HCL.HR

Ricochet 2 je kodno ime za Half Life 3?

Zoran Žalac 23.04.2012.   •   6 komentara


U nedavnom intervjuu za Seven Day Cooldown, Gabe Newell progovorio je o Ricochetu 2, zapravo aludirajući na Half Life 3 i njegov razvojni proces.

Znate li što je Ricochet? Ricochet je Valveov službeni mod za originalni Half Life i jedan od prvih sadržaja koji se mogao naći na Steamu. Netipično za Valve, mod je bio užasno loš pa ga kompanija nikada ne spominje. Međutim, početkom mjeseca Ricochet 2 našao se na Steamu kao prvoaprilska šala TF wiki ekipe, a čini se kako je šala poprimila neku drugu konturu te se Ricochet 2 sada koristi kao svojevrsno kodno ime za Half Life 3.

Naime, u nedavnom intervjuu za portal Seven Day Cooldown, Gabe Newell raspričao se o Ricochetu 2, ali na način koji je ukazao da se tu uopće ne radi o Ricochetu 2 nego o nečemu sasvim trećem. Osvrnuvši se na najavu koju svi čekaju, Gabe je očito aludirao na Half Life 3.

„Kada je u pitanju Ricochet 2, uvijek imamo problem da pričamo unaprijed o stvarima, a kasnije se predomišljamo o njima tijekom razvojnog procesa. Stoga, dok razmišljamo o velikoj priči Ricocheta 2, može nas nešto iznenaditi u pozitivnom i negativnom smislu, a voljeli bismo biti super-transparentni o budućnosti Ricocheta 2. Problem je u tome što mislimo da bi preokreti kroz koje mi prolazimo izludili ljude više nego kad jednostavno šutimo o svemu tome, sve dok ne budemo mogli biti kristalno jasni što će se sljedeće dogoditi.“ – izjavio je Newell.

Dakle, ovo je možda i najizravnija poruka HL fanovima do sada. Čini se kako je Half Life 3 uistinu u razvoju, no izgleda kako Valve ne želi reprizirati dramu koja je prethodila Half Lifeu 2, premda je i ovo zatišje drama sama po sebi.

Komentari (6)

  • kangarooster

    23.04.2012 - 15:16

    Fakat drama.

  • Zoi

    24.04.2012 - 07:08

    E, al' što vi dobro prevodite vijesti sa Rock Paper Shotgun portala, za ne povjerovat. Da makar navedete odakle ste pokupili vijest, pa hajd', nego ovako, samo prevedete kao da je to vaše 😐

    • Ementaler

      @Zoi, 24.04.2012 - 07:31

      A svašta. Pa mi smo ti koji NIKAD ne prevodimo nečije autorske članke, imamo i previše vlastitog znanja i inspiracije 🙂 Jedini dio koji je preveden ovdje je citat Gabea, koji je u svim medijima isti – jer to je čovjek rekao. S člankom na RPS-u, koji sam sada morao ić provjerit (tnx btw :() ovaj Zoranov nema veze. – http://www.rockpapershotgun.com/2012/04/23/gabe-on-ricochet-2-delay-but-he-doesnt-mean-ricochet/

    • Zoi

      @Zoi, 24.04.2012 - 08:57

      Izvinjavam se onda, mgu prihvatiti da je do mene, ali mi je jednostavn izgledalo tako, kao da čitam jednu te istu stvar, samo prevedenu.

    • Ementaler

      @Zoi, 24.04.2012 - 09:27

      Ma np, glavno da se mi razumijemo :). A i citati nisu obično tako dugački (Gabe baš voli komplicirat :)) pa čovjek lakše dobije taj dojam prevedenosti cijelog članka valjda.

  • MarkoUntitled

    24.04.2012 - 23:20

    Prisiljavaju me da zaboravim što više mogu na Half-Life jer čim ga se sjetim uhvati me hype i onda poludim za tricom koja neče doč još jedno 100 godina…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?