HCL.HR

Napravio sam igru - My Adventure

  • 2 Odgovora
  • 16651 Hitova
Napravio sam igru - My Adventure
« : 28. Svibanj, 2017., 22:06 »
Pozdrav,

ne postam baš puno ovdje (najviše zbog toga što je sve što me zanima više manje već napisano pa pohvale na živosti foruma :D ) ali et napravio sam jednu zanimljivu stvar pa sam mislio ovdje podjeliti. Malo pozadine, studiram Fakutlet Informacijskih Tehnologija i imamo svake godine natjecanje zvano FIT Coding Challenge u kojem studenti prave svoje projekte u kategorijama inovacije i igre. Ja sam ove godine sudjelovao u ovoj drugoj kategoriji i ovdje bi htio podjeliti projekt koji sam napravio.

(prije nego me neki optuže za samopromociju, igra je totalno free i djelim samo link na megu gdje možete skinuti igru, nemam ništa od ovoga osim tog da čujem tuđe mišljenje o igri)


O projektu

Igra se zove My Adventure i radi se o 2D avanturi u kojoj je cilj da igrač traži svoju priču prolazeći kroz scenarije. Igra ima više krajeva i naglasak je na replay vrijednosti i slobodi igrača da pristupa situacijama na više načina i bira što zapravo želi biti u tom svijetu.

(ili rečeno na malo fancy način... :)

"My Adventure je igra koja odstupa od norme uspostavljene od strane većine igara dosad viđenih na coding challengeu po tome što za razliku od ostalih igara koje igrača stavljaju u „cipele“ već definiranog lika koji igra ulogu u već određenoj priči, My Adventure predstavlja nelinearni oblik igre u kojoj igrač pravi svog lika i kroji priču svojim izborima. Igra sebi uzima za cilj da igraču da slobodu izbora što činiti, kada i kako u poluotvorenom svijetu fantasy settinga čime se stavlja maksimalni naglasak na individualnost i slobodu igrača što povećava replay value igre (vrijednost ponovnog odigravanja) jer više ljudi može proći kroz dionice igre na različite načine.

Igrač može istraživati više različitih lokacija koje nude različite aktivnosti (može pomoći dami u nevolji, boriti se kao gladijator, postati vitez ili pak trenirati borilačke vještine) te se kroz pozadinske detalje i dijalog sa likovima upoznaje sa svijetom i načinom da riješi određene zadatke bez da ga se pritom vodi za ruku."



Funkcionalnosti

Funkcionalnosti igre su: sustav pravljenja lika (modifikacija izgleda kose, boje očiju itd.), nelinearna prezentacija priče, više mogućih krajeva, replay value, sustav dijaloga sa NPC likovima, sustav napredovanja lika (jačanje lika kroz treniranje), te strateški sustav borbe.

Trailer

   

Screenshoti


Link za Download

https://mega.nz/#!OsJ2FaRZ!y1ZE-jsyvTc7hOEsaBKUU3nyaQ_6CV_t5coNuD0HUys

I da, sve što vidite u ovoj igri je 100% moje. Zapravo, jedino što nisam sam napravio su pozadinski zvukovi, a i oni su preuzeti sa free siteova koji nude u nekomercionalne svrhe. Cijenim sve konstruktivne komentare, ali budite blagi jer ovo mi je prva igra i najvise sam vremena posvetio vizualima (jer crtam i animiram otkad znam za sebe) :D
« Zadnja izmjena: 28. Svibanj, 2017., 22:21 Starduster »

*

metalni

  • ****
  • 1762
  • Seoski mudrac
    • My Art Gallery
Odg: Napravio sam igru - My Adventure
« Odgovori #1 : 29. Svibanj, 2017., 13:45 »
Veoma lijepo, nema šta- sviđa mi se pristup, kao i entuzijazam da se sve to izvede kako spada... Nažalost, nemam vremena da se bacim u igranje, ali vjerujem da će netko od kolega ovde izdvojiti malo vremena i isprobati.

Inače, ja ti radim concept art i storyboarding za jednu kompaniju koja pravi VR igre, pa ako ti treba koji savjet oko crtačkog i narativno-prezentacijskog dijela, slobodno pitaj.
 :thumbs:

Odg: Napravio sam igru - My Adventure
« Odgovori #2 : 30. Svibanj, 2017., 09:43 »
Čini mi se kao zanimljiva igra, jedino što nisam ljubitelj adventure igara, više volim čistu akciju :) ali sve pohvale za trud i rad :)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9