Svojevrsni Sylvia Kristel dabl fičr u Tuškancu.
Private Lessons (1981)Očekivao sam nešto na šemu The Graduatea, ali nije baš slično.
Na trenutke dosta sjebano za gledati, tim više što film tu svoju tematiku tako olako shvaća i baca pred gledatelja.
Dosta je lighthearted i ima neku okej atmosferu. Jelly sam na kuću u kojoj klinac živi. Rula mu soba nekako.
Sam početak prilično rula. Prva polovica je općenito super.
U drugoj polovici bude zaokret u tonu i filingu filma i sve se nekako izgubi i bude meh.
Mlako se sve razriješi.
Danas nitko ne bi snimio takav film. Jer je skroz kežualan oko golotinje. I pedofilije. I seksa.
Ali ne na neki UUUU KAKO RUBNO način. Nego baš nekako ono... kao da je to najprirodnija stvar.
Najveći problem je bio očajan print filma koji su pustili.
Vjerojatno ga imaju tisuću godina il nešto.
Al ono, slika je čak okej (malo izgreban film, al bože moj), al zvuk,,,,,,,, ja nez. Malo je tiho, malo glasno.
Vokal je malo na lijevom kanalu. Pa skoči na desni. Pa je na oba, ali istovremeno je tu i neki čudan šum.
Kad dođe glazba, to zvuči kao da na najjeftinijim slušalicama koje možete naći slušate na najglasnije glazbu u 56 kbps il nešto.
Kad već spominjem glazbu, dosta je užasna.

Gledljivo skroz.
La Marge (1976)Ovaj je nešto ozbiljniji i dosta depresivan.
Na prvu se čini nekako... ŠTO je ovaj film? ZAŠTO je ovako... prazno?
Ne znam, možda stvarno i je tako, ali meni je sjeo skroz dobro.
Ima tu neku praznu i sumornu atmosferu, što mi tematski super paše uz priču.
Nema previše dijaloga i likovi ne iskazuju sad na neki ludi način emocije, ali dosta toga se da isčitati iz te atmosfere i estetike filma.
Jednostavno nema nešabanskog načina da to kažem.

U principu mi u nekim stvarima malo baca na Lost In Translation.
Doduše, ovaj film je puno više usredotočen na,,,, SEKS. Ali Sylvia Kristel. Ništa neočekivano.
Iako opet, ne pokušava film biti kontroverzan ili išta, to je jednostavno tu.
I prikazano je na skroz nesenzualan, bezosjećajni način. Ali, namjerno ili ne, dosta dobro paše u film.
Dapače, više manje cijeli film je zapravo jedna dugačka scena seksa.

Iznenađujuće, unatoč tome je skroz gledljiv i nedosadan.
Još šokantnije je da je tako, budući da se scene seksa fokusiraju uglavnom na rad muške guzice pri seksu.
Ovdje muzika nije toliko loša sama po sebi, ali nikako ne paše u film. Baš je out of place svaki put.
Osim što je odabrana skroz kriva glazba, neke stvari jednostavno ne mogu biti unutra.
Recimo, Pink Floyd. Jednostavno prepoznat i prepopularan bend da bi funkcioniralo u ovako nečemu.
Uglavnom, meni je film sjeo vjerojatno i bolje nego što je trebao. :hiha
I opet je najveći problem bio print. Koji je opet bio smeće.
Rendom preskakanja po par sekundi i tako-tako sliku mogu podnijeti.
Ali zvuk... je opet bio smeće.

Šteta, al eto.
Ne znam, meni je rulalo baš.
Treba češće ovako.
Iako, treba pogoditi ovako kad nisu neki smor filmovi. Što često jesu.

OMFG MEGAPOST

Koji nitko neće REDD. ;____;
UREDIako, sad baš pričam s Karlom i raspravljamo o tome koliko je možda taj loš print... pridonio filmovima.
U smislu atmosfere i filinga.
TKO ZNA.