RTS, Milky Tea StudiosDatum izlaska: 26.03.2025.
RPG, Monolith SoftDatum izlaska: 20.03.2025.
Prve PlayStation slušalice earbuds tipa iznenađujuće su kvalitetne,…
Firefly (2002-2003) + Serenity (2005)Stvarno nema pravde da je ovako remek djelo prekinuto nakon samo jedne sezone. Inače ne počinjem gledati serije za koje znam da su prekinute ali ovu sam morao jer je svi hvale i vidim i zašto. Za razliku od većine SF serija kod kojih glavni likovi odlučuju sudbinu univerzuma ovdje glavni likovi jednostavno pokušaju da prežive (i zarade) u nestabilnom okruženju, mrze Alijansu ali su malobrojni i nemaju sredstava da se bore protiv nje. Svaka epizoda predstavlja jedan događaj nevezan previše sa prethodnim epizodama, očito su imali u planu još sezona u kojima bi naši likovi počeli imati veću ulogu na globalnu radnju. To se i dogodilo u Serenity filmu koji, zbog otkazivanja serije, služi da ovu priču privede kraju i ovdje je radnja više globalnog karaktera. Sjećam se da sam ga gledao nekad ranije ali bez serije i nisam pohvatao dosta toga i nije me previše dojmio, ali sada nakon serije je savršen. I da ne zaboravim pohvaliti likove, znači ovakve likove i ovakvu povezanost među njima ne pamtim da sam negdje gledao .
Ovak sam zadnji put bing-watchao prvo gledanje 24; riješio dvije sezone u 4 dana sinoć. Znači uspio u 4 dana pogledat 48 epizoda po 44 minute.