HCL.HR

Microsoft je otkrio kako koronavirus utječe na razvoj nadolazećih ekskluziva za Xbox i PC

Hrvoje Smoljić 28.03.2020.   •   4 komentara   •   Svijet igara


Microsoft se kao i većina svijeta suočava s novim izazovima zbog pandemije koronavirusa, ali srećom zasad su poprilično uvjereni kako će sve planirane igre isporučiti na vrijeme.

Kako se krizi uzrokovanoj koronavirusom ne nazire kraj, proizvođači igara moraju biti ekstremno kreativni kako bi se prilagodili novonastaloj situaciji. Microsoft nije iznimka, a prije nekoliko dana su i izdali službenu izjavu o tome kako koronavirus utječe na njihove igre.

Kao i većini, Microsoft priznaje kako im je prelazak na rad od kuće donio čitav niz izazova i ograničenja koji otežavaju rad. Svijesni su koliko je gaming značajan kao sredstvo povezivanja ljudi, ali tvrde kako im je zdravlje zaposlenika prioritet i kako se neće libiti odgoditi bilo koji projekt kako bi to i osigurali. Srećom, smatraju kako su tranziciju na novi način rada uspješno napravili te kako za to neće biti potrebe.

Igre koje izlaze ranije ove godine poput Grounded i Everwild zasad se čine sigurnima, ali pitanje ostaje hoće li daljnja eskalacija situacije utjecati na ovu uistinu veliku godinu za Xbox. Ostaju odlučni u namjeri da novi Xbox izađe krajem godine, a s njim i čitav niz igara među kojima se svakako izdvaja Halo Infinite.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?