HCL.HR

Tvorac Undertalea objasnio je zbunjujući demo Deltarune

Pero Mlinar 04.11.2018.   •   1 komentara


Kako bi uveo reda u pomutnju izazvanu pojavom dema naziva Deltarune, tvorac Undertalea odlučio je odgovoriti na neka pitanja fanova.

Prije nekoliko dana na bespućima interneta iznenadno je osvanuo misteriozni demo za projekt pod nazivom Deltarune. Da se zapravo radi o demu postalo je tek jasno nakon što su ljudi preuzeli i odigrali tu igru, jer se ona sama pojavila bez ikakvog popratnog objašnjenja. Poznato je bilo tek to da je nju napravio Toby Fox te da se premetanjem znakova iz naziva Deltarune može dobiti riječ Undertale, što je naslov prošlog Foxovog projekta.

Za prolazak igre bilo je potrebno više sati tijekom kojih su pionirski igrači ostali zaintrigirani očitim oslanjanjem Deltarunea na svijet i priču zacrtane Undertaleom. Spominjanje i pojava nekih poznatih likova pokrenuli su brojna nagađanja o tome ne predstavlja si Deltarune možda njegov nastavak. Isto tako, javila se mogućnost da se radi o igri radnjom smještenoj prije zbivanja Undertalea.

U svakom slučaju, Deltarune je završio natpisom da nastavak avanture slijedi, što je naravno poslužilo kao otponac za rasprave o tome što bi ta igra trebala predstavljati jednom kad se pojavi u cijelosti. One su se raspirile poprilično pa je Toby Fox odlučio intervenirati te pojasniti situaciju. Na neki način.

“Nemojte brinuti o tome je li ovo nastavak Undertalea ili ne”, napisao je na Twitlongeru. “Reći ću vam samo to da ono što ste vidjeli nije bio svijet Undertalea. Svijet Undertalea i kraj kojeg ste dobili ostali su i dalje isti i nepromijenjeni.”

Višesatno trajanje Deltarune inicijalno je poprilično zbunilo igrače te su se neki od njih, u trenutku kad još nije bilo poznato da se radi o demu, upitali ne radi li se možda o čitavoj igri. Na kraju ih je, međutim, dočekao natpis u kojemu stoji da se radi tek o prvom poglavlju igre. “Trebalo mi je nekoliko godina da napravim demo”, rekao je Fox, “da bih napravio cijelu igru trebat ću najprije oformiti tim.”

Ideja je napraviti igru koja bi bila podijeljena u veća poglavlja, no u poglavlja koja ne bi bila prodavana zasebno – odnosno, ne bi se radilo o epizodnom naslovu. Da bi se igru koja bi se mogla, ali i ne bi morala zvati Deltarune, razumjelo kako treba, trebalo bi najprije odigrati Undertale (unatoč tome što njihov svijet nije doslovno zajednički).

Za to, međutim, imate dovoljno vremena. Fox još uvijek nije počeo s okupljanjem tima, a na upit o tome kad bismo okvirno mogli vidjeti taj novi projekt, rekao je: “Vidimo se za… par godina?”

Označeno sa: , ,

Komentari (1)

  • Lancero

    03.03.2019 - 16:00

    Velika je steta sto cemo cekati jos dugo vremena za punu verziju

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?