Killing Season (2013)
Film u potpunosti po mom ukusu. Inače volim filmove u kojim ljudi "love" druge ljude tamo negdje u divljini (npr. Surviving the Game mi je najbolji tog tipa), tako i u ovom filmu dva lika jedan drugog "love" u zabačenom planinskom krajoliku. Jedan lik je Amerikanac (De Niro) koji je sudjelovao u ratu u Bosni a drugi je Srbin (Travolta) kojem je taj Amerikanac smjestio metak u glavu ali je ovaj nekim čudom preživio i sada (10-ak godina kasnije) traži osvetu. Ništa neviđeno, ali je barem zanimljivo nama Balkancima. Film je odlično urađen u svim segmentima, i priča je lijepo ispričana, i radnja je uzbudljiva (ovo nije neki brzi akcijski film prepun eksplozija i sranja, nego je survival akcija sporijeg tempa uz pokoju malo napetiju scenu), dobro je napisan i scenario i većinom je zanimljivo slušati njihove dijaloge/monologe, De Niro je standardno dobro odradio posao i nemam nikakvih zamjerki, nije loš ni Travolta iako mi se prvobitno nije svidio (prvih 30-ak min.) prije svega jer papak nije bio sposoban naučiti 3-4 kratke rečenice "našeg" jezika (ništa ga nisam mogao razumjeti, sreća pa je bio engleski subtitle u tim trenutcima), a i kasnije me iritirao svojim akcentom (jer je pokušavao da priča engleskim jezikom onako kako bi to kobajagi radio Balkanac, izgleda da ćemo još malo i mi kao i Rusi dobiti svoj prepoznatljiv akcenat u filmovima). Ali kad sam se navikao na njega bio mi je i on dobar (dok sam ga slušao, zbog akcenta i izgleda lica, imao sam osjećaj kao da slušam Aladina iz Diktatora

što je plus jer mi se sviđao i taj lik). Nekoliko scena koje će mi ostati dugo u pamćenju (
kada Travolta natjera De Nira da kroz, strijelom probušen list noge, provuče kanap i onda ga objesi za to, gadno i strašno, imao sam osjećaj u tom trenutku kao da gledam Saw; a druga scena je kada mu, nešto kasnije, De Niro uzvrati za to i strijelom ga zakuca za drveni zid tako što mu strijela prođe kroz oba obraza i ovaj postane nepomično "zakucan", malo je manje gadna scena nego ona prva ali i ova je veoma efektna). Film je imao i fin završetak i ostat će mi u lijepom sjećaju i vjerovatno ću ga nekad u budućnosti opet pogledati.
Moja ocjena:
8