HCL.HR

CoD: Warzone 2.0 donosi misteriozni DMZ mod, evo o čemu se tu radi

Zoran Žalac 14.11.2022.   •   8 komentara


Neki su streameri dobili priliku da zaigraju novi DMZ mod koji će uz klasični battle royale činiti glavninu ponude za nadolazeći Warzone 2.0.

Call of Duty: Warzone 2.0 bit će lansiran ove srijede (16. 11.). Pisali smo već o tome što bi prva sezona igre trebala donijeti u globalu i dobar dio toga je već poznata battle royale receptura. No, tu je i potpuno novi DMZ mod o kojemu smo sada doznali nekoliko ključnih informacija iz službenih izvora.

Ukratko, DMZ je sandbox mod u kojemu je cilj skupiti što više vrijednih stvari, preživjeti sukobe s protivnicima i pobjeći s mape. U prijevodu, nešto slično formatu Escape from Tarkova. Ideja je da za svaku sljedeću “ekskurziju” možete ponijeti samo ono što ste izvukli iz prethodne, a ako vas eliminiraju onda gubite sve što ste pokupili, tj. nosili sa sobom.

Dakle, DMZ je hardcore mod u kojemu možete izgubiti oružje koje se trudite nadograditi, no utješna je vijest što se isto može dogoditi i vašem protivniku. To jest, vi od nekoga isto tako možete pokupiti vrijedno oružje ako ga uspijete eliminirati. Srećom, oružja će se moći “osigurati”, a ne morate se bojati da ćete ih izgubiti za battle royale mod – DMZ će ipak biti odvojena stvar.

U DMZ-u će trebati pripaziti na inventory, jer će DMZ koristiti ograničen prostor za nošenje stvari (slično kao PUBG, npr.). Kako se sve fokusira na iznošenje opreme i stvari s mape, tako će postojati i šest Dead Drop lokacija na kojima igrači mogu pohraniti pokupljene stvari bez evakuacije s mape.

DMZ će se igrati u tročlanom timu, a bit će PvEvP formata, što znači da će se na mapi susretati i računalno kontrolirani protivnici. Respawna nema, ali će biti mogućnosti oživljavanja, a suborci vas mogu oživjeti dok god su i sami živi. U ovom modu neće biti kruga koji se smanjuje, no igrači će svejedno morati paziti na područja s radijacijom i povremene pješčane oluje.

Ono po čemu se DMZ najviše razlikuje od ostalih modova u ponudi Call of Duty igara jest to da ovdje nema posebnih uvjeta za pobjedu. Svaki tim u DMZ-u može pratiti neke zadatke ili jednostavno lutati i lootati po mapi. To jest, igrači si sami zadaju cilj i definiraju koliko su uspješni.

DMZ će biti lansiran u beta verziji, a Infinity Ward poručuje da će ga konstantno podešavati prema povratnim informacijama igrača.

Komentari (8)

  • mamojebac

    14.11.2022 - 10:02

    Zokica, hoće li warzone biti i na steamu?

    • Agent

      @mamojebac, 14.11.2022 - 10:22

      Bit će i na steamu

    • mamojebac

      @Agent, 14.11.2022 - 10:56

      Tenksic

  • S3k1

    14.11.2022 - 12:13

    Daleko je to od Escape from Tarkova, ali neka su nesto novo ubacili.

    • Agent

      @S3k1, 14.11.2022 - 13:07

      I bolje da je daleko, nebi bio ok da i taj dio igrača cod uzme k sebi. Samo ovo će bit u beti a warzone nije nikad bio u beti pa pitanje šta će nakraju napravit i nadogradit od tog moda

    • S3k1

      @Agent, 14.11.2022 - 16:50

      Slazem se u potpunosti, ali ja mislim na neke malo drugacije elemente koje bi povukli iz tarkova da malo bude vise hc. Naravno ne u potpunosti jer to ne bi imalo smisla. Gledao sam neki dan jednog streamera kako igra DMZ i izgledalo mi je kao malo modificiraniji plunder.

  • MeDoNjA

    14.11.2022 - 21:18

    Nije valjda da ce odraditi istu gresku , kupio sam cod mw 22 , kada pritisnem preload za warzone 2.0 , ulazi mi u cod mw22 kada pogledam dlc pack vidim da je warzone 2.0 samo 24B dok kampanja je ta koja uzima najvise. Nije valjda da cu ponovo morati da imam warzone 2.0 instaliran da bih igrao multiplayer, nadam se da je ovo neki bug i da ce doći fix..

  • iPLAY

    15.11.2022 - 13:01

    Nadam se da će biti Plunder ponovo, ovo ostalo me realno i ne privlači.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?