HCL.HR

Što ste zadnje gledali?

  • 18882 Odgovora
  • 1707103 Hitova
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16005 : 09. Ožujak, 2014., 18:54 »
The Amityville horror

Još jedan u nizu horora koji su se u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća nizali kao na traci. Atmosfera je usitinu jeziva, likovi dobro razrađeni i gluma je na nivou. Je, svidjelo mi se sve to i još je k svemu tome režija pridonijela napetosti... Ima dosta scena koje bi sad htio secirati i opisivati, ali to nema smisla jer bi spoilao cijeli film.
Već dugo nisam vidio Jamesa Brolina i zaboravio sam da čovjek uopće postoji. baš je bio pojava na ekranu.
Ukratko... Tko voli, neka izvoli!

Ocjena: 7/10


La casa del fin de los tiempos

Ovo je prvi venezuelanski film koji sam pogledao u svojem životu i ispao je pun pogodak. Jako slojevit film koji treba pratiti budnim okom jer se vrlo lako pogubiti u cijeloj priči. Film skače iz sadašnjosti u budućnost pa se opet vraća u prošlost itd... Ali to je samo početak zavrzlama koje nosi ovaj horor. Podosta je napet i strašan na momente.
Moram priznati da se tokom filma nisam previše bavio odgonetavanjem tko je stvarni krivac za zločin počinjen u filmu već sam strpljivo čekao kraj filma da se sve fino razjasni.
Glavna glumica nosi cijeli film na svojim leđima i odlično je odradila svoju zadaću.
Preporuka svim ljubiteljima zapetljanih hororaca!

Ocjena: 8/10


Z

Načitao sam se podosta o filmovima Coste Gavrasa pa napokon odlučih pogledati njegov najcjenjeniji i najkontroverzniji uradak. Svi njegovi filmovi imaju podosta političke motive no ovaj odskače svojom političkom konotacijom i još k tome ima podosta miksanja svih mogučih političkih stajališta...
No nikako nisam mogao probaviti onako loše scene fizičkih obračuna političkih neistomišljenika. To je baš loše režiran i odglumljen dio filma. Katastrofa...
Ali sve drugo je za pohvalu. Nije ovaj film bezveze svrstan među najbolje filmove šezdesetih godina prošlog stoljeća.
Ovaj film me definitivno potaknuo na gledanje ostalih uradaka Coste Gavrasa. Nadam se da ću to čim prije biti u mogućnosti.

Ocjena: 8/10


Inside Llewyn Davis

Film braće Coen. Treba li uopće dalje pisati? Ipak treba... Nakon toliko snimljenih filmova oni opet uspjevaju postaviti neke nove zagonetke i natjeraju gledatelja da si postavlja neka općenita životna pitanja. A rade to na tako lak i jednostavan način.
Prva stvar koja me iznenadila je izbor glavnog glumca. I to je ispalo odlično. Jer je lako moguće da su našli još jednu facu koju ćemo često imati prilike vidjeti u njihovim budućim uradcima.
Druga stvar koja me iznendaila da su snimili film gdje nema trunke kriminala(gotovo nemoguće za njih), ali je njihov glavni lik (stjecajem životnih okolnosti i svojih vlastitih loših životnih izbora) prisiljen životariti i snalaziti se na sve moguće i nemoguće načine(samim time i nelegalne) da preživi.
Pojava Johna Goodmana je opet pokazala koliko je taj lik karizmatičan i nezamjenjiv.
A sve ostalo ćete saznati ako pogledate najbolji film braće Coen od "No country for old men"!

Ocjena: 8/10


Her

Film o budućnosti, ljubavi u budućnosti i ljudima koji se ne mjenjaju jer emocije su i dalje prisutne! I toliko bi bi još tooga mogao napisati, ali nema smisla. Jer realno, ovo je jedan od onih filmova koji se moraju pogledati. ALI BAŠ MORAJU! Film definitivno spada u top 5 filmova prošle godine i ima sve što film takvog tipa mora imati.
I ne mogu ne napomenuti da je najjača karika filma nenadmašni Joaquin Phoenix. Taj lik je kao vino. Što stariji, to bolji.

