HCL.HR

Natjecanje recenzija - Općenita rasprava

  • 287 Odgovora
  • 94903 Hitova
*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Natjecanje recenzija
« Odgovori #30 : 16. Lipanj, 2017., 15:25 »
Može, super, ja ću napraviti temu i posložiti pravila, pa kad mi pošalješ recenziju (primjer recenzije) budemo ga objavili.

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Natjecanje recenzija
« Odgovori #31 : 16. Lipanj, 2017., 15:31 »
Naziv igre
Platforma na kojoj je igra igrana + sve platforme na kojima je igra dostupna
Kada je igra igrana
Broj provedenih sati u igri

Sama recenzija

Stvari koje nam pasu i nepasu.. Znaci ono ZA i PROTIV.

Ocjena.

Dokaz o vlasništvu igre (Screnshot svog librarya, diska ili čega već)

To bi bilo nesto ovakvo.

    Grand Theft Auto:San Andreas

Igrano na: PC, Dostupno na: PC, PS2, XBOX

Igrano u 7. mjesecu 2017. godine.

Sati Provedeno: 55



Nakon mega popularnog GTA3 i GTA:Vice City-a carobnjaci iz Rockstarovog tima nam donose novo remek djelo punog imena Grand Theft Auto:San Andreas.Iako su prosle tek nepune dvije godine od proslog GTA naslova Rockstarovci su uspjeli napraviti svjet koji je veci, bolji i ljepsi negi ikad, te donosi vise kriminala nego sto mozete zamisliti.




Ovaj put prica nas odvodi u fikcijsku drzavu u SAD-u imena San Andreas koja predstavlja Nevadu i Californiju.Drzava San Andreas se sastoji od tri velika grada, a to su Los Santos (Los Angeles), San Fierro (San Francisco) i Las Venturas (Las Vegas).Mapa je doslovno ogromna te osim ta tri grada donosi ogromnu pustinju, sumski predio, velika poljoprivredna polja, planine te mnostvo drugih lokacija koje ostavljaju bez daha.Mapa se takoder sastoji od tri velika (mostovima spojena) otoka kojima ce te pristup dobiti prolazeci kroz pricu, a na svakom od otoka se nalazi jedan od gradova.



Prica nas ovaj put stavlja u ulogu Carl Johnson-a kodnog imena CJ koji se 1992 vraca kuci nakon pet godina provedenih u Liberty City-u u Los Santos nakon sto je saznao da mu je mater ubijena.Nakon sto dolazi kuci CJ saznaje kako je banda Grove Street Families ciji je on clan izgubila mnogo teritorija te odlucuje ostati u Los Santosu i povratiti Grove Streetu staru slavu.Od tu ce prica nasega CJ-a odvesti po cjelom San Andreasu te ce ga stavit u bezbroj ludih, bolesnih i velicanstvenih trenutaka koje ostavljam vama da otkrijete sami.



San Andreas donosi bezbroj novih mogucnosti kao sto su sisanje, tetoviranje, bildanje, kupovanje odjece te mnostvo drugih stvari poput kockanja, sredivanja automobila, upravljanje nekretninama koje ce upotpunit vase iskustvo te vam dozvolit da se osjecate kao pravi gangster.
Osim navedenih stvari novost je i potreba za hranjenjem koje ako ne prakticirate dovoljno moze dovesti do izgladnjivanja i smrti, a ako CJ jede previse moze se udebljat, dobit srcani te umrjeti.
Da bi dokazali da ste punokrvni gangster moracete izaci na ulice i boriti se sa protivnickim bandama te osvajati teritorije i dokazati da ste kralj ulice.
Vozni park je brutalan, te osim nekoliko motora donosi nam pregrst razlicitih automobila, a svaki od njih mozete sredit po svome gustu.PIMP MY RIDE. Osim automobila i motora imate nekoliko helikoptera i aviona medu kojima su privatni mlaznjak, mali Dodo, te ogromni Boeing 747 kojega mozete izvesti iz hangara te napraviti dir po drzavi San Andreas.Tu su naravno i razni gliseri koji ce vam omoguciti kretanje po vodi.



Graficki igra izgleda spektakularno, zalasci sunca ce vas ostavljati bez daha i doslovno ce te se osjecati kao da ste u Los Angelesu.Kao i u prijasnjim nastavcima i ovaj put ce te imati pregrst radio stanica na izboru, a svaka od njih donosi poseban stil muzike.Moram priznat kako je meni osobno najdraza bila K-Rose slusajuci ovu glazbi i vozeci se po zabacenim seoskim krajevima San Andreasa moram priznat kako je to stvarno nesto posebno.
http://youtu.be/27Wx2Uh1aRs

Ima jos pregrst toga za napisat i rec al kad bi zelio sve o ovoj igri reci nebi stalo ni na deset stranica.Stvarno je nesto posebno i predivno, a ako nisti odigrajte obavezno jer ove je biblija svakog gamera koja ce vas naucit svemu sta nevalja, al eto bar ce vas necemu naucit.Droga(krek), sex(prostitucija), ubojstva, marihuana, + 28 C pada noc, ulicne bande, police brutality i jos puno, puno toga ljepog i slatkog ceka vas u Drzavi San Andreas.


