Noah (2014)
Moderna adaptacija poznate Biblijske priče o Noi i Velikom potopu ispričana uz veliku dozu umjetničke slobode. Religionisti će naravno protestovati kao i uvijek, ali ljubitelji filmova će uživati u epskoj priči, fantastičnim vizualima te uvjerljivoj izvedbi fenomenalne glumačke postave. Prije svih, Russel Crowe naravno rula kao i uvijek. Ali
Ray Winstone, u ulozi nepokolebljivog kralja koji je spreman na sve, me oduševio koliko i Crowe. Zaista jedan od najboljih filmskih negativaca koje sam pogledao u zadnje vrijeme. A uvijek mi je drago vidjeti i Anthony Hopkinsa kao
Matuzalem koji svakom filmu daje dodatni šmek.
Prezadovoljan sam filmom, ispunio je sva moja očekivanja i jedino je šteta je što ovakav spektakl nije urađen u 3D-u, iako su pojedina tržišta dobila 3D konverzije ali veći dio svijeta nije. Neshvatljiva rediteljska odluka jer 3D bi valjda već trebao biti standard pogotovo kada su u pitanju filmovi ovog tipa. Ali opet s druge strane gledajući dok neki drugi koriste 3D efekte da bi bolje "prodali" svoje ispodprosječne filmove Darren Aronofsky nam je pružio vrhunski film koji blista u punom sjaju i bez 3D efekata.
9