HCL.HR

Koja platforma i neke nedoumice...

  • 24 Odgovora
  • 6378 Hitova
Koja platforma i neke nedoumice...
« : 20. Listopad, 2015., 00:29 »
Pozdrav, na savjete kolega sa hcl foruma prošli mjesec sam nabavio skupu grafičku karticu da nadogradim pc (cifra konzole). Nažalost, sada žalim za tom odlukom. Iako sumnjam da mogu dobiti egzaktan odgovor iz druge.. pokušati ću. Naime PC gamer sam cijeli život. Nešto malo ps1 davno prije. Ali jako se bunim protiv pc gaminga, tj. te platforme. Kao prvo, to je platforma sa hrpetinom igara... koje se mogu skinuti besplatno (99% njih) i jednostavno izaziva hoarding i kompulzivne radnje vječnog skidanja igara bez realnog uživanja u igrama,jer hej skinuo si jednu... na popisu je još 20 pa zašto bi ovu igrao uopće? Uglavnom, začarani krug. Ali što me još više pizdi je platforma na kojoj se igra. Evo imao problema sa gta5 koji sam iskeširo punu cijenu. I što? Ruši se! Da ne govorim koliko me iritira ta kompleksnost. Ovaj driver,onaj driver,ovo nije kompatibilno,ono nije kompatibilno... da ne spominjem kako samo jednim klikom možeš zbrikat pc (drkanje po registryu).

Zato sam shvatio da su konzole za x puta više user friendly i jednostavnije. Gdje nećeš moći zbrikati stvar jednim klikom osim ako proliješ pivu po tome. Za gaming uvijek sam zavidio konzolašima i toj jednostavnosti igranja. Uključiš, staviš cd i pališ. Bez 1000 grafičkih slidera za detalje, antialiasing i teksture i rezoluciju. Uglavnom imerzija i gušt na pcu koji nije primarno platforma za gaming mi je na nuli.

E sada... konzole. PS bi uzeo, ali brat planira tako da mi je bezveze kad mogu igrati kod njega. XBox one... previše sličan pc i micro$oft kojj baš ne volim i hr nije podržana zemlja, a fejkat account je lame za menr. Bitno je napomenuti da mi komentari da je na pc najbolja grafika ne igraju nikoju ulogu. Ionako sam najdraže igre igrao na sistemima mizerne "grafike". I sada, najviše me interesira novi nintendo. U biti sigurno bi ga uzeo ako i samo AKO će dovesti većinu AAA naslova na njega. Znači cod ili bf, fifa/pes... i najbitnije... gta i fallout/elders scrolls. Nešto bi još pregrizao da izostave, ali neke igre bi morale biti dostupne i na njemu da ga uzmem. Samo da ne forsaju opet ona azijska japanska snime sranja i rpge. Pokemon lol xD Čitao sam da će biti "more westernized", a i jači hardwerski od ps4/xone. Dakle, da li da ga čekam ili da se i dalje mučim sa tim sve gorim pcom? Uopće misao da jednim klikom možeš zbrikat pc je zastrašujuća. PC bi koristio za indie i avanture, i to na laptopu.

Eto... valjda druga bude sreća :)

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: Koja platforma i neke nedoumice...
« Odgovori #1 : 20. Listopad, 2015., 12:19 »
Nikad u svojoj karijeri nisam naišao na pametnog čovjeka koji je "zbrikao" PC, a servisiram ih 10+ godina. To ti dovoljno govori...
Što se tiče igara na PCu, pa kupuj brate. Ali i ja koji kupujem igre ne stižem ih sve odigrati, no imam svoju bazu i kada bude vremena budem igrao te igre. Sve igre imaju problema, neke i na konzolama pa se čekaju patchevi koji ponekada i zeznu igru i save filove i itd. Ali to se događa i na konzolama, no možda je primjetnije na PCu.
PC, kao što si i sam rekao, nije za sve.

PC služi i za igranje igara, ali mu to nije jedina namjena dok ga ti prikazuješ isključivo samo za gaming što je u startu krivo.
Ako se ne snalaziš na PCu onda vjerojatno PC nije za tebe. Na PCu su često puta stariji (nije pravilo) i iskusniji korisnici koji uživaju u tim stvarima koje tebe toliko plaše i teške su ti. Pa se bave i dodatnim efektima uz pomoć sweetFXa i drugih programa.

Sad na kraju ti pričaš da bi uzeo PS, ali možda ipak Nintendo, ali ipak na kraju brat odlučuje?!?
O čemu zapravo uopće ti odlučuješ i zašto postavljaš pitanja kada odčito nemaš utjecaj na izbor konzole niti na svog brata?!?

