HCL.HR

[Pomoć] Laptop blue screen !

  • 12 Odgovora
  • 8898 Hitova
[Pomoć] Laptop blue screen !
« : 07. Ožujak, 2016., 15:00 »
Pozdrav ljudi,
Radi se o Acer Aspire 5750G,  i3 2310M 2,10 GhZ, 6 GB ram memorije, Nvidia GT540M cuda 2GB - solidna konfiguracija i ja sam prvi vlasnik kod mene je nekih 4 godine.
Od te 4 godine tek prije nekih 10-15 dana sam ga prvi put odnio na fiizicko ciscenje, to jeste ispuhivanje prasine, odstranjivanje termalne paste i nanosenje nove. Do tad sam licno vrsio opravke sto se tice software i ostalih sitnica. Pošto sam koristio svoje računalo u gaming svrhe i odlučio ga prodati tako sam nastavio gaming na svom malom prenosnom čudu. Prvi dan su mi počele lebditi slike, kao neki providni efekat snijega po ekranu i nakon restarta igrica bi nastavila svojim tokom, normalno. Eh sutra dan, pokrećem opet igricu i krene load kad samo na jedmom BLUE SCREEN. To se desi svaki put kad pokrenem neku igru bila manjeg zahtjeva ili nešto tipa Battlefield 3. Interesuje me samo ako je neko imao iskustvo sa slicnim da me posavjetuje je li moguće da je graficka u laptopu dala svoje i crkla. Jer ipak se nije cistio duze vremena, i nije se mjenjala termalna pasta. Ili je pak nesto do sistema, pa mi stvara takav problem. Na Intel HD 3000 integirasnoj grafickoj kartici igre se pokrecu i rade sasvim normalno, barem ove LOW END. Hvala

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: [Pomoć] Laptop blue screen !
« Odgovori #1 : 07. Ožujak, 2016., 16:55 »
"lebđenje" slike može biti do drivera grafičke (probaj razne), možda nesto do ekrana (da flat kabel kojim se spaja gubi kontakt), pa čak i krepavanje grafičke...

Odg: [Pomoć] Laptop blue screen !
« Odgovori #2 : 07. Ožujak, 2016., 17:57 »
Što se tiče drajvera probao sam od starijih verzija do zadnjeg. Nije u tome problem. Razmišljao sam i o ekranu ali nije do toga. Da vidimo još neko?

Odg: [Pomoć] Laptop blue screen !
« Odgovori #3 : 07. Ožujak, 2016., 23:17 »
hm mozda jednak problem kod lapa imamo i to je inverter, kada pritisnem gdje se inverter nalazi (jako stisnut ekran prstima obostrano, kod mense nalazi dolje ljevo kad gledas ekran) nakon nekog vremena sam poskidao plastike da ga nadjem i vec par godina nikako da kupim pa sam smao ugurao grickalicu za nokte koja radi dovoljan pritisak da ekran ne rado čuda koja radi, naravno nemoj moju metodu koristit
to razum grmi u svom gnjevu

Odg: [Pomoć] Laptop blue screen !
« Odgovori #4 : 08. Ožujak, 2016., 09:51 »
Ne isplati mi se igrati smetljara sa laptopm radi blue screen crasha, ali dobro si to skontao.
Šteta što sad izgledaš ko neki rom koji popravlja veš mašine za tim laptopom  :piva:

