Prema zadnjim novosima, ukoliko se Crysis Warhead ne pokaže dovoljno profitabilnim da opravda taj neki napor koji su uložili u njega Crytek odustaje od PC ekskluzivnih naslova i baca se na multiplatforming sa Crysis franšizom.
Bili su razočarani prodajom prvog Crysisa toliko da su razmišljali preći na konzole sa Crysisom već sa Crysisom: Warhead, ali ipak su odlučili čekati prodajne rezultate Warheada pa tek onda odlučiti...
Uglavnom, mislim da će se broj PC ekskluziva pomalo smanjivat i velika većina igara će biti uz PC i na konzolama ( multiplatforming jel) i to vjerojatno u boljim izdanjima nego na PC-u ( za PC će radit loše portove ).
Onda će ljudi počet razmišljati kako je uz probleme sa driverima, directx-om, hardverskim nadogradnjama i sličnim stvarima koje moramo korigirati kako bi se uspješno igrali na pc-u, više isplati kupit konzolu i uživat u miru. Ionak neće bit nekih prebjesnih PC ekskluziva... bit će igara, ali bit će ih na svim platformama.
To je bilo moje pesimistično razmišljanje s kojim se nužno ne slažem. Hvala

EDIT: i ova teza da pc gaming ne propada zbog wowa je upravo kriva imho. Istina je Wow puno para donosi PC industriji, ali mislio sam da ovdje pričamo o propasti pc gaminga u vidu toga da sve manje dobrih igara ima na PC-u. Wow i njegova zarada nemaju veze s time... to je jedna igra, novih nam fali. Onih što su na konzolama, onih što eventualno dođu na PC 8 mjeseci nakon konzola...
Ali da, uskoro dolazi SC, Diablo, Spore i Fallout.. i da, potonji nije PC ekskluzivan

... a nije ni spore, al ajde glavna verzija je za pc...