Odg: Koja platforma i neke nedoumice...
« Odgovori #2 : 20. Listopad, 2015., 12:34 »
dobro si mu pokazao,,, ništa?

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: Koja platforma i neke nedoumice...
« Odgovori #3 : 20. Listopad, 2015., 12:41 »
dobro si mu pokazao,,, ništa?

Što možeš uopće pokazati čovjeku koji ništa nije konkretno rekao?!? I koji je smisao da mu "pokažem" išta?
Kažem mu svoje iskustvo i da nema smisla raspravljati o tome koju bi on konzolu želio kada realno on uopće o ničemu ne odlučuje...

Odg: Koja platforma i neke nedoumice...
« Odgovori #4 : 20. Listopad, 2015., 14:50 »
Ti brate servisiraš, EJ PROFESIONALNO, 10 godina! Ja nikada nisam bio profesionalan na PC. Tako da je glupo vrijeđati i srati samo što si moderator. Mogao bi i ja vrijeđati, ali nema smisla kad iz dupeta ne ide u glavu i još ban da dobijem. A mislim da je i tvoja briljantna ideja bila kupiti graf karticu i posaugati 3k kn. Meni kompjuter nije za ništa osim igranja. A jgranje sucks na kompu. Period. Konzole imaju jedinu i striktnu namjenu, gaming. I dok je moj sadašnji i bivši kompovi bili ukupno 20+ puta na servisu, sve konzole koje smo brat i ja imali nisu bile ni jednom. Ali pitanje cijele teme, da ne otvaram drugu... Da li će novi nintendo imati bolju podršku za 3rd party igre? Čitao sam kako bi gamepad bio odlično korišten u falloutu kao svojevrsni pip boy. Tak da definitivno kupujem, samo da se malo poozbilje.

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: Koja platforma i neke nedoumice...
« Odgovori #5 : 20. Listopad, 2015., 15:01 »
Problem koji si ti na o j prčkanje po registryu! To apsolutno nitko ne radi osim ako se radi o prebacivanju nekih programa i funkcija s x32 na x64bit način rada ili ako se radi o piratskim igricama.
Ako već uzimas nove konzole to znači da nema piraterij i igre bez popušta su ponekada i duplo skuplj nego li igre za PC...
Za Nintendo ti nitko sada ne može ozbiljno tvrditi hoće li biti podržani AAA naslovi ili neće. Kao sto si i sam mogao vidjeti neki dobrinaslovi su se na kraju otkazivali za Nintendove konzole iako su bili prvotno rekli da će biti dostupni na WiiU konzoli.

I ne vrijeđam nego mi nisi jasan. N želim ni pitati sto ste sve radili kad vam je PC bio 20 puta na servisu... Ako ne znaš koristiti PC i k tom igraš pirateriju iz neznanja i loših crackova dođe do velikih problema, još ako nisu i svi patchevi gore...
Trebaš onda reći da ne znaš koristiti PC i nitko ti ne bi nista preporučio, iako mislim da ti ja nisam ništa preporučivao.

*

Terox

  • ***
  • 650
    • Planet Minecraft-TeroXCro
Odg: Koja platforma i neke nedoumice...
« Odgovori #6 : 20. Listopad, 2015., 18:29 »
Rađe bi slao stalno PC na servis (iako otkako sam postao malo naučeniji o tome nešaljem ga više nego probleme sam riješim ili uz pomoć ljudi na ovom forumu ili bilo gdje na internetu) nego da za 3500 (otprilike govorim konzole me ne zanimaju pa ni neznam kakva im je cijena) kupim uređaj čije su igre za 100-200 kuna skuplje od onih na PC,dok na PC (naravno govorim od konfi od minimum 5000Kn) sve te igre idu glatko u 60 Fps i pritom puno bolje zigledaju.Pa čak i moja kanta bolje prikazuje neke igre nego u to doba PS2.Prijatelj mi na PS2 igra San Andreas i igra izgleda pre loše i još mu se vrti u 30 fps,a ja ja guram sve na max u 60 i puno ljepše izlgeda i igrivija je.Ali po meni ako si već dugo PC gamer i nije ti bitna grafika i sada si kupio novu grafu pa u ćemu je problem,to je isto kao da se matematike bojiš,auuuu pa mogu nešto pokvariti,pa čovječe što ćeš to raditi da diraš registrye ili nešto drugo,mislim koliki je to problem (naravno ako nne piratiziraš onda je to druga priča nažalost imam iskustva s time ali sam bogu hvala prestao) uključiti računalo čekati da se sve normalno podigne uči u igru grafiku staviti na optimal ili ostaviti na deafult i ljepo ko čovjek uživati u igranju igre na PC-u.Mislim ionako si se valjda navikao na miš/tipkovnicu nekužim zašto onda promjena,naravno osim ako si jedan od onih koji vole igrati sportove na konzoli,što bez uvrede smatram najgorim mogućim oblikom gejminga,mislim wtf ćeš igrat Fifu ili pes ili bilo koji drugi sport na pc ili konzoli kada možeš otići vanka na igralište i igrati taj sport i još će ti bolje doći i zdravije ćeš živjeti mislim ono.I da slažem se sa tobom u vezi onih "japanskih sranja od RPG-ova" ili kako si već rekao to i ove sportske igre bi najrađe ukinio.Po meni su igre tu da radiš nešto što u stvarnosti nebi mogao,par primjera,GTA je tu da moš raditi probleme i zezati se i ako si psihopat u povojima ubijati,Minecraft je tu da se igraš Boga tako što izgradiš nešto što je u stvarnosti nemoguće XD,Just Cause serijal daje ti mogućnost da ako si piroman ljepo uživaš bez da te neka baba prijavi policiji,trkaće igre su tu za one koji ne žele sjebat auto na nekoj lokalnoj cesti a ratne da se riješiš frustacija. Ima tu raznih primjera ali nerazumijem ljude koji kupuju konzolu da bi igrali fifu ili pes.Uglavnom skrenio sam s teme malo,nemaš razloga sada se kajati kad je PC najbolja moguća konzola sve živo nudi a to što će neko dirati po registryu dođe ti isto koda za vrijeme igranja ideš PS rastavljat,pa ono mislim nini toliki debil.