Laptop Acer, pomoć oko sporog rada i svašta nešto
« Odgovori #5 : 16. Ožujak, 2016., 15:51 »
Zdravo ljudiii,
Ovako mozda su neki citali moju temu na Hardwer sekciji al hajde nema veze.
Radi se o Acer aspire 5750 G, prvi vlasnik kod mene dugi niz godina.
i3, 6gb rama ( 4b orginalno, nadogradio na 6 ) Nvidia GEFORCe GT540M.
Laptop je od početka bio na Win7 i nakon prodaje desktop računala prešao sam na korištenje laptopa.
Prvobitno nikad nije za tih 4-5 godina čišćen niti otvaran te ga odgura u servis gdje ga očiste, srede termalnu itd itd i instaliraju opet win7. prije svega toga laptop je bio jako spor, ali nakon same opravke bio je nekih 50% brži sto je za ovu konfiguraciju jako lose ... s obzirom da je desktop ( i3 2,30, 8gb rama, AMD 7770 HD series ) bio raketa nakon instalacije novog sistema, a i inace. Ovo me malo zacudilo pa sam se odlucio na instalaciji novog sistema, ali ovaj put Win 10. Sve se uredno bootalo, aliiiii sad mu treba malo duze da se boota, nekad minutu, nekad 3-4 minute. Jako je sport pri koristenju vise stavki, tipa upaljen net muzika svira, dok se neki fajl ekstraktuje putem Winrara i slicno. Sav počne štekat. Interesuje me sad mnogo stvari, pored svega toga,  Nvidia driver has stop working and has recovered, non stop dok je ne disable u DM, probao sam i sa brisanjem, probao sam i sa starim drajverima sve isto ( dok je bio win 7, nije mi izbacivao ovu gresku nego blue screen ). Sumnjam da je crkla jer je imam i Device manager i mogu je pratit preko GPU-z. Sad da sumiram, interesuje me zasto je ovako spor, za ovako solidnu konfiguraciju i sta se desava sa grafickom. I odma da odgovorim nikad nije igrano igrica na njemu, tako da nije bio pod opterecenjem niti 10%   :thumbs:

*

level

  • **
  • 224
  • Bitches be like...
Odg: Laptop Acer, pomoć oko sporog rada i svašta nešto
« Odgovori #6 : 16. Ožujak, 2016., 16:45 »
Fix za driver crash ti je instalacija drivera 347.25 . Zašto je laptop spor je drugi par rukava. Pogledaj opterećenje procesora u task manageru  i kakav ti je ram i disk usage. Radi nekog sistemskog procesa čim bi upalio laptop disk usage na win 10 mi je bio 100%.. Pa ako je i tebi to problem onda ti znam fix. Radi se o nekom pozadinskom procesu koji predviđa koje bi ti programe mogao koristiti i runa ih u pozadini kako bi ti ih prže podigao ako ćeš ih stvarno koristiti. Sve se to da popravit sa gašenjem par servisa, meni je poslije radilo odlično. Eto, pa javi task manager stanje za CPU, RAM i Disk

Odg: Laptop Acer, pomoć oko sporog rada i svašta nešto
« Odgovori #7 : 16. Ožujak, 2016., 17:10 »
Hvala za brz odgovor, evo slika Taska pa pogledaj tu po meni se čini da nema nekog problema.
http://i.imgur.com/fOXwmHA.png
A kako bih došao do tog drajvera, pošto na official stranici mogu ići unazad par update, dok tog nema.

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: [Pomoć] Laptop blue screen !
« Odgovori #8 : 16. Ožujak, 2016., 20:53 »
Zašto si uopće s tim starim laptopom išao na Win 10?!?
Većina proizvođača laptopa NE preporučuje prebacivanje na Win 10 jer neke fukcije i njihove aplikacije na njemu ne rade.
Hajde se ti prvo vrati na Win 7 pa vidi kako će onda biti.


I kako nisi vidio na nVidiinim stranicama stare drivere?!? Još ti lijepo piše Beta & Older drivers... Samo trebaš malo bolje gledati
http://www.nvidia.com/Download/Find.aspx?lang=en-us


Uz sve to još te molim da ne otvaraš 2 zasebne teme za isti problem. Ova tema je već postojala i nije bilo nikakvog smisla otvarati novu temu, pogotovo zato jer ova tema nije bila niti zaključana. Znači sve probleme u svezi svog laptopa ostavljaj ovjde.
Sad je tema spojena, no samo da znaš za ubuduće.  :thumbs:
Jer na što bi nam ličio forum kada bi svatko otvarao posebnu temu za svaku sitnicu...

Odg: [Pomoć] Laptop blue screen !
« Odgovori #9 : 16. Ožujak, 2016., 20:57 »
Vidim spojeno je tema, izvinjavam se.
Misliš da bi se trebao vratit na Win7. Šta misliš o 8.1? nekako dok sam na win 7 imam osjecaj da sam  s marsa pao. A premjestio sam se bas iz ovog razlog da vidim hoce li i dalje biti sport i hoce li graficka funkcionisati.
Ukratko, slika sta se desi kad pokrenem neku igru.
http://i.imgur.com/orcvF17.png

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: [Pomoć] Laptop blue screen !
« Odgovori #10 : 16. Ožujak, 2016., 21:01 »
Na stranicama Acera za tvoj laptop su navedeni ponajprije driveri za Win 7, ali može ići i Win