HCL.HR

Watch Dogs 2

  • 72 Odgovora
  • 33480 Hitova
*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Watch Dogs 2
« Odgovori #15 : 03. Studeni, 2016., 23:08 »
Jel ti sam iskusiš film ili ga pogledaš? :hihi:

*

Freddy

  • ******
  • 5994
  • Briljantin.
Odg: Watch Dogs 2
« Odgovori #16 : 03. Studeni, 2016., 23:45 »
Ma čekaj... ti isprobaš baš sve igre koje ikada izađu i onda prosudiš koje te zanimaju, a koje ne? EDIT: sad mi je Čole uletio i uništio ovo  :hiha2:

Ja sam proveo dosta vremena s igrom prošlog mjeseca i prilično je zabavna. U početku mi je bila malčice isprazna i dosadnjikava i JAKO nisam bio impresioniran s prvih par sati. Treba joj dugo da krene, ali to se još da srediti do izlaska i mislim da se radi na tome da ubrzaju neke stvari, tj. da se radilo, sad je igra u gold fazi. Najveća stvar je dobivanje opreme i mogućnosti jer dok ih nemaš puno igra jednostavno nije ništa posebno, samo još jedna open-world igra. No onda postepeno postaje sve zabavnija. Najdalje što sam ja igrao je kojih 20-tak sati u igri i tad je već stvarno bila zabavna i otvorena, a bilo je još dosta skillova za otključati iako postaju sve manje značajni i više neke sitnice.

Hakiranje nije smetnja kako se nekome ranije u topicu činilo, hakiranje je stvarno ključan dio što se i osjeti po tome koliko se igra promijeni kada otključaš sve te skillove. Osim toga okej je implementirano, brzo skužiš čitav sustav i postoji određena doza kreativnosti u svemu tome tako da ne ponavljaš stalno iste taktike. Možeš ponavljati stalno iste taktike realno, ali ne vidim zašto ne bi rotirao nekoliko različitih kad je potpuno izvedivo.

Ustvari, evo što se meni nije svidjelo u igri. Vidjet ćete da je jako specifično i odnosi se isključivo na moje preferencije, pa vam taj uvid valjda pokazuje da nema nekih puno većih i očitijih problema. Također, nisam igrao dovoljno da bih napisao recenziju, pa je ovo sve još na razini prvih dojmova.

Za početak, nisam fan open-world igara ovoga tipa, dakle GTA,  RDR, Saints Row, Watch Dogs... no me interesa. Također nešto što apsolutno ne podnosim u igrama je kad pustiš stick ili tipku za kretanje, a tvoj lik u igri napravi još 2 koraka umjesto da stane iste milisekunde kada sam ja pustio tipku. Evo nervozan sam od same pomisli, to radi i GTA naravno i puno današnjih igara, izgleda super realno i dobro animirano, ali ja jednostavno to ne mogu kontrolirati kako treba. Najgori primjer toga mi je The Witcher 3 koji mi je apsolutno neigriv, bez šale, ja tu igru fizički ne mogu upravljati. No dobro, nemojmo o Vičeru.

Vožnja je jako neobična, automobili kao da skreću samo do određenog kuta i skoro svaki zavoj zahtjeva ručnu, a to izgleda pretjerano nabrijano. Nisam oduševljen vožnjom i u misijama u kojim moraš voziti auto mi je to smetalo jer bi cijeli auto razlupao i trajale bi dugo vremena. E sad ovo nije negativna kritika, ali eto čisto nekakav dojam... likovi su me pomalo nervirali - što je DOBRO. Stvarno su im okej likovi, ništa neviđeno, ali postoji nekakva kemijica među njima i neki od njih su uvjerljivi. Moj je problem što se ja ne bih družio s tom škvadrom IRL i ne povezujem se nikako s njima ni s glavnim likom, pa su mi bili samo simpatični iako se nisam dublje povezao s njima.

Ovo iduće nije baš vezano uz priču, ali je uz dizajn igrinog svijeta i sitne detalje nekih misija. Ne bih baš smio o ovome pričati pa neću u detalje, ali mislim da je malo loše odrađena SJW agenda koja se gura. Kažem, imam sad na umu baš konkretne citate i anegdote iz igre, ali ih ne smijem otkriti. Uglavnom, društvena opresija ne funkcionira tako, društvena opresija nije skriptirana da ti netko kaže ne znam... da ne prihvaća crnce ili homoseksualce kao ljude i onda ti kažeš "Yo bro, ja sam crni mamojebeni brat i ponosan sam time ej jo, tvrda ljubav!" Društvena opresija je sustavna, često povijesna nepravda koja je utkana u identitet određenih društvenih skupina i neprestano ih prati i osim ako ćeš u svojoj igri napraviti živući društveni sustav sa svojom povijesnom komponentom, nećeš to dobro odraditi. Kao Mafia 3 jel, dali su si dozvolu reći legendarnu "n-riječ" i sad im je niger niger zamijenilo dobro jutro... to nije društvena nepravda, to je samo jedna riječ. Nije neki strašan problem za igru i od brojnih kolega s kojima sam pričao samo jedan je primijetio istu stvar, ali meni je u par navrata bilo neugodno radi toga.

Što još... kontrole su mi bile neobične. Sad će bit da pričam samo o Dark Soulsu, ali hej navikao sam koristiti lijevo i desno na d-padu za mijenjanje oružja, a ovdje je to otvaranje robotića ili helikoptera što je animacija koju i kad cancelaš traje par sekundi. Nezgodno je kad si usred napete pucnjave (a ubiju te vrlo lako u igri) i umjesto da izvadiš mitraljez sjedneš na pod i izvadiš helikopter nasred ceste, okej. Moj je problem što se nije dalo promijeniti te kontrole.

