HCL.HR

Prerađreni Half-Life 2 je spreman za VR

Juraj Bevandić 13.05.2017.   •   1 komentara


Igrajući Half-Life 2 prije više od deset godina smo postali pravi majstori od alata, barem s pajserom, a nakon što ga zaigramo u VR mogli bismo komotno otvoriti vlastitu radionicu.

Half-Life 2 VR

O VR tehnologiji se ozbiljnije priča tek u posljednje vrijeme otkako su izašli prvi komercijalni uređaji i igre, no na prebacivanju Half-Life 2 u virtualnu stvarnost radi se od 2013. godine. Ekipa koja radi na tom projektu spremna je objaviti ga uskoro kao mod za Half-Life 2 i traži vašu podršku na Greenlightu gdje samo trebate pritisnuti da želite da ste zainteresirani.

Izgleda da je dosta ljudi zagrijano, pa bi mod u svakom slučaju trebao zaživjeti, a pošto izlazi kao mod bit će besplatan za skidanje svima koji imaju Half-Life 2 i Epizode 1 te 2 na Steamu. Radit će s Oculus Rift i HTC Vive uređajima, a možda i nekim drugima iako to nije službeno potvrđeno. Projekt je znatno napredovao od svog početka, pa je dotjerana grafika, efekti i sučelje, ali su i stvari poput zamahivanja pajserom malo sređeni da budu vjernije preneseni u VR.

Zanimljive su stvari ubačene u igru poput ručnog punjenja streljiva, što znači da ćemo morati sami vaditi i stavljati streljivo te pritom baratati novim modelima vatrenog oružja, ali za one koji žele dobar stari Half-Life to se može isključiti. Sličan se izbor daje igračima i po pitanju kretanja koje će također dobiti nekoliko opcija između kojih ćemo birati onu koja nam najviše odgovara.

Označeno sa: , ,

Komentari (1)

  • Black op

    13.05.2017 - 16:11

    Jadno je koliko je Valve malo pogurao VR i Vive na kojem su radili.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?