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Koja platforma i neke nedoumice...
« Odgovori #7 : 20. Listopad, 2015., 18:56 »
PS4 ti je najbolja opcija daleko sto se tice konzola.Jednostavna je, igre izgledaju skroz dobro na njoj(npr. GTA5 izgleda vrhunski na PS4, uopce mu netrebaju bolje graficke postavke od tih na PS4), kvalitetan je, neces imat nikakvih problema sa njim(bar nebi trebao imat) yostick mu je vrhunski, al doslovno, avion.Ima poneke vrhunske ekskluzive(Bloodborne, The Orrder 1886,Until Dawn), takoder ima ponesto remasteriziranih ekskluziva poput God of War 3, Last of Us i Uncharted collection koje svakako moras obavezno odigrat.Ima i ponesto besplatnih kvalitetnih igara poput Blacklight i Planetside 2.

Sto se tice kupovine samih igara imas dosta grupa na fejsu za razmjene i prodaju istih.Nades polovne naslove poput Far Cry 4, Call of Duty AW, GTA5 za do 300 kn max. a takoder mozes mjenjati neke koje vec imas i nabavljat nove, tako da realno gledajuci igre te uopce nece kostat puno ako imas nekoliko naslova za razmjenu, uvjek ces naletit na nekoga kome treba sto ti imas i ko ce dati nesto sto tebi treba.

*

9mlg9

  • Gost
Odg: Koja platforma i neke nedoumice...
« Odgovori #8 : 20. Listopad, 2015., 19:32 »
iskreno me zaboljela glava od količine gluposti u autorovim postovima. Hrvatina je sve rekao, po registryju se ne dira, ako nisi sposoban imati PC ne kupuješ skupe komponente - simple as that. Imao sam HPov laptop 7 i pol godina i nikad nijedan servis, imao sam IBM-ov laptop 6 godina i nikad nijedan servis, dakle mislim da je ipak problem u korisniku, a ne uređajima :kava:

*

Terox

  • ***
  • 650
    • Planet Minecraft-TeroXCro
Odg: Koja platforma i neke nedoumice...
« Odgovori #9 : 20. Listopad, 2015., 19:47 »
Upravo to što je 9mig9 rekao tko nije sposoban i to ga ne zanima uzet će konzolu.

Evo i kod mene ista priča 11 godina računalo samo dva puta na servisu,3 puta nadograđivano,nisam nikad imao neki veći problem ,no rješavanje takvih problema me zanima i računala me opčenito zanimaju pa sam stoga i upisao računalni tehničar,a sada konzole su za one koji se ne vole baviti problemima i koji žele biti sigurni,ali ipak onaj osjećaj dok nadograđuješ računalo,to je nešto epski.  :hug

