HCL.HR

Guru Gaming putuje na finale League of Legends Balkan Leaguea

Duje Kozomara 30.08.2012.   •   13 komentara   •   Esport


Guru Gaming osvojio je hrvatske kvalifikacije za League of Legends Balkan League i predstavljat će našu državu na finalu u Grčkoj.

Balkan League veliki je League of Legends međunarodni turnir s LAN završnicom i velikim novčanim te hardware nagradama. Pristup ovom turniru imaju svega četiri zemlje – Bugarska, Grčka, Hrvatska i Rumunjska, od kojih će svaka imati po jednog predstavnika na live završnici. Svaka zemlja, pa tako i Hrvatska, bila je zadužena za organizaciju nacionalnih kvalifikacija čiji pobjednik putuje u Grčku.

Guru Gaming ponosno je objavio kako je upravo njihov LoL tim osvojio hrvatske kvalifikacije te će predstavljati našu državu u balkanskom finalu koje će se održati 15. i 16. rujna u Thessalonikiju, drugom najvećem grčkom gradu.

Povodom osvajanja hrvatskih kvalifikacija dosadašnji kapetan Domagoj „Cro Assasin“ Fumić ukratko je prepričao kako je turnir prošao iz očiju igrača i pobjednika kvalifikacija:

“Iako smo u staroj postavi osvojili većinu hrvatskih natjecanja te smo bili jedina hrvatska ekipa s uspjesima na nivou Europe, u novoj postavi počeli smo se pripremati samo dva tjedna prije kvalifikacija te nismo bili nedodirljivi favoriti. Od početka priprema, svaki dan smo trenirali po par sati, odigrali dva go4LoL turnira i osjećali se dobro pripremljeni.

To se kasnije pokazalo točnim, s iznimkom ekipe Insane Quality koja se okupila tek nekoliko dana prije turnira te nam bili nepoznanica. Navedena ekipa sastavljena je od jako dobrih pojedinaca i znali smo da nam s njom neće biti lako. Nakon dva dana igre došao je i taj treći, ključni, dan kada se naša ekipa našla protiv ekipe Insane Quality u finalu i završnoj borbi čiji pobjednik odnosi titulu najbolje hrvatske ekipe i putuje u Grčku.

Prvi meč nije dobro počeo, zaostali smo previše na početku i nismo uspjeli okrenuti meč na našu stranu. Srećom za nas imali smo pobjedu prednosti pošto smo došli u finale iz winners bracketa, te je taj izgubljeni meč vratio stvari na nulu s rezultatom 1:1. Sve je bilo samo na jednom zadnjem, drugom gejmu. U drugu partiju ušli smo koncentriraniji i probali se smiriti koliko je to god bilo moguće u atmosferi tako visokog pritiska. Dobro smo otvorili, uzeli dva dragona te je izgledalo da partija ide u našem smjeru. No, nakon toga napravili smo par grešaka koja su nas bacile u zaostatak koji se samo povećavao.

Tako je ostalo do jednog velikog team fighta na midu kojeg smo dobili i uspjeli propushat mid inhibitor. Od tog trenutka preuzeli smo inicijativu bez obzira na još uvijek veliki zaostatak u goldu i nakon jednosatnog, iscrpljujućeg meča uspjeli doći do velike pobjede. Kako nema baš puno vremena do velike LAN završnice, s treninzima smo nastavili već idući dan i nadamo se da ćete nas podržati i navijati za nas.”

Budući da je riječ o live finalu, nadamo se kako ćete gledati stream te s nama podržavati momke koji će pokušati dokazati da su jedna od najboljih ekipa na Balkanu, kao i da se mogu nositi i s ponajboljim europskim timovima.

Komentari (13)

  • snowblind

    30.08.2012 - 13:22

    Sretno u završnici.

  • xPh4rIm

    30.08.2012 - 13:27

    GL Guys ..:D

  • GAMER123

    30.08.2012 - 16:12

    Kad je finale ???

