HCL.HR

Osecaj igranja igre kad je kupis i piratiziras

  • 12 Odgovora
  • 3774 Hitova
Osecaj igranja igre kad je kupis i piratiziras
« : 29. Kolovoz, 2014., 13:28 »
Pozz ljudi da vas pitam nesto, verovatno niko od nas nije ni prvi ni zadnji koji je neku igru piratizirao jer nema para, a neku igru kupio na popustima, a za neke se menjao sa drugarima, ali da vas pitam:
Jel sam jedini koji ima neki osecaj zadovoljstva kad kupi neku igru i igra je, pa posle godinu-dve izadje mnogo dobar nastavak i njega kupis i imas jos lepsi osecaj kad znas da si na neki nacin doprineo stvaranju igre,naravno da razumem i ljude koji piratiziraju igre, ali brate mozes ustedeti, a komjuter (gejmerski) i igrice koje se placaju su na neki nacin luksuz, (cisto usporedbe radi u mom gradu imas za jednu cigaru kupiti 1 hleb (na popustu hleb)). (inace zaposlio sam se i radim od septebra ove godine, pa vise verovatno necu ni igrati igre tako puno, a one koje igram cu ih kupiti).I zaboravio sam da napomenem da su cene igrara prilagodjene zemljama gde ce se najbvse prodavati pa nije isto ako imas srpski minimalac (250$) i nemacki minimalac (2750$) i treba kupiti igru od 50$.I kad neku igru piratiziram, i dalje mi je lepo, ali nekako nemas taj osecaj zadovoljstva. :kava:

Odg: Osecaj igranja igre kad je kupis i piratiziras
« Odgovori #1 : 30. Kolovoz, 2014., 13:53 »
Mogu developeri i bez moje pomoći platiti grijanje jacuzzija. :piva:

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Osecaj igranja igre kad je kupis i piratiziras
« Odgovori #2 : 30. Kolovoz, 2014., 14:24 »
Jesi ti blesav?

Odg: Osecaj igranja igre kad je kupis i piratiziras
« Odgovori #3 : 30. Kolovoz, 2014., 14:47 »
Zašto bi Daki812 bio blesav?

Odg: Osecaj igranja igre kad je kupis i piratiziras
« Odgovori #4 : 31. Kolovoz, 2014., 07:51 »
Psajdak ako niko ne kupi tu odredjenu igru na PC, a ako izlazi samo za PC, gledaj kako će izgledati nastavak:

Odg: Osecaj igranja igre kad je kupis i piratiziras
« Odgovori #5 : 31. Kolovoz, 2014., 15:32 »
Vidim samo neki crni kvadar.

Zeznuo si link. :solidus:

Odg: Osecaj igranja igre kad je kupis i piratiziras
« Odgovori #6 : 31. Kolovoz, 2014., 15:38 »
Psajdak pa to je da nista od nastavka nece biti =D>pametnjakovicu

Odg: Osecaj igranja igre kad je kupis i piratiziras
« Odgovori #7 : 31. Kolovoz, 2014., 15:40 »
Kakve veze ima crni kvadar s tim da neće biti nastavka? :solidus:

EDIT: Zafrkavam se.
Nisam pametnjaković, i tako...
« Zadnja izmjena: 31. Kolovoz, 2014., 15:43 Psajdak »

*

Dragster

  • ******
  • 7719
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: Osecaj igranja igre kad je kupis i piratiziras
« Odgovori #8 : 31. Kolovoz, 2014., 15:54 »
:wildboy:

kupio igru > igrao > bio zadovoljan > bonus developeru $50

piratizirao igru > igrao i snimao video > igru kupilo 3 jarana iz komšiluka JER DOBAR VIDEO > bonus developeru $150

previše je scenarija, gledaj svoje dupe i da si ti "zadovoljan" i možeš spavati noćima pa makar to značilo kupovanje igre ili nedajbože preorderanje (okej vičer 3 je nešto ipak drugo) ili lol kupovanje itema i dlcova. BUDI ZADOVOLJAN =) :hiha:


"There is great strength in numbers, but there is great power in one, for the strength of the will of one may gather numbers to it. There is strength not only in *knowing* the self, but *knowing* how to bring it forth in others."

tl;dr pušite mi kurac xD

*

Necto

  • **
  • 151
  • -//-
    • Airguns-HR
Odg: Osecaj igranja igre kad je kupis i piratiziras
« Odgovori #9 : 31. Kolovoz, 2014., 16:45 »
Na steamu imam 180ak kupljenih igara i apsolutno ni jednu nisam kupio a da je prije toga nisam odigrao piratiziranu.
Danas kada se pod gotove proizvode podvaljuju nedovrsena smeca nema sanse da ikad vise kupim original bez TPB "demo-a".
Dovoljno mi je sto sam se zajebao dva puta, i to CE AoC i CE Diablo 3 ... nikad vise =|
asdf

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: Osecaj igranja igre kad je kupis i piratiziras
« Odgovori #10 : 09. Rujan, 2014., 21:05 »
Istina, svi ponekad (neki češće, neki rijeđe) piratiziraju igre.

