HCL.HR

Istraživanje kvalitete života i motivacije za igranje online gamera

  • 19 Odgovora
  • 6416 Hitova
Pozdrav,
Ja sam Mateo Buble, student druge godine diplomskog studija psihologije u Zadru i u svrhu izrade diplomskog rada provodim istraživanje vezano uz online gaming pa Vas iskreno molim da ukoliko ste u mogućnosti izdvojite 15-ak minuta svog vremena i riješite upitnik koji se nalazi na ovoj poveznici: https://goo.gl/forms/NALR2aE6SrOh2RWU2

Svaki rezultat stvarno je od pomoći, a sva pitanja i komentare možete mi uputiti i ovdje (uz e-mail adresu navedenu na upitniku). Hvala unaprijed svima koji se odazovu  :thumbs:

*

aca

  • **
  • 171
rješeno, ali stari moj na ovoj prvoj stranici pitanja imam osjecaj da se puno pitanja ponavlja
When power of love overcomes love of power the world will know peace! - Jimmy Hendrix

Hvala na rješavanju, a što se tiče ponavljanja, cijeli upitnik sastavljen je od postojećih upitnika, koji su u tom obliku jer prolaze određene psihometrijske provjere pa se nažalost nekad zbog valjanosti znaju zadesiti slična pitanja.

*

aca

  • **
  • 171
ahaaa ma sve 5, nis ja lose nisam mislio al reko mozda je greska neka :D
When power of love overcomes love of power the world will know peace! - Jimmy Hendrix

Ma shvaćam da nije bilo loše namjere :D ali eto da i to objasnim jer je to najčešći komentar općenito na upitnik, ovaj i slične

*

disc0

  • *****
  • 3274
Evo, ispunio i ja :)
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

*

hrv4tin4

  • Gost
I ja sam ispunio no imaš manjkavosti već na prvoj stranici...


Online možeš igrati COOP koji nije ništa od navedenih kategorija (tipa Don't starve, A Way Out), isto tako sportse igre imaju svoju online komponentu.


To bi trebao malo popraviti, no sve u svemu OK anketa.




Što se toga tiče nije mi bila namjera staviti iscrpnu listu različitih žanrova online igara nego sam stavio one za koje pretpostavljam da su najčešće i ostavio opciju sudionicima da dodaju svoj odgovor kako bi mogli staviti i druge žanrove po potrebi. Zasad mi se čini da je odluka bila relativno ispravna jer ima jako malo različitih odgovora.
U svakom slučaju hvala obojici na ispunjavanju, a i na povratnoj informaciji :)


Hvala puno ;)

-

« Zadnja izmjena: 30. Kolovoz, 2020., 06:28 Bert_Raccoon »

Drugi put obratit pažnju na neke stvari koje je Bert naveo.
Inače standard anketa, riješeno  :thumbs: sretno
Balkanslav Gaming:
YouTube
Facebook

Riješeno  :thumbs:

Riješeno!  :thumbs:

Hvala svima koji su riješili :)
Bert_Raccoon hvala također i na komentarima. Nisam primijetio taj tipfeler s mentorstvom, ispravit ću ga odmah. Mentorica naravno ima službeni mail, ali odlučila je dati ovaj za ovu svrhu, u razloge neću ulaziti jer ih ne znam. Što se tiče ciljne populacije i veličine uzorka, sudionici ne moraju znati te podatke, a ja ih naravno znam, ne znam točno koji dio sugerira da ne znam. Kad je riječ o korištenju kratica umjesto punih naziva upitnika, to je nekako praksa prilikom anketiranja jer još jednom: ispitanici ne moraju znati točan naziv upitnika i što se ispituje, čak je i ispravnije da ne znaju točno (iako ovisno o facijalnoj valjanosti upitnika najčešće se da naslutiti o kojem se konstruktu radi), ali eto, navede se kratica čisto ako nekog tko je upućen i zainteresiran za provođenje vlastitog istraživanja zanima koji je točno upitnik naveden da ga lakše nađe bez nepotrebnog kontaktiranja istraživača. Priznajem da je druga stranica pitanja neuredna i trebala je biti u obliku rešetke kao i upitnici na zadnje dvije stranice, ali ostalo je ovako nažalost, idući put će biti bolje.
Što se tiče konkretnih pitanja, naročito ovih na koje se referirate, to su pitanja iz postojećeg i validiranog upitnika (WHOQOL-BREF zapravo znači World Health Organization Quality of Life Questionnaire - skraćena verzija) te ih stoga nije dopušteno (ili bolje rečeno opravdano) mijenjati, a za pojašnjenja je tu uvijek istraživač, samo što to s ovim asinkronim online anketama nije elegantno rješenje kao kad sudionici ispunjavaju u istoj prostoriji (tako da se i računa na odustajanje pojedinih sudionika).
U svakom slučaju, naravno da se ne mora svima svidjeti anketa niti na to računam, a svaka kritika je dobrodošla. Ja ću se svakako uvijek potruditi objasniti razloge za pojedine stvari unutar ankete i nadam se da sam ovim putem to i uspio.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9