Ocjena: 9/10
« Zadnja izmjena: 09. Ožujak, 2014., 20:26 Niska rasta man »
Neću se bojati.
Strah pobjeđuje um.
Suočit ću se sa svojim strahom.
Pustit ću ga da prođe kroz mene i preko mene!

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16006 : 09. Ožujak, 2014., 19:48 »
Uživam čitati recenzije Niska rasta mana :thumbs:. Amytwille horror mi je ostao u sjećanju kao jedan od boljih horrora koje sam odgledao, a Her planiram odgledati uskoro.

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16007 : 09. Ožujak, 2014., 20:27 »
Hvala ti na komplimentu Adame :hug
Neću se bojati.
Strah pobjeđuje um.
Suočit ću se sa svojim strahom.
Pustit ću ga da prođe kroz mene i preko mene!

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16008 : 09. Ožujak, 2014., 20:47 »
Ane, iznenadio si me sa dojmom za Her. :approve

*

Đester

  • *****
  • 2126
  • OSOBNI TEKST
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16009 : 09. Ožujak, 2014., 20:47 »
:hiha:
Cuando puedo ni siquiera el tabaco, por lo menos voy a ser oblejan,,,,

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16010 : 09. Ožujak, 2014., 21:21 »
Ane, iznenadio si me sa dojmom za Her. :approve

Ni sam nisam očekivao da će me film baš toliko oduševiti. Čisto osviježenje u moru već sto puta viđenih filmova vezanih uz ljubavnu tematiku. :approve
Neću se bojati.
Strah pobjeđuje um.
Suočit ću se sa svojim strahom.
Pustit ću ga da prođe kroz mene i preko mene!

*

metalni

  • ****
  • 1762
  • Seoski mudrac
    • My Art Gallery
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16011 : 09. Ožujak, 2014., 23:26 »
Fali Jandrić

Da, baš... :loludara:

 ROBOCOP 2014

Iako je dosta mekši i ispraniji od originala, meni se svidio. Dionice sa Samuelom L. Jacksonom su apsolutno predugačke i čak nepotrebne.
Sa druge strane, ne može se ni uspoređivati ono vrijeme kad sam sa školom išao u kino gledati 1. dio, sa ovim sadašnjim modernim svijetom... Ali ok, nadam se nastavku.

8/10

 WORLD WAR Z

Film koji me je baš prijatno iznenadio... Iako nisam obožavatelj zombija, volim flmove sa armagedonskom tematikom- koja je ovaj put ispričana na malo drugačiji način. Iako sam se na početku malo dvoumio sa nastavljanjem gledanja, scena kad onaj mulac pogine na transportnim vratima od aviona me je zadržala, i definitivno nisam požalio.

8/10

BACK TO THE FUTURE 1

Genijalni film koji sa godinama nije izgubio ni mrvicu svoje čarolije. Sinoć sam ga opet gledao i vratio se kojih 20 i kusur godina u rikverc, kad sam ga po prvi put i gledao u kinu. Jeste da tada nisam znao pola slova i da sam svakih malo pitao mamu šta kažu. 
Ovo je jedan od filmova koji se uvijek može gledati i svaki put vidjeti neku sitnicu koju smo propustili.

10/10

Eto, toliko od mene za večeras... :kava:

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16012 : 10. Ožujak, 2014., 00:32 »
Neki dan se sjetim onoga starog filma, The Warriors i uhvati me neka nostalgija i opet pregledam. Joj to su filmovi bili

Sent from my ST25i using Tapatalk


Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16013 : 10. Ožujak, 2014., 15:45 »
:clap:
CSadria - Kupovi, LANovi, intervjui i izvještaji s događanja iz Balkan/Adriatic regije.
Web - Facebook - Twitch - Youtube

[/url

*

progabbeing-jadran

  • ******
  • 5293
  • abrah cadabrah
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16014 : 10. Ožujak, 2014., 18:09 »
True Detective S01

Dosta dobro sve skupa, onako solidnih 7/10.
Bowie je definitivno najveći umjetnik svih vremena.