Kao što si i sam rekao znam neku igru preći i svidi mi se i kada bude dobar popust onda ju i kupim (npr. Max Payne, Far Cry serijali i još hrpu drugih).
Naravno kada kupim igru osjećam se super i drago mi je što sam ju kupio i što ću je opet odigrati, ovaj puta i multiplayer, a imam i achievementse.

Uz još jednu napomenu. Kada kupim i neku igru koja mi se i ne svidi onoliko koliko sam mislio da će mi se sidjeti uvijek ju odigram do kraja, jer sam ju platio.

Nekako me to plaćanje "prisili" (u pzitivniom smislu) na prelazak igre koju najvjerojatnije ne bih prešao kada bi ju piratizirao.

Većina ekipe koja piratizira su djeca koja si ni ne mogu kupiti igru i ne znaju njezinu pravu vrijednost (koja je u većini puta prenapuhana, pa zato i sam čekam popuste).
Oni koji su zreliji razmišljaju drukčije i znaju da njima ne bi bilo drago da za neki njihov "proizvod" i trud nitko ništa ne plati, pa se neki vode i tom politikom.

U "kolekciji" imam oko 90-ak kupljenih igara i nikada ne plaćam igru više od 10-ak dollara, osim ako sam stvarno jako zagrizao za nju, pa znam napraviti i pred narudžbu.

Odg: Osecaj igranja igre kad je kupis i piratiziras
« Odgovori #11 : 09. Rujan, 2014., 21:20 »
Slažem se s većinom napisanog.

Ja recimo u zadnjih godinu-dvije rijetko piratiziram, jedino kad izađe nešto na što sam napaljen duže vrijeme, al i tu igru s vremenom kupim (tako sam sa Far Cry 3 recimo). No za kupnju uvijek čekam Steam saleove što mi je odlično jer se za nekih 300kn oksprbim sa najmanje 7-8 vrhunskih igara. A što se tiće tog osjećaja igranja, naravno da je bolji osjećaj kad kupiš, znaš da je 100% sigurno i sve, no ako mi je igra dobra isto mi je igrao origigi ili pirata.

:kava:

*

Pajko

  • *****
  • 3090
  • REEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Odg: Osecaj igranja igre kad je kupis i piratiziras
« Odgovori #12 : 09. Rujan, 2014., 22:03 »
@hrvatina

ja mislim da djeca znaju pravu vrijednost igre i da bi rado dali neku svotu novaca za omiljenu igru kako bi se ta franšiza nastavila izbacivati, ali problem je u tome što djeca ne zarađuju sama i nemaju moć odabira trošenja ono novaca što dobiju. svejedno, to je dosta prd primjer jer usprkos dječjem ili bilokakvom piratstvu većina devova uspijeva preživjeti. masovne igre koje izbacuju ogromni izdavači nemaju nikakvih strahova jer svejedno kakav proizvod izbace na tržište, troškovi će manje više biti pokriveni. indie developeri i ovako imaju vjernu publiku koja podržava razvoj i sve, a i danas nije problem skupiti novac za izradu igre preko kickstartera i promovirat ju preko steam greenlighta.

ot:

cijene novih igara su dosta prenapuhane i naravno da neću kupiti tek izašlu igru. zadnje na što sam dao novac a da sam dugo planirao podržati devove jest fifa 14, l.a. noire i back to the future od telltalea jer sam u svim igrama jako puno uživao i smatram da sati provedeni u igri opravdavaju cijenu (~500 sati fife, dao 45€ za nju). steam je super online servis ali nez dosta se lako navuć na kupnju rendom naslova (nez tipa kupio sam borderlands goty, civilization 3 i hrpu toga nepotrebnog). uglavnom piratstvo je dosta meh, ali ako je to način da se prosječni kupac uvjeri da je igra onakva kakvom ju developeri prikazuju u raznoraznim trailerima i gp videima, ne vidim ništa protiv.

osobno isti je osjećaj kad piratiziram ili odigram kupljenu igru. ako sam kupio igru koja mi se ipak ne sviđa, neću ju završiti jer sam ju kupio. ako sam piratizirao igru koja mi se svidjela, vjerojatno ću bez problema dati svoje novce developeru.
P.S. Napisano je velikim tiskanim slovima jer stvarno vičem. Najozbiljnije.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9