Da, samo...
Na konzolama se brže suzbija piratluk. Na PS-u 3 uopće nema pirata, recimo.
Na Xboxu su pirati tu, no dosta korisnika prelazi isključivo na originale zbog Xbox Live-a.
I PC ima MMORPG-ove koji se ne piratiziraju (tj. mogu se piratizirati, no nije ni približno isto iskustvo, i igrači to znaju), no na PC-ju multiplayer i nije toliki poticaj za smanjivanje piratlije, jer uvijek postoje programčići poput Hamachija i sličnih. To što će određeni igrač kupiti primjerice Call of Duty 4 original da bi igrao online je samo mala kap u moru, jer će isti taj vjerojatno nabaviti deset ostalih novih naslova preko interneta ili prženjem od frendova.
prvo to sto sam rekao stojim iza tog, naravno konzole su vise za djecu jel nisam u pravu ? kladim se da barem 65% plejki igra djeca mladja od 15, a na pc 65% stariji od 16
Nisi u pravu i ne možeš biti sve dok tvoj argument ostane na "kladim se". Omjer odraslih igrača zasigurno je na strani PC-ja, no dijelom i zbog toga što gotovo svako kućanstvo već ima PC, pa povremeni gameri nemaju zašto kupiti konzolu. A to da su konzole za djecu nikako nije istina - ako tvrdiš da su BioShock, MGS4, GT5, Ninja Gaiden 2, Mass Effect, Gears of War, Devil May Cry, Final Fantasy i još mnoge igre igre za djecu, onda si jednostavno subjektivni hejter.
Rekao sam da je tvrdnja za miša i tipkovnicu jednostavno glupa jer koliko god postoji igara koje se ugodnije igraju na mišu i tipkovnici, postoji barem jednak broj igara koje se ugodnije igraju na kontroleru, što apsolutno nije nikakav pokazatelj bilo čega.
druga stvar imam dva frenda koji nemaju pojma o kompjuterim niti ih zanima ali oni imaju plejku i deru PES i boli ih k..., sasvim u redu i njima dobro...
Ja imam tri prijatelja koji nemaju pojma o kompjuterima i igraju World of Warcraft. Tvoj point?
Ovo što je grga rekao je istina, no itekako se može primijeniti i za konzole - sve više igara, kakve god bile, dobivaju nastavke, koji zbog dobrog marketinga opet ostvare dobru prodaju.

A ove tvrdnje oko toga čije se igre bolje prodaju ne vrijede apsolutno ništa dok ne počnete vaditi neke brojke i izvore.
Zašto?
Ja mislim da su sve krave narančaste. Zapravo, dam se okladiti da jesu. No to moje mišljenje ne znači ništa bez nekakve podloge.