Support your local gamers >>> Pro GABBEing Klan

*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16015 : 10. Ožujak, 2014., 18:47 »
Delvery Man, kakvo naporno govno, jedva pogledao do kraja, neznam zasto sam se mucio uopce...
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16016 : 13. Ožujak, 2014., 10:34 »
Disconnect

Kako divan film. Baš onako za uživanje u gledanju. Ovo je igrani prvijenac redatelja  Henrya Alexa Rubina i napravio je odličan posao. Do sada je snimao samo dokumentarce i to je iskustvo također iskoristio u ovom filmu. Scene dopisivanja preko neta gdje na ekranu vidimo ono što sugovornici pišu i još dosta sličnih detalja koji daju dodatnu draž filmu.
Ima tu puno likova i isprepletenih sudbina, ali sve se lakoćom prati.
Mislim da je poruka filma sasvim jasna i da ne treba previše polemizirati o njoj.
Glumci svi odreda dali sve od sebe. Baš su se stopili sa filmom i idejom samog filma. Naravno da je za to prvenstveno zaslužan i odličan scenarij. Neam tu glavnog lika. Svi sudionici priče jednako su važni i trpe posljedice svojih ili odluka svojih najbližih. Ah taj prokleti internet...
Sada se postavlja pitanje? A gdje su loše strane filma? Ja ju nisam našao. Prepustio sam se filmu da me maksimalno uvuče u svoj svijet i ispalo je odlično.

Ocjena: 9/10


À l'intérieur


Šta je ovo? Kako uopće opisati ovaj film? Da je u pitanju trash horor još bi nekako i prošlo. Ali ovo je bio pokušaj ozbiljnog horora i ispalo je totalna glupost. žalim svake sekunde potrošene na gledanje ovog filma.
Možda nisam shvatio poruku filma. Možda... Puno možda je u igri. Ali za mene je ovo totalna bezvezarija.

Ocjena: 2/10


The book thief

Film sa odličnom idejom i predivnom fotografijom. Film o emocijama, stradanjima, prijateljstvu, zajedništvu. Ali film koji je ipak malo predugačak i prepatetičan na momente.
Glumce moram pohvaliti. Rush je kao staro vino. Što stariji, to bolji. Mala Sophie je tako simpatična i već sada pokazuje da ima sve potreebno da postane velika glumica ako ostane u glumačkom svijetu.
Toliko o ovom filmu koji se isplati pogledati.

Ocjena: 7/10


Short term 12

Tako se to radi. Film snimljen za male pare, ali sa puno entuzijazma, odličnom idejom i maksimalnim naporom svih koji su radili na njemu. Film već toliko puta viđen, ali izbjegava učestale klišeje i daje nam nadu. Nadu da i kad je najteže ima izlaza. Samo ako postoji bar jedna osoba koja je spremna odricati se i pomoći.
Njikh dvoje rade u domu za nezbrinutu djecu gdje se stvarno daje maksimum da bi se ta djeca dovela na pravi put. No ona ostaje trudna...
Film bez poznatih faca, a tako dobro odglumljen. Na trenutke sam imao osjećaj da gledam dokumentarac i par puta me baš steglo u duši. Da,  jako emotivan film na momente.

Ocjena: 8/10
Neću se bojati.
Strah pobjeđuje um.
Suočit ću se sa svojim strahom.
Pustit ću ga da prođe kroz mene i preko mene!

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16017 : 13. Ožujak, 2014., 12:38 »
300: Rise of an Empire (2014)



Kao veliki fan originalnog 300 filma, kojeg sam odgledao nebrojeno puta i svaku scenu i rečenicu znam napamet, silno sam se obradovao nastavku. Međutim, potajno sam strahovao da bi taj nastavak mogao biti ispod očekivanja i ukaljati 300 ime. Odmah da kažem da Rise of an Empire nije ispunio moja očekivanja. Nije baš da to nisam očekivao. Dobar je film ali definitivno nije ni blizu legendarnog prethodnika. U svemu je više ili manje nazadovao (osim vizuelni prikaz i muzička podloga). Možda je jedan od razloga i to što je Zack Snyder rediteljsku palicu prepustio neiskusnom Noamu Murro-u. Koliko se god Murro trudio kopirati Snyderov rad i zadržati duh originala, nikako nije mogao unijeti "ono nešto" što je Snyder brojnim sitnim detaljima unio u prvi 300 i učinio ga posebnim i time stvorio legiju vjernih fanova.

