HCL.HR

Zaključani sadržaj u Driveclubu otključava se igranjem, ali i novcem

Renato Pedišić 13.05.2014.   •   5 komentara


Igrači će u Driveclubu imati mogućnost zaključani sadržaj otključati vještim i upornim igranjem, ali i uplaćivanjem novca Sonyju putem mikrotransakcija unutar igre.

Driveclub, timska trkača PlayStation 4 ekskluziva Evolution Studiosa neće sav sadržaj unutar igre odmah ponuditi igračima. Takvo što je razumljivo budući da otključavanje dodatnog sadržaja daje izazov i poticaj za daljnje igranje u bilo kojem naslovu. Problem nastaje kad se zaključani sadržaj, već inkorporiran u igru, osim igranjem može otključati i novcem.

Ovakvo što će, nažalost, biti obilježje Drivecluba pa će tako ta igra dati po mnogima nepoštenu prednost imućnijim gamerima koji imaju dovoljno novca da plate bolje iskustvo igre. Problem kod mikrotransakcija u Driveclubu je i taj što ta igra nije F2P naslov koji živi od tog tipa plaćanja, već punokrvna igra s cijenom od 60 eura, barem u Blu-ray izdanju. U čemu je kvaka? Pa, ako već niste čuli, Driveclub besplatno zaigrati možete ako ste PS+ pretplatnik, no u krajnje okljaštrenoj verziji koju možete unaprijediti jednokratnom uplatom od 50 eura na Sonyjev račun.

Sony i Evolution Studios su se tako kroz Driveclub namjerili na vaše novčanike, nudeći naoko pristupačan proizvod koji će od vas izmusti ili mnogo novca ili neugodan osjećaj kako se trudite i trošite vrijeme na otključavanje nečega što je bogatiji gamer dobio za sekundu.

U pokušaju opravdavanja poslovnih odluka Evolution Studiosa, Paul Rustchynsky, direktor projekta, izjavio je: “Ovo je bila vruća tema u gamingu, a mi smo bili vrlo voljni primiti sve reakcije gamera kako bismo se uvjerili da nikoga nećemo uznemiriti. Ono što smo napravili je to da je sistem napredovanja vrlo izravan, vrlo jednostavan i daje vam priliku da dobrom dijelu sadržaja pristupite vrlo brzo. Ako želite otključati neki automobil odmah – možete platiti istoga trenutka. Ipak, nećemo dopustiti ljudima da kupuju Fame (reputaciju) i troše mnogo novca. Ideja se bazira na tome da ako želite ići prečacem – možete, stvari su identične onome što smo napravili u Motorstormu RC. Ako ste zaigrali taj naslov, znate što radimo s ovim”.

Istini za volju, Motorstorm RC nagradili smo poštenom ocjenom u recenziji, ali to je bila igra znatno niže cijene i znatno jednostavnijeg, manje kompetitivnog koncepta.

Kako će izgledati budućnost Drivecluba, upravo nam budućnost može reći, pa ćemo se strpjeti i vidjeti na djelu kako mikrotransakcije u toj igri funkcioniraju. Iako nam za sada cijela stvar ne miriši na dobro, 8. listopada kada igra izađe na PlayStationu 4 znat ćemo odgovore na sva pitanja koja nas zanimaju.

Komentari (5)

  • psycho01

    13.05.2014 - 15:51

    heh a ja san pun para ko rvatska tako da zame no problemo ;)) ;)) o.p ovo je čisto s.r.a.nj.e mislin na ovi njiov potez mamicu in njiovu

  • movie

    13.05.2014 - 16:12

    Zašto sranje? Tko hoće igrati satima, neka igra. Tko hoće platiti da se malo igra, neka plati.. Ne vidim problem?

    • psycho01

      @movie, 13.05.2014 - 17:30

      OK POŠTUJEM ! al ja mislin da u startu nisu vako obečali igru nego u hodu se sitili ok imaju na to pravo , no bez obzira na svs ja cu je igrat kako god

    • shepard-fan

      @movie, 13.05.2014 - 19:13

      Ko ima love neka igra , samo se ja bojim da će oni rasturiti NFS , ako EA tako nastavi sa serijalima mogu NFS slobodno ugasiti .

    • Chris28

      @movie, 15.05.2014 - 19:58

      NFS je žešće sranje, bilo arkada ili simulacija, čak mi neke arkade i nisu loše, ali shift…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?