Romper Stomper (1992)legendarni ćelavci : )))))))))))))))))))))))
a realno dosta je dobar film. počinje dosta brutalno, ali kasnije nema tog nekog osjećaja konstante brutalnosti, već se tu i tamo ubaci pokoja fajt scena i to je to. mislim realno cijelu drugu polovicu filma su više tugi feels momenti filma.
glumci su dosta rendom. russell crowe nije ništa posebno opak ni išta, mislim realno onaj davey mu
mazne djevojku i onda glupi crower isfura I OVAKO SAM TI JU HTIO DATI XDDD ubij se jadniče. također, naš crowe je alpha skinhead pa on ostalima salutira dizanjem desne ruke u zrak #izazovno #rubno. no ne ostajemo samo na tome, ne. on ima legendarnu kukicu iznad kreveta i ženkama čita mein kampf nakon koitusa.

radnja je dosta okej, mislim zločesti žuti kosooki vrše svoju invaziju na sveto australsko tlo tako što šire područje djelovanja svojih restorana. to se dakako ne sviđa našim glavnim junacima pa kreću u rat protiv doseljenika. na neki način. u prvom dijelu filma ima nešto šore, drugi dio je dosta smor osim
incest priznanja, cica odvratne glavne ribe i krvavog nož ubojstva. e da, i klinjo skinhead umre na kraju. dosta tužan trenutak, baš sam morao zaustaviti film i probati ne plakati ;___________;.
na kraju, nisam ostao nešto prezadovoljan filmom, ali nisam bio ni razočaran. nedostaje mu više brutalnosti i prljavih nsfw scena, likovi nisu dovoljno dobro okarakterizirani i tempo filma je zamarajuć.
sljedeće na redu je american history x
6.5/10
Deliver Us from Evil (2014)fun fact: ovo mi je prvi pogledani horor u životu. odlučio sam izgubiti horor nevinost ovim egzorcizam seksi eric bana filmom. =)
radnja je dosta rendom?? ne znam, eric bana je žestoki noćni policajac koji djeluje u paru sa svojim 9gag fore šilterica okrenuta naopako partnerom. frajer počinje istraživati nizeve ubojstava i nestanka, a za sve su navodno krivi kultni DEMONI. based on true story, dakako. e da, kasnije ericu bani pomaže edgar ramirez u ulozi prljavog latino svećenika koji se vjerojatno ne pere. ludo/10
nez te STRAŠNE scene su dosta spooky. mislim film je prepun jumpscareova, a pokušava opustiti gledatelja u strašnim trenutcima nekim glupim smiješnim komentarima glavnih likova i u tome prednjači 9gag obrnuta šilterica frajer koji je tako užasno iritantan i baš sam
bio sretan kad ga je opsjednuti marinac zaklao. također, u dva navrata crni rendom frajer kaže nešto svojim crnačkim naglaskom i publika u kinu POLUDI od smijeha. odvratno.
da film nije horor puno više bi mi se svidio. mislim nez cijeli taj egozrcizam štih je tako naporan i dosta sam žalostan što se nije više spominjao stari slučaj
sa bolesnim pedofilom marvinom. nedostaje još i par gore scena tipa
kad si onaj as jede vlastitu nogu ili kad pronađu marinca u addams family kući onih talijana. inb4 sad me dosta strah spavati u sobi zbog scena u sobi banine kćerke. brrrrrrrr
e da. jebeni eric bana. ja ga ne volim baš ali ovdje je jako seksi i badass. i ima tetovirano ime svoje filmske kćerke na desnom bicepsu. <3 <3
sve u svemu, ja sam se dosta uplašio tijekom filma i pola vremena sam ga gledao pokriven trenerkom jer sam mala pičkica. horori nisu za mene i nez nisam previše uživao. ;(
4-5/10
edit: zaboravio sam napomenuti kako deliver us from evil ima užasne reference na the doorse, ali opet to nije ubačeno kao nešto glavno nego kao da se vidi,,,
as čisto u filmu par puta čuje people are strange i jednom je to napisano na ogledalu. dosta nepotrebno, uglavnom.