ZA:Sve
PROTIV:Nista

Ocjena: 100/100

Jedno i neponovljivo iskustvo, sve sto cu reci za kraj je....GROVE STREET FAMILIES for life.

Laku noc Los Santos:


Dokaz o vlasnistvu igre:

« Zadnja izmjena: 16. Lipanj, 2017., 15:52 bartul_9 »

*

Terox

  • ***
  • 650
    • Planet Minecraft-TeroXCro
Odg: Natjecanje recenzija
« Odgovori #32 : 16. Lipanj, 2017., 15:37 »
Čovjek je na sup način objasnio legendarnu igru  :ave:
Stavi i onu GTA III što si napisao ja msn.
Što se tiće onog Boeinga,to je bilo nezaboravno iskustvo iz hungara ga micat po prvi put,makar nije najveće vozilo u igri.Unatoč tome meni dražeg vozila od Hydre nema,samo prolaziti sa mlažnjakom kroz parking na kat je nešto vrijedno igranja.

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Natjecanje recenzija
« Odgovori #33 : 16. Lipanj, 2017., 15:38 »
Bravo Bartule, to je to. To bi bilo tako nešto. Uz to da si lijepo izdvojio i ovaj dio
ZA:Sve
PROTIV:Nista


Što bi isto mogli oddati kao obvezu na kraju same recenzije

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Natjecanje recenzija
« Odgovori #34 : 16. Lipanj, 2017., 15:40 »
Eto ga.. Odlicno natjecanje, stvarno super ideja od Susjeda i mislim da bi trebali organizirat vise ovakvih natjecanja i malo probudit ekipu.

Odg: Natjecanje recenzija
« Odgovori #35 : 16. Lipanj, 2017., 15:45 »
Mislim da smo spremni za natjecanje. Sada samo dočekati početak 7. da krenemo. Drago mi je za odaziv i hvala svima na doprinosu  :piva: :ave:

*

9mlg9

  • Gost
Odg: Natjecanje recenzija
« Odgovori #36 : 16. Lipanj, 2017., 17:58 »
Ajmo radije maknuti ovo s brojem riječi i staviti broj znakova. Više manje svi imamo Word ili barem Google Doc, stavimo možda 1 novinarsku karticu kao minimum i ne znam, 5-10 koliko već odlučite kao maksimum. Jedna novinarska kartica teksta je 1800 znakova s razmacima, ispadne malo manje od jedne word stranice, ako se piše na hrvatskom jeziku.

Odg: Natjecanje recenzija
« Odgovori #37 : 16. Lipanj, 2017., 23:22 »
Zanimljivo za one koji se žele okušati u tome. Jedino ne vidim smisao kod ovih potencijalnih pravila, da igra mora biti igrana i recenzirana u tom mjesecu, ako si već potvrdio validaciju da je igra originalna i da je utrošeno potrebno vrijeme za nju zašto ne bih mogla biti igrana i prošlog mjeseca.
Druga stvar kod nagrada su uglavnom ključevi igara sa Steama eventualno još pokojeg servisa. Ako se nađe neki konzolaš koji također želi učestvovati u recenziji i uz to mu se posreći mu  pobjedi ostaje zakinut za igru :D jer će nagrade  uglavnom biti za PC, ako se ne varam

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Natjecanje recenzija
« Odgovori #38 : 17. Lipanj, 2017., 07:04 »
Cilj je da je recenzija i tvoje sjećanje na igru friško. Može se recenzirati i nešto od prošlog mjeseca, ali ako radiš neku recenziju i znaš da ćeš ju raditi onda na igru (barem ja) gledam drukčijim očima i stavom. Pokušavaš biti objektivan, zapaziti više stvari od same mehanike i od same priče igre.
Skiciraš si neke stvari i radiš natuknice tokom igre da bi iz njih izvukao recenziju.
Nije realno recenzirati nešto što si igrao prije 2-3 mjeseca kada igru vjv nisi ni gledao kao "recenzent" i nećeš se moći sjetiti svih detalja koje bi trebao uvesti u tu recenziju pa ćeš ili izmišljati ili ćeš nešto kopat po sjećanju što ne ispadne svaki puta dobro.


@9mlg9
Slažem se s tobom, nisam previše ni gledao taj dio. Puno lakše je na taj način držat korak i pridržavati se pravila nego li brojati riječi i druge gluposti. Ja sam isto za kartice.

