Una pura formalitaDepardieu is excellent! Polanski is brilliant!

Da, tako se ukratko može opisati gluma dvojice glavnih protagonista ove nevjerojatno dobro napisane i režirane priče. Pravi bombončić od filma... Sve počinje jedne večeri u kojoj se desi ubojstvo... Tko je kriv? Hm, da... Odlično pitanje.
Polanski me baš oduševio svojom glumom u ulozi inspektora. Kao režiser je uvrnut, ali odličan. Kao glumac se ovdje odista iskazao. Od Depardieua sam već navikao da briljira u svojim ulogama.
Ali, kako se Tornatore poigrava sa gledateljem. Način na koji gradi film i dovodi do zapleta i raspleta priče. A ja se cijelo vrijeme ne mičem od monitora i čekam konačno finale i paf... A cijeli se film takoreći odvija u jednoj prostoriji. Sve više bilo bi žešće spoilanje. Samo mogu reći da pogledate film i to je to.
Ako ga već niste pogledali, naravno.
Mane filma? Pa ne znam... Ja je nisam našao. Možda to što je početak malo dosadan.
Ocjena: 9/10The hangover: Part IIITrailer je bio obećavajući(makar drugi dio nisam gledao jer su ga svi pljuvali pa ni od ovog nisam ništa očekivao). Par dobrih fora i to je to. Sve ostalo za zaborav.
Ocjena: 4/10The hypnotistSolidan švedski film. Moglo je to biti i bolje. Malo previše klišeja i očekivanih riješenja kroz film, ali dobro. Da se to prebroditi jerbo je film bio zanimljiv, kvalitetno snimljen i glumci su bili dosta dobri. Posebno klinac oko kojeg se priča i vrti.
Početak je bio poprilično obećavajući i mislio sam da bi film mogao biti jebenica, no s vremenom je to oduševljenje splasnulo. Ne znam kako je film došao u naša kina, ali eto... Pogledah ga i ne požalih.
Ocjena: 6.5/10