HCL.HR

Summer Game Fest dobio podršku najvećih izdavača igara – koji nisu htjeli doći na E3 sajam

Zoran Žalac 12.05.2023.   •   5 komentara   •   Industrija videoigara


Više od 40 različitih tvrtki na neki će način podržati manifestaciju Summer Game Fest u 2023. godini, koja će dobrim dijelom zamijeniti E3 sajam.

Ove godine neće biti E3 sajma videoigara, ali tu je zato manifestacija Summer Game Fest. U sklopu iste 8. 6. održat će se velika prezentacija novih i nadolazećih igara, a lista partnera daje malu nadu da bismo na toj prezentaciji mogli vidjeti igre poznatih proizvođača.

Organizatori su se pohvalili da njihovu manifestaciju podržava više od 40 različitih tvrtki i brendova. Među njima su i oni najveći: Steam, PlayStation i Xbox. Od velikih izdavača tu su Activision, Amazon, Bandai Namco, Capcom, Electronic Arts, Ubisoft, Epic Games, Square Enix, Warner Bros., SEGA i drugi.

E sad, iako će dobar dio njih na SGF-u 2023 najaviti i prikazati nešto novo, ne računajte na to da će svi prezentirati nove igre. Dobar dio partnera iskoristit će ovu priliku samo da promoviraju svoje postojeće proizvode i usluge, bez ikakvih konkretnih najava. Jasno je da dobar dio programa Summer Game Festa čine reklame, s obzirom da se cijela organizacija mora od nečega financirati i takav događaj nitko ne organizira besplatno.

Bez obzira na to, ovo je do sada najveća lista tvrtki i brendova koje su podržale Summer Game Fest. Za razliku od prošle godine od značajnijih izdavača sada fali jedino 2K Games. I naravno, kao i općenito, na listi nije Rockstar Games pa odmah možemo reći kako GTA 6 neće biti prikazan na prezentaciji koja će se održati za 40 dana.

Komentari (5)

  • dragansimic22

    12.05.2023 - 12:56

    Ništa od tog Showcasea od Playstationa meni se čini

    • Zoran Žalac

      @dragansimic22, 12.05.2023 - 13:15

      Jel to još jedna famozna prognoza nakon koje ćeš, ako ne budeš u pravu, reći da nisi ništa prognozirao nego ti se samo činilo?

    • dragansimic22

      @Zoran Žalac, 12.05.2023 - 14:25

      Kad sam ja to rekao? Ja kad prognoziram stavim neki ulog, za Forspoken i Redfall to su bile gajbe pive, a za Starfield brisanje accounta. Showcase će biti kad tad, samo kažem da mi sve manje i manje ona priča o 25. svibnju drži vodu.

  • Payday 4 Dallas

    12.05.2023 - 15:52

    Nešto mi govori da će Summer Game Fest zamijeniti E3

  • trulex

    12.05.2023 - 23:36

    Za 27 dana?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?