riješenje u transferu. Oduševljen Borucom na golu, Clyneom i Foxom te Shawom. Uz Lovrena u rotaciji će biti Hooiveld i Jose Fonte. Rodriguez, Perišić, Radošević, Lallana (c) i Ramirez činit će osovinu momčadi, a u napadu će se izmjenjivati u rotaciji fenomenalni Mayuka i Lambert, a priliku bi trebao dobiti i Sharp. Zadnjeg dana prijelaznog roka uspijevam dovesti fantastično pojačanje za jako malo novaca. Radi se o
Scottu Brownu iz Celtica.
U prvenstvo ulazim jako loše. Ozljedom Lovrena (82) nemam potrebnu čvrstinu u obrani i nemogu se nositi sa velikanima u prva tri kola. U prvom kolu gubim na domaćem terenu na otvaranju EPL-a protiv Manchester Uniteda, bolan poraz od čak
1:4. Protiv Newcastlea u gostima gubim 3:1, da bi na dno ljestvice dospio u trećem kolu ponovo domaćim porazom od Sunderlanda 1:0. Nakon prva dva teška kola i očekivana poraza, neočekivano posustajanje protiv Sunderlanda. U četvrtom kolu me čeka Chelsea.
Neočekivana pobjeda i najbolja utakmica od kad vodim svetce. Najviše sam sretan zbog mladog Radoševića koji nije imao baš priliku pokazat šta zna prema naprijed, ali je ovu jedinu dobrano iskoristio. Razbio ih kontrama i Cech može biti samo sretan što nije dobio više komada. U sljedećem kolu igram 0:0 sa West Hamom kod kuće.
Chelsea opet dolazi po repete, ovaj puta u Capital One Cupu. Najveći tragičar
Torres nije iskoristio niti jednu od 5 stopostotnih prilika. U nastavku pogledajte fantastičan pogodak Perišića; prvi za Soton.
Perišić goal against Chelsea | Captial One CupMayuka (5 pogodaka) se prometnuo u prvog strijelca kluba, zasada mu fantastično ide.