Što se tiče priče ona je konceptualno trebala biti sadržajnija i bogatija nego kod prethodnika ali je nekako previše zbrzana i nije dovoljno detaljno i kvalitetno ispričana. Tako da je to prvi od mnogih minusa. Dok se prethodnik maksimalno usredotočio na Bitku kod Termopila u filmu koji traje tačno 2h, kako je onda moguće da Rise of an Empire koji je imao namjeru ispričati veću i razgranatiju priču (radnja ovog nastavka je prije, u toku i nakon radnje originalnog 300) da traje samo 1h 40 min. Odmah nakon što sam vidio trajanje filma bio sam skeptičan, jer ovakvi tzv. epski spektakli moraju trajati preko 2h (Gladiator i Troja ne traju bez razloga preko 2,5h).

Akcija, iako je i ona za nijansu slabija nego u prethodniku, ali je i dalje vrhunska i to jedan od segmenata na koji nemam većih zamjerki. Jest da su ponekad pretjerivali sa slow-mou scenama ali obzirom da je 300 učinio popularnim ovu tehniku to smo i očekivali. Kada kažem da je borba ipak bila malo bolja u prethodniku šta mislim pod time. Dobro, znam da već sad lagano zalazim u svoja subjektivna razmišljanja: dok su u prvom dijelu ratovali najbolji ratnici ikada - Spartanci to su u Rise of an Empireu bili poljodjelci, pjesnici i kipari - Atinjani pa mi odmah počne "bost oči" kada Atinjanin s lakoćom ubije par Perzijskih Besmrtnika (koji su, nakon Spartanaca, važili za druge najbolje ratnike tog doba). Iako su i u ovom filmu korištena slična koreografija borbe (udarci štitom, prebacivanje protivnika preko leđa, skok iz visine i kill itd) i tehnike snimanja (slow-mou i sl.) ipak se nijedna scena borbe iz RoaE ne može porediti sa borbom Leonidasa i društva. Prije svega Spartanci se bore sinkronizovano u fomaciji što izgleda odlično a i kada se pojedinačno bore to je mnogo atraktivnije i fluidnije nego kada isto rade Atinjani. Slow-mou tehnika ja daleko kvalitetnije iskorištena u prethodniku. Možda sam malo subjektivan i naginjem ka Spartancima, ali vjerujem da će se većina fanova originala složiti sa mnom. Nedovoljno pojavljivanje Spartanaca je još jedna moja subjektivna zamjerka ovom filmu. Koliko su mi oni nedostajali sam vidio tek na samom kraju filma kada su došli na čelu sa kraljicom Gorgo (kada su se ukazali sa svojim crvenim plaštevima i prepoznatljivim štitovima, postavili se u formaciju i kada se čuo njihov bojni poklič naježio sam se).

Muzička podloga je važan segment svakog filma ali nju obično ne komentarišem niti primjećujem u drugim žanrovima ali kada su u pitanju filmovi koji koji žele ponuditi epski spektakl tu je vrlo važna i tzv. epska muzika jer bez nje sve ostalo "pada u vodu". Na to prvo obraćam pažnju, originalni 300 je briljirao na tom polju a ni nastavak nije razočarao (ovakvo nešto vrijedi poslušati). To je jedina stvar iz ovog filma na koju nemam nikakvih zamjerki. Druga je naravno fantastičan artistički stil i obilje kvalitetnih CGI, sada već trademark 300 filmova, također u potpunosti na nivou prethodnika.

Što se tiče glumaca, Eva Green je bila nevjerovatna. Artemisia mi je jedna od najkarizmatičnijih negativki koje sam ikada gledao u nekom filmu. Najbolji komentar na njenu performansu bi bio: she steals the show. Ostali glumci me i nisu pretjerano oduševili. Novi glavni glumac i lik kojeg je utjelotvorio (Temistoklo) nije ni do koljena Gerardu Butleru odnosno Leonidasu (bila je jedna kratka scena iz prvog dijela koja prikazuje Leonidasa kako predvodi svoje vojnike i tada sam vidio koliko mi fali). Čak i kraljica Gorgo koliko me oduševila u provom dijelu toliko me razočarala u ovom. Jednostavno nisam osjetio imerziju sa likovima uopće i šta više reći nakon toga, debelo su fulali na ovako važnom polju. Kad se sjetim iz prvog dijela koliko mi je bilo žao onog mladića (sina od Leonidasovog zamjenika) kojeg ubijaju pred očima oca, dok u RoaE mi ne bi bilo žao ni Temistoklesa da pogine.

