HCL.HR

Google Play dobiva prošireni sustav ocjena za igre i aplikacije

Zoran Žalac 09.05.2019.   •   3 komentara


Od osmog mjeseca ove godine Google će posuditi sustav prikazivanja korisničkih ocjena kakav se koristi na Steamu.

Google Play trgovina mnogima je dokaz da korisničke ocjene za aplikacije nisu baš pouzdane. Nemaju svi isti mobilni uređaj, a bome ni iste kriterije. Međutim, ocjena je uvijek samo jedna… osim u slučaju igara koje imaju i zasebne ocjene za gameplay, kontrole i grafiku.

No, od osmog mjeseca 2019. više neće biti tako. Igre i ostale aplikacije na Google Playu imat će po dvije ocjene – jednu ukupnu i jednu temeljenu na zadnjim ocjenama. Naime, iz Googlea su primijetili kako aplikacije napreduju i postaju bolje kroz godine, ali se to ne vidi kroz korisničku ocjenu. Stoga će se Google Play poslužiti sustavom kakav se koristi na Steamu te će naglasiti recentne ocjene i recenzije kako bi korisnici imali bolji uvid u trenutno stanje neke igre ili aplikacije.

Iako za sada ne znamo kakav će sustav koristiti Google Stadia, velike su šanse da će Google Play biti obrazac za trgovinu igara na Stadiji. Ako i ondje bude korisničkih recenzija i ocjena, sigurno je da će se isticati po navedenom principu.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • xxved

    09.05.2019 - 13:23

    Ima logike…

  • Apocalypse4987

    09.05.2019 - 16:45

    kad onako malo surfam po marketu, bacim oko na recenzije i ocijene, to je čisti kaos, polovina komentara i ocijena su ok, kažu ljudi realno i obično dobiju odgovor od developera. Ona druga polovica je problem, samo imbecili i degenerici, napišu ‘Glupost’ ili ‘Bezveze’ i daju 1 zvjezdicu

  • vragec25cro

    09.05.2019 - 18:48

    Rijetko kad mi bitne ocjene,nebitno za mobitel ili za neku platformu igra.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?