HCL.HR

Novi tjedan – nova odgoda; za 2023. je prebačen cyberpunk naslov REPLACED

Zoran Žalac 25.05.2022.   •   2 komentara   •   Industrija videoigara


Odgodama nema kraja – na 2023. godinu sada je prebačena obećavajuća 2D igra cyberpunk ugođaja koja je trebala biti ekskluzivna za PC i Xbox konzole.

Jedna od najzanimljivijih indie stvari prikazanih na prošlogodišnjoj Xboxovoj E3 konferenciji bio je futuristički platformer REPLACED. Igra se istaknula svojim retro stilom 2D grafike koji je na prilično impresivan način dočarao postapokaliptični ugođaj. Igra je bila najavljena kao PC i Xbox ekskluziva, te jedan od naslova koji se u 2022. trebao pojaviti od prvoga dana na Game Passu.

Danas stiže obavijest kako se plan promijenio. Naime, igru zajednički razvijaju developeri iz Bjelorusije i Ukrajine, a zbog ratnog stanja u Ukrajini došlo je do zastoja u produkciji. Developeri poručuju kako im je prioritet bio osigurati sebe i svoje obitelji, stoga su se morali preseliti. Sada su pronašli novi dom te je daljnji razvoj njihove igre nastavljen.

No, zbog nepredviđenih zastoja u radu, REPLACED sada cilja na 2023. godinu.

____________________________

Redakcija HCL-a apelira da u komentiranju ovakvih vijesti ne zalazite u geopolitičke rasprave i prepirke. Nalazite se na gaming portalu gdje razgovaramo o temama koje imaju veze s gamingom. Sukob Rusije i Ukrajine neminovno će ostaviti posljedice na svijet gaminga, ali HCL portal nije mjesto za rasprave o politici i ratu. Stav redakcije je anti-ratni: osuđujemo agresiju i komentari koji slave rat ili pozivaju na sukobe bit će uklonjeni bez dodatnog obrazloženja. 

Komentari (2)

  • SanKa

    26.05.2022 - 09:18

    ne mogu reci da se nisam navikao

  • Bojko

    26.05.2022 - 12:41

    Kako li sam samo propustio ovu ljepoticu? Morat ću ponovno upogoniti PC da zaigram ovo kad izađe.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?