Odg: Koja platforma i neke nedoumice...
« Odgovori #10 : 20. Listopad, 2015., 19:52 »
Kao prvo i prvo, je*e mi se za grafiku. To što na PC-u izgleda ljepše samo ako kupiš što nabrijaniji stroj. Mislim za GTA5 ako želiš NAJbolje iskustvo Ikada moraš pljunuti barem 20000 kn, kako je i naš dragi Igor govorio u novostima kada je najavljena podrška za 4k rezoluciju na PC-u. Uglavnom, zaboli me klinac za grafiku ako se stvar ruši svakih malo i stalno neki problemi. Ako imam konzolu SVIH 20 cca milijuna igrača ima ISTO iskustvo. A ne, ja imam bolju grafičku meni ide na 4K. Ja imam slabiju vrtim na low. E to me frustrira. A uopće ne volim fanboyeve. Svi su ispali veliki stručnjaci. Registry sam spomenuo samo kao manu PC-a. Ako želiš nekom sjebat komp, odi mu u registry i zbriši par stvari i eto reinstala windowsa. Toga na konzolama NEMA. To što sa bratom razgovaram preko Skypea i što mi se zbrika zvuk svaki put i onda moram resetirati da se popravi? To što mi javlja greške pri otvaranju slika? Da, je, u autoru je. Ja koji se cijeli život igram na PC-u, sve više i više mi se gadi. Da ne kažem koliko mi na jetra idu MOBA i MMORPG igre kojih na pc ima mali milijon. Sigurno nisam fanboy ako govorim protiv platforme na kojoj sam cijeli život. PS 1 je bio jednostavan. Otvori poklopac, ubaci cd, zatvori poklopac i uključi konzolu. I od tada već OWNA PC svaka konzola u pogledu jednostavnosti i user friendlinesa. PC kvari apsolutno svaki mogući vid imerzije i mamipara je i oganj za novce. Kupim komp za 9 k kn, već nakon nepune 3 godine morao kupovati grafu opet za 3 k kn. Ma daj molim te, kod konzola je zabava na prvom mjestu, a kod pca cijeli niz usranih distraktora. Eto, danas mi je totalno pukao film jer stalno neki kurac crkava na kompu. Samo bi htio "vidjeti budućnost" i znati da li će Nintendo NX podržati aaa naslove, pogotovo GTA, Fallout i TES. Ako bi odgovor bio negativan nabavio bi XOne pošto PS4 bude moj brat. Eto...

Je, epski je kada ti godišnja mirovina počne crkavati nakon 3 tjedna korištenja.

*

doktor1

  • ****
  • 1407
Odg: Koja platforma i neke nedoumice...
« Odgovori #11 : 20. Listopad, 2015., 19:58 »
Kakve pizdarije ti pišeš....

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Koja platforma i neke nedoumice...
« Odgovori #12 : 20. Listopad, 2015., 19:58 »
Pa onda kupi konzolu, sta cekas?..Vidis ja postujem i PC i konzole i nista nije bolje ni gore, jednostavno je stvar ukusa.A to sta se tebi gadi to u vezi PC-a itd. to je tvoj problem, tu ti niko nemoze pomoc.

Kupi Nintendo i peglaj golf ili tenis sa motion trackerima i mirna bosna.

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: Koja platforma i neke nedoumice...
« Odgovori #13 : 20. Listopad, 2015., 20:03 »
 =D>

Al stvarno si kralj. Pa normalno je da su konzole user friendly kad su namijenjene za igranje igara i u novije doba za multimediju.
Ti konstantno i namjerno ignoriraš činjenicu da PC nije konzola i nije namjenjen prvenstveno i samo za igranje. Tu je programiranje, audio-video obrada, pisanje dokumenata i raznih radova, izrada prezentacija, multimedija, sredstvo komunikacije, na kraju krajeva i ti ovo pišeš s računala....

Ljudi koji znaju i koji se razumiju u računala tipa doktor1 mogu izvući bolje postavke (sa slabijim hardwareom) od tebe i tvoje jače grafičke kada ne znaš koristiti računalo...
Mislim ne znam kaj da ti čovjek više pametno kaže...

Što se novog Nintenda tiče budi siguran da developeri neće stare igre preraditi za njega tipa GTA V i ostale sada izišle igre, no postoji mogućnost da budući naslovi koji još nisu najavaljeni možda dođu na njega, ali samo možda...

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Koja platforma i neke nedoumice...
« Odgovori #14 : 20. Listopad, 2015., 20:05 »
Je, epski je kada ti godišnja mirovina počne crkavati nakon 3 tjedna korištenja.
Crknit će ti i konzola ako dobiješ loš primjerak. Ja više od 15 godina imam PC-jeve i nikad većih problema nisam imao niti mi je ikad, hvala bogu, PC rikno, jednostavno kada zastari  da više ni nadogradnja grafičke ne pomaže kupim novi. A PC-jevi nikad nisu bili više user friendly, kakav god imaš problem možeš na netu naći rješenje i nemaš potrebe da koristiš usluge servisera. A osim toga većini PC-jaša je gušt otvarat računar, nadograđivat ga, "čačkat" po njemu, rješavat probleme sam... Konzolu je dobro imat isključivo radi nekih exkluziva a za sve ostalo je PC glavni.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9