HappinessPrva scena u filmu odmah pokazuje da ovo neće biti još jedan od onih filmova koji su puni klišeja u pokušaju da prikažu više međuljudskih odnosa koji se na ovaj ili onaj način isprepliću.
Ovo je film koji ima onu potrebnu dozu originalnosti, odlično karatkerizirane i odlglumljene likove. Phillip Seymour Hoffman je ipak za koplje bolji od ostalih(kao i u većini filmova u kojima se pojavljuje).
Dosta je tu likova koji prolaze kroz svoje strahove, traume i svi se na neki način boje neuspjeha i traže svoje mjesto pod suncem i sretnu i sigurnu luku. Ima i par jako stresnih i teških scena(neću sada spoilati)...
Scenarij je savršen. Ono, dijalozi su stvarno vrhunski(posebno između starijeg bračnog para koji se razilazi, ali se ne razvode?!? lol), a pojava Rusa u filmu je nenadjebiva.
Ocjena: 8/10Salò o le 120 giornate di SodomaDrugi svjetski rat se bliži svom kraju. Nekolicina morbidnih i seksualno nastranih ljudi otima po osam mladića i djevojaka i poigravaju se s njima maltretirajući ih do nevjerojatnih granica. Tu fakat ima svega... Od mentalnog do seksualnog mrcvarenja. Nije ovo film za svakog. Baš sam se nekako dvoumio dali da ga pogledam. Ali eto, izdržao sam do kraja. I naravno da tek na kraju dolazi ono najgore.
Ne znam kakve je droge koristio Paolo Pasolini kad je pisao scenarij za ovaj film, ali čiste glave se ovako nešto ne može smisliti i snimiti.
Brijem da bi Gero ovo trebao pogledati(ali vjerujem da več je)

Ovaj film ne mogu ocjeniti jer fakat ne znam koju bi mu ocjenu dao...
Cezare deve morireFilm je bio u programu 62 berlinskog festivala. Bio je među talijanskim kandidatima za oskara za strani film. I sve to sasvim zasluženo.
Naime, u strogom talijanskom zatvoru zatvorenici su dobili prigodu glumiti u predstavi prema književnom djelu Williama Shakespearea "Julije Cezar".
Nakon audicije podijeljene su uloge i pratimo zatvorenike kako uvježbavaju scenu po scenu po zatvorskim ćelijama i hodnicima.
Sve redom glumački amateri usitinu su me iznenadili svojim glumačkim izvebama, a posebno prednjači lik koji je glumio Bruta. Totalno se unio u ulogu i nevjerojatno je bilo gledati sa kakvom prednaošču izgovara svaku rečenicu i daje cijelog sebe.
Ljudi koji su osuđivani na višegodišnje zatvorske kazne(neki i doživotne) pokazali su koliko u njima ima životnog žara i želje za time da učine nešto dobro. Lijepo za vidjeti.
Ocjena: 7.5/10Celeste and Jesse foreverJoš jedan u nizu... Baš onako tipičan film sa tipičnim ulogama i tipičnom i već sto puta viđenom pričom. Pozitivni dio priče su glumci. Ima film svojih svjetlih trenutaka, ali večim djelom onako smara i samo sam čekao da vidim kako će se priča između dvoje razvedenih(ali još ne na papiru) napokon završiti. Ne znam, nisam zadovoljan sa viđenim. Mogflo je to i puno bolje.
Ocjena: 5/10