Imam pitanje,koliko bi me sad koštalo da idem igrat WOW znam da imam 1 mjesec free,ali znam da ima i ekspanzija,primjetio sam da Legion će koštati 40€ a cijenu prijašnjih ne mogu ni nać...
Blizzard već dugi niz godina ima praksu WoW izdavati u obliku "Battlechesta" + zadnja expanzija.
BattleChest je WoW (vanilla) + apsolutno sve expanzije koje su izašle osim trenutno aktivne, odnosno trenutno najavljene. Kao što je spomenuto - možeš do lv20 igrat besplatno (iako do lv20 dođeš u par sati), nakon čega kupiš Battlechest (trenutno vrijedi do lv100) i dobiješ automatski 30 dana subscriptiona.
E sad - imaj na umu da je WoW oduvijek bio endgame MMO. Questova imaš beskonačno (doslovno) i jako velik broj su stvarno odlični chainovi sa smiješnim mehanikama i jako su zabavni. Na žalost - prvih 60-70 levela ćeš prolaziti kroz više-manje najklasičnije questove tipa odi tamo i ubij 10 nečega. Vratiš se - e sad odi vamo i ubi 5 nečeg drugoga jer se ipak radi o vanilla contentu koji je izašo prije 12 godina.
Kad dođeš do Wrath of the Litch kinga primjetit ćeš drastičnu razliku u kvaliteti svijeta oko sebe i promjenu u varijacijama questova. Svaka sljedeća expanzija iza toga (cataclysm, pandaria, draenor) donose znatno poboljšanje u vizualima (puno kompleksnije okoline sa tonom detalja i HQ texturama), a i znatno raznovrsnije questanje, puuuno odličnih mini-gameova (tipa vožnja aviona i mlataranje neprijatelja, kuglanje sa ogromnom kamenčinom dok melješ neprijatelje u Indiana Jones stilu, pa čak do pravog malog RTS questa gdje upravljaš raznim unitima u obrani svojeg brežuljka).
Ono što hoću naglasiti je da uz sve to - 90% WoW populacije ipak sjedi na cap levelu i igra heroic/mythic dungeone i raidove. Čisto da te ne iznenadi što ljudi na koje naiđeš u dungeonu jednostavno rushaju dungeon i jednostavno odu kako bi se što prije queueali za sljedeći da što prije levelaju, vjerojatno, već desetog alta