Odg: Natjecanje recenzija
« Odgovori #39 : 17. Lipanj, 2017., 11:48 »
Potkrepljujem tvoje činjenice ali opet nije sve ni onako kako piše u priručniku. Recimo netko je posvetio igri pet puta više vremena nego što je potrebno da se ta igra završi u normalnim uvjetima, tako da ne vjerujem da je postato senilan ali dobro kako bude neka bude. Držim plačeve :)

*

Terox

  • ***
  • 650
    • Planet Minecraft-TeroXCro
Odg: Natjecanje recenzija
« Odgovori #40 : 17. Lipanj, 2017., 13:53 »
Ovo što je darijoman rekao drži vodu,Zašto bi ja ako sam prešao Half-Life 2 i GTA SA nebrojeno puta morao opet prelaziti za recenziju igru u kojoj već znam mapu,misije,skrivene stvari i achivmente napamet.Makar se slažem da je drukcije kad uzivaš u igri u odnosu na kada objektivno donosis zakljucak nije opet to tolika razlika.

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Natjecanje recenzija
« Odgovori #41 : 17. Lipanj, 2017., 14:56 »
Malo ste mi smješni s tim. Ovo bi bilo NATJECANJE. Za natjecanje se treba potruditi, a ne izvući nešto staro iz glave.


To je isto kao da Usain Bolt kaže ma neću sad trčat ovaj mjesec na 100m nego mi prepiši rezultat od prošlog mjeseca kada sam pretrčao za 10 sek...


Je li itko ikada od Vas vidio recenziju koja je pisana 3 ili više mjeseci nakon što je igra igrana?!? Traži se ozbiljnost, konkurentnost, objektivnost, a ne sjećanja.
Koliko puta ste i sami vijdeli i osjetili sami da igra koju si igrao prije nekoliko mjeseci ili čak godina sada ti bude puno bolja i vidiš neke stvari koje prije nisi primjećivao.
A koliko sam više puta doživio da igra koju sam igrao koju godinu ranije mi je u sjajnom sjećanju, a nakon toga kada ju pokrenem mi se smrkne i mehanika igre i izgled, itd.


Traži se objektivna recenzija u sadašnjem vremenu uspoređena u današnjim uvijetima. I zar je toliko teško se potruditi? I ovako i onako svatko nešto igra svaki mjesec, zar ne? Ili ne igrate ništa i samo se sjećate igara koje ste igrali prije nekoliko mjeseci ili godina?!?


Pa ako nešto već igraš ovaj mjesec ili zadnjih par mjeseci, a završio si to u ovom mjesecu onda napiši recenziju o tome. Ili se varam i ovdje nitko od vas ništa ne igra nego se samo hrani sjećanjem što je prešao prije XY vremena?


Cilj i je da se pokrenemo, prokopamo svoje library-e, nađemo neke igre koje nismo odigrali ili koje bi voljeli ponovno odigrati i predstavimo ih drugima u najboljem svijetlu.

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Natjecanje recenzija
« Odgovori #42 : 17. Lipanj, 2017., 15:00 »
Potpisujem sve sta je Hrvac rekao.

Igra se mora odigrat tekuci mjesec u kojem se radi recenzija, ili se barem mora zavrsit u tom mjesecu ako je igra duza poput Witchera 3... Cilj natjecanja je kao sto je Hrvac rekao se potrudit i odigrat nesto taj mjesec u kojem radis recenziju, a ne recenzirat nesto sto si igrao prije mjesec, dva ili pola godine. Dajte se malo potrudite i napravimo od ovoga pravu stvar. Pa zar vam nije gust sada bas radi natjecanja uzet neku igru, odigrat je, napravit recenziju i objavit da je svi vide i tako svaki mjesec moram odigrat barem jedan naslov.

Dajte malo zivosti.

Odg: Natjecanje recenzija
« Odgovori #43 : 17. Lipanj, 2017., 15:49 »
Nije nitko vidio da je recenzija pisana nakon 2-3 mjeseca igranja zato jer je ovo potpuno druga stvar. Recenzije se pišu za nove igre, igre koje su tek izašle, jer je poželjno da što prije budu objavljene u svrhu neke promocije ili što već.  Ovdje će se pisati naravno ako tema zaživi  recenzije igara koje su izašle prije više godina, koje su prošle kroz sito i rešeto.
Objektivnost se svakako neće primijetiti kod recenzije  jeli igra igrana u datom mjesecu ili prije tri mjeseca ali ok nije da se sad ne slažem ni i sa ovom teorijom može biti i ono što se trenutno igra nije bed :)



*

9mlg9

  • Gost
Odg: Natjecanje recenzija
« Odgovori #44 : 17. Lipanj, 2017., 15:54 »
Zapravo ćemo to jako teško kontrolirati ukoliko nije dodano na temi Liste igara odigranih 20xy. Lako se instalira igra sa steama i samo uđe u nju pa piše zadnji put igrano tog i tog datuma. Ajmo onda izbjeći takvo nešto, a možda više raditi na tematici natjecanja. Tipa jedan mjesec strategije, jedan mjesec igre iz posljednjih 5 godina, da malo pomiješamo sve to.
Ionako će recenzije igre koju si igrao prije 2-3 godina biti lošije napisane jer recenzent neće imati onaj zanos koji imaš dok igraš igru/tek si je završio. Vjerujem da će se primijetiti.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9