Termination Point (2007)
Zabavan triler sa elementima putovanja kroz vrijeme. Odgledao ga bez nekih većih očekivanja, čisto da "ubijem" vrijeme i poprilično sam zadovoljan. Zanimljiva tematika (gdje god je time travel u pitanju to je uvijek zanimljivo), zabavno, solidni glumci. Malih zamjerki imam jedino na specijalne efekte koji se čine kao da su iz 80-ih (a ne 2007.), jest da nisam nikad vidio kako izgleda "crvotočina" ali sumnjam da izgleda onako kako su to oni prikazali. Dakle, ovo je jedan lagan film bez neke pretjerane dubine i filozofiranja i koji ne cilja na visoko. Cilj mu je da zabavi gledatelje i u tome uspjeva.
6,547 Ronin (2013) 
Ovaj film mi je "zapeo za oko" od kada sam pogledao prvi trailer. Inače sam ljubitelj samurajske tematike a i Keanu Reeves mi je drag glumac tako da sam ga planirao odgledati u 3D-u odmah po izlasku. Međutim, prije odlaska u kino sam čitao rane kritike i nisam odavno vidio da je neki film toliko popljuvan. Ipak me to nije omelo od gledanja jer sam bio u dobrom društvu (s dvije mlade dame) a i kritičare ne shvatam previše ozbiljno jer njihov je posao da filmu traže mane a naš je da uživamo u filmu onakav kakav jeste.
I odmah mogu reći da su kritike prestroge, jer film je odličan. Najbolji je kada je klasičan samurajski film, malo je lošiji kada se u radnji pojave fantazijski elementi (magija, zmajevi, čudovišta i ostala
sranja stvari). Ovo je možda subjektivno s moje strane jer volim ozbiljnost a priča o 47 ronina je ozbiljna stvar i važan dio japanske kulture i ovakav film se trebao odraditi na realističan način kako i zaslužuje. Ali prijateljice koje su sa mnom gledale film kažu da su im se najviše svidjeli ti fantazijski elementi (žensko ko žensko, šta drugo očekivati). Priča, temeljena na istinitim događajima koja je za potrebe zadovoljenja današnje publike ispričana na fantazijskiji način je zanimljiva. Glumački kadar je vrhunski, pored Reevesa koji se vratio u velikom stilu, tu su odlični japanski glumci (počevši od Hiroyuki Sanade) koje uvijek sa uživanjem gledam. Akcija je odlična, koreografija i specijalni efekti zadovojavajući, dizajn je odličan. Film obiluje CGI animacijama što je još jedna stvar koju kritika ne voli a u čemu ja uživam (ako se kvalitetno odrade naravno). Što se tiče 3D efekata oni mogu dobiti običnu prolaznu ocjenu jer me nisu pretjerano oduševili (iako je bilo nekoliko kvalitetnih scena) ali nakon 3D efekata iz Hobbita 2 svakom drugom filmu je težak zadatak da me oduševi po tom pitanju.
Šteta zbog loših ocjena, film je dobar u svim segmentima i osim nedostatka realističnije pozadine ne bih mu mogao naći niti jednu značajniju manu. Ovo je još jedan od onih filmova koji su loše prošli kod kritike ali dobro kod publike.
8,5