Više od toga... ja se ne sjećam evo. Ovo su sve JAKO specifične stvari i na kraju se svodi na to da mene ovakav tip igara ne interesira. Ali Watch Dogs 2 me zabavio! Neću ju nabavljati niti igrati kada izađe, niti recenzirati, jer čisto znam da to nije moj đir, ali kad mi se dalo u ruke da se igram mogao sam si pronaći nešto zabavno. Misije su fora osmišljene, ima nekih sustava poput tog hakiranja koji stvarno malo miješaju i začinjavaju gameplay i vidim kako i zašto bi netko tko uživa u open-world igrama ovog tipa uživao u ovome. Igra je svježa, evo to je moj nekako najsnažniji dojam - svježa je pa ti vidi.
« Zadnja izmjena: 03. Studeni, 2016., 23:55 Freddy »

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Watch Dogs 2
« Odgovori #17 : 04. Studeni, 2016., 07:14 »
Ne isporbam sve igre, kupujem odmah i prednaručujem one koje me zanimaju. No znam i kako Cole zna kenjarit po nečemu i na kraju bude oduševljen kada isto to proba. I zato bih želio da prvo proba a onda prosudi, dakle ta opaska je išla isključivo njemu, ne svima ostalima.


*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Watch Dogs 2
« Odgovori #18 : 04. Studeni, 2016., 07:32 »
Odlični dojmovi Freddy <333

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Watch Dogs 2
« Odgovori #19 : 04. Studeni, 2016., 19:17 »
Mene iskreno ovaj drugi dio ne privlaci niti malo.Prvi mi je bas bio napet radi mracne atmosfere i dobre triler radnje, a ovo mi izgleda nekako preveselo.Al doduse treba sacekat koju recenziju pa cu tada bit nesto pametniji.

Koliko sam cuo voznja je jos uvjek losa, a to mi je bio najveci minus u prvoj igri, za grad vjerujem da ce bit odlicno napravljen, a prica me ovako na prvu bas ne privlaci(iako nemam pojma sta je prica).

Odg: Watch Dogs 2
« Odgovori #20 : 05. Studeni, 2016., 08:59 »
Bravo Freddy na predrecenziji! Drago mi je da netko osim mene kaže da nije otvoreni svijet u igrama nešto šta svi vole ili nešto bitno jako zabavno za sve. Nekad je pogođeno, a nekad iritantno. Osobno Watch dog 1 je bio naporan i dosadan, posebno vožnja, odustao sam nakon 7-8 sati.
« Zadnja izmjena: 05. Studeni, 2016., 09:05 toma_hr »

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Watch Dogs 2
« Odgovori #21 : 14. Studeni, 2016., 19:28 »
Ocekivano bezvezan.

http://youtu.be/65ZSDkbjUhk

Voznja gora nego u prvom djelu.


Odg: Watch Dogs 2
« Odgovori #22 : 14. Studeni, 2016., 22:42 »
Vožnja lošija nego u 1. dijelu? Pa jel to moguće? Ono je bilo dno dna, haha.

Odg: Watch Dogs 2
« Odgovori #23 : 15. Studeni, 2016., 07:56 »
fala bartule taj lik ima jebene rece i odličan, vrlo razgovjetan glas odoh gledat druge njegove rece zakon je.
podsjeća me malo na zero punctuation tj yahtzeea (krivo sam napiso vjerovatno) mada nema toliko neugodno brz ritam govora i glupe šale ko taj britišer.
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Watch Dogs 2
« Odgovori #24 : 15. Studeni, 2016., 19:35 »
Ma pogledaj bilo sta od ovog covjeka i samo ces njega slusat.

Stvarno se razumije u svaku sitnicu, detaljno recenzira izgled, zvuk, gameplay, pricu, zabavan je i stvarno ga je gust slusat.

Preporucio bi ti da pogledas njegove Walking the Walk videe u kojim odabere neku igru, seta po njoj, objasnjava kako su nesto napravili, koje su sheme koristili, sta mu se svida/nesvida itd... Izbaci hrpetinu informacija o nekoj igri i njenom razvoju, stvarno nesto predobro.

Evo pogledaj ovo i reci da nije melem za usi.
http://youtu.be/LokVIac-FKk?list=PL62tz83FJJjl6XM--ouEggi7Y007zG-xB

Ja ga pratim vec godinu i pol dana i samo njega slusam i njemu vjerujem..Sadrzaj na YT mu je savrsen.

Odg: Watch Dogs 2
« Odgovori #25 : 19. Studeni, 2016., 08:32 »
da li netko igra? dojmovi? da li se isplati  kupit?

Odg: Watch Dogs 2
« Odgovori #26 : 22. Studeni, 2016., 18:15 »
da li netko igra? dojmovi? da li se isplati  kupit?
Ja igram. Po meni se isplati kupiti jer mi je igra fkat dobra. Sadrzaja ima na pretek, puno i misija i mapa je velika. Misije su ti ful zabavne za prolazit jer imas vise nacina na koji ces pa ti biraj. Hakiras sve zivo. Naravno kako napredujes tako i vise opcija imas.

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Watch Dogs 2
« Odgovori #27 : 26. Studeni, 2016., 08:28 »

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Watch Dogs 2
« Odgovori #28 : 29. Studeni, 2016., 19:04 »
Upravo stigao doma!


Jedva čekam!!



*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: Watch Dogs 2
« Odgovori #29 : 29. Studeni, 2016., 19:11 »
Lijepo je vidjet kako se veseliš igrama iako si već u odmaklim godinama  :hiha:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9