3D efekti su trebali biti najjača karika ovog filma. Obzirom da cjelokupan film obiluje kvalitetnim CGI animacijama koje su savršene za 3D, očekivao sam spektakl. Čak su i mnogi recenzenti i gledatelji hvalili 3D efekte. Međutim, mene nije "pomjerio sa stolice" i ne zaslužuje više od prolazne ocjene. Npr. krv umjesto da zaspe gledaoce, ona se zalijepi za nevidljivi stakleni zid (ovo je dobro ko gleda u 2D-u jer predstavlja ekran). Bilo je jedna odlična scena za 3D (kada se Xerxes obraća svom narodu, tada osjetio nelagodu gledajući dole u bezdan). Sve u svemu dosta prosječni 3D efekti (ništa bolji od npr. onih u Herculesu kojeg su svi pljuvali).

Da se ne zaboravim osvrnuti na još jednu stvar. Šta je, meni lično, bila najjača prednost prvog 300 - odlično napisan tekst, a to je sada najveća mana. Dok u prvom 300 ima bezbroj citata koji će se pamtiti zauvijek i od kojih su neki već sad legendarni, a u Rise of an Empireu ima samo jedna jedina rečenica koju će fanovi prepričavati: kada Artemisia kaže Temistoklu "You fight much harder than you fuck". A ovo kao što vidite nije nikakav epski citat nego obično sranje koje je samo bilo smiješno u trenutku kada to ona kaže.

Da rezimiram, meni kao velikom fanu prvog 300 filma, Rise of an Empire nije "sjeo". Ima tu dosta subjektivnog dojma ali i objektivno gledajući originalni 300 je bio inovativan u mnogim segmentima i veliko osvježenje u sword-and-sandal podžanra, nastavak je vrlo dobar film ali ništa više od toga. Zbog Artemisie, pomorskih bitaka (koje i nismo prečesto gledali) te samo zbog toga što ima 300 u imenu ću ga definitivno još koji put odgledati. Ali uvijek će mi biti veće zadovoljstvo po 100-ti put odgledati original nego po drugi put ovo.
8

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16018 : 13. Ožujak, 2014., 14:47 »
Age of Uprising: The Legend of Michael Kohlhaas

Jedini film kojeg se sad mogu sjetiti, uz Valhalla Rising, koji nisam mogao završiti. Ali, dok je Valhalla bila samo nevjerojatno dosadna, ovo je nevjerojatno dosadno ali i nevjerojatno loše.
Nitko ne pokazuje emocije, scene su katastrofalno izrežirane/editirane, nemam pojma gdje koji lik stoji u sceni u odnosu na drugog lika, prolaznost vremena u filmu čudno prikazana, a pacing filma iznimno spor.

Ne znam, možda ne gledam dovoljno takvih ala art filmova pa sam budala koja ne zna prepoznati dobre stvari u ovom filmu, ali kad "plot" dio na imdb-u kaže When a lord treats him unjustly, he raises an army and puts the country to fire and sword in order to have his rights restored , očekujem neku zabavu jer kao i Adam Jensen drkam kurac na EPIK BATTLES, FINE BWADES, UTHER LIGHTBRINGERE :wildboy: i sl.

govnosmor/10

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16019 : 16. Ožujak, 2014., 10:11 »
Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999)



OK film, da sam ga gledao prije 10-ak godina kada su mi ovakvi filmovi bili najdraži utisak bi bio daleko bolji, a ovako je ovo samo još jedan u nizu krimi akcijskih filmova kakvih smo se već nagledali. Srećom, dodatkom samurajskog kodeksa časti Ghost Dog ipak unosi nešto novo, nešto svoje, čime se diferencira od sličnih filmova. Interesanto je bilo vidjeti i Foresta Whitakera u nekoj drugoj ulogi osim vječitog FBI agenta, dobar glumac, sviđa mi se. Sve u svemu, vrijedi ga pogledati ko voli ovaj žanr.
7

Ender's Game (2013)



Odličan film, nemam nikakvih zamjerki. SF poslastica u kojoj sam uživao od prve do zadnje minute (kao i svi koji su gledali sa mnom). Jedva čekam nastavak, a do njega planiram i serijal knjiga pročitat.
9

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9