    • Duksy

      @GAMER123, 30.08.2012 - 17:17

      Op, nekako propustili napisat tu informaciju, evo dodano. 15. i 16. rujna.

  • Maiky

    30.08.2012 - 16:46

    GL&HF guys you rule!! ;D

  • Jasterrr

    01.09.2012 - 11:43

    gl hf

  • Totoro

    02.09.2012 - 10:39

    ma svaka čast hcl, znaci kada u lolu neko nes osvoji odma napisete, a kada u starcratu neko od nasih napravi nesto tipa ode u pariz na finale eswc.a ili u koreju na finale wcg-a nista ne pisete, ovaj sajt uopce ne podrzava domacu sc2 scenu

    • Ementaler

      @Totoro, 02.09.2012 - 10:52

      A kad pomognemo organizirati upravo ESWC kvalifikacije za SC2 u Zagrebu? Onda smo dobri, ha 🙂 Čuj, mali smo mi news tim ovdje pa se ne stigne uvijek sve popratiti vijestima, pa ako znaš nekoga tko aktivnije prati SC2 scenu i htio bi to progurati do HCL portala, samo mu reci da nam javi kada ima neku bitnu informaciju na [email protected] pa ćemo se potruditi napisati.

  • Totoro

    02.09.2012 - 18:59

    kao prvo comperius je jadan sam to organiziro vi ste samo tu ubacili news od 10 riječi, lol koliko vidim pratite puno vise i jos ste sada stavili tu news za vro4lol 10 a sada kada je trenutro steelseries balkan cup 2 i ima 90 viewera na strimu sto je poprilicno dobro za online hrvatski turnir vi nista, ma daj uopce ne podrzavate hrvatsku starcraft scenu dok lol gurate

    • Me666

      @Totoro, 02.09.2012 - 19:03

      Napiši vijesti o SC2 turnirima ili pošalji informacije o njima na [email protected] i potrudit ćemo se objaviti ih. Igor je već rekao – mali smo team i ne stignemo sve pokriti, a LoL je, barem po mojim saznanjima, mnogo popularniji od SC2.

    • Mojsije

      @Totoro, 03.09.2012 - 13:19

      reci cu ti samo da nemas pojma sto pricas, bio sam tamo, vidio sam sto je comperius organizirao i vidio i bome se nasekirao kad sam vidio sto sve NIJE organizirao. također, kao sto ti je ementaler rekao, sve informacije koje imas vezane za uspjehe hrvatskih igraca, u bilo kojoj igri, posalji na mail i sigurno ce biti objavljene. a lol se cesto objavljuje zato sto ima neusporedivo vise igraca nego sc2 i puno igraca radi u pozadini te pomaze upravo u sirenju informacija i konstantno trpaju inbox na mailu.

    • Totoro

      @Totoro, 03.09.2012 - 15:11

      jedini razlog zasto je lol jaci je jer je besplatan, dok je sc2 community puno jebeniji i bolji od LOL- communitya. LoL je nabovska igra za noskilere, a starcraft je jako teska igra i jako je tesko ju nauciti igrati i zato ima manje igraca, dok kao esport starcraft 2 je neusporedivo zabavniji za gledati nego LoL i to govorim kao igrac obje igre. Zato sam mislio da bi vi kao neki portal mogli pobliziti vecim masama sc2 jer je jako odbojan za pocetnike dok lol naucis igrat bar donekle za 10 gejmova a u sc ti treba par mjeseci da nisi totalni nab. I kolko god lol bio jak nikada nece dosegnuti razinu koju je imao SC:BW. Fala bogu da dolazi dota2 koja ce bit puno jaca od lola

  • markec017

    11.03.2013 - 14:39

    Ako netko novi želi igrat League of Legends ovdje se može registrirat: http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4da2121ac422b411111921

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?