HCL.HR

Gaming postao preskup?

  • 5 Odgovora
  • 3513 Hitova
Gaming postao preskup?
« : 21. Travanj, 2018., 23:58 »
Zbog rasta vrijednosti kriptovalute i vražjeg mininga, cijena grafičkih kartica je postala preogromna. Ako nekad nije trenutak za upgradeati svoj PC, onda je to sad. Nvidia 1080 GPU u prosjeku košta 5000 kuna. Cijene procesora također rastu. Oduvijek sam bio PC gamer, ali djeluje mi kao da je danas isplatljivije biti console gamer. Sto vi mislite, hoce li se cijene u dogledno vrijeme vratit na staro? Hoce li beskonacno rasti? Ili je najbolja opcija prekrstit se na PS4, a na PCu radit prezentacije i zbrajat u excelu?

Odg: Gaming postao preskup?
« Odgovori #1 : 22. Travanj, 2018., 00:23 »
Hoće, cijene će se s vremenom vratiti na staro.

Svako će uzeti ono što mu više paše i onoliko koliko je u financijskoj mogućnosti












Odg: Gaming postao preskup?
« Odgovori #2 : 22. Travanj, 2018., 21:09 »
Sto vi mislite, hoce li se cijene u dogledno vrijeme vratit na staro? Hoce li beskonacno rasti? Ili je najbolja opcija prekrstit se na PS4, a na PCu radit prezentacije i zbrajat u excelu?

Cijene su već neko vrijeme neodržive za naš standard. Nije niti vani nešto bolje ali iznosi koje treba pljunuti za grafiku su zeru normalniji. Izgleda da je vrijeme jeftinih, a moćnih  PC-jeva gotovo. Kriptovalute su samo jedan vid primjene blokchain tehnologije koja je na veliko uzela maha i koja sigurno neće nestati, a oni koji se bave rudarenjem ne misle prestati nego samo proširuju svoje "poslovanje".  U onom trenutku kada se države krenu zanimati za virtualne valute, krenuti će još veće ludilo. Ne treba se zavaravati. U kriptovalute se upumpava ogroman novac. Ne mislim da je ovakvo stanje dobro, baš suprotno, ovo je jako loše za kompletnu gaming industriju jer je tehnologija softvera i hardvera zbog visokih cijena proizvoda već počela stagnirati. Rekao bih i pomalo nazadovati jer se softverski zahtjevi moraju prilagođavati daleko slabijem hardveru. Masovnost tjera industriju dalje ali nažalost, trenutno vlada elitizam. Nema nikakvih naznaka da će se u skoroj budućnosti nešto promijeniti. Konzole su jedina prihvatljiva alternativa za sve one koji uživaju u igrama. Postoji još jedno rješenje: oblak, odnosno korištenje razno-raznih cloud sustava za gaming. Brzine globalnog interneta su dovoljno velike, doma ne moramo imati jak hardver, a takvi sustavi već odavno postoje. U svakom slučaju, loptica je na strani gaming industrije. Možda je sve ovo što sam napisao znanstvena fantastika ali previše se tu novca vrti da bi odjednom sve stalo. Niti će kriptovalute nestati preko noći niti će gaming propasti. Siguran sam da ćemo u budućnosti vidjeti neka nova, financijski prihvatljivija  rješenja. BTW. za Excell i Powerpoint već odavno ne treba PC ...
       
« Zadnja izmjena: 22. Travanj, 2018., 21:19 moordrak »

Odg: Gaming postao preskup?
« Odgovori #3 : 14. Kolovoz, 2018., 20:15 »
Kakve su sada cijene, je li  i dalje neisplativo kupovati komponente ili su cijene pale?
French Car Mafia EST.2016

Odg: Gaming postao preskup?
« Odgovori #4 : 14. Kolovoz, 2018., 20:36 »
Cijene su se manje više normalizirale

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Gaming postao preskup?
« Odgovori #5 : 15. Kolovoz, 2018., 06:52 »
Da, dobre su cijene koliko vidim, a i uskoro stize najava za novu seriju grafickih, tako da ce vjerojatno jos pasti.

Vidim 1080 je na Amazonu za 400 dolara, neznam koliko je u nas, al vjerojatno je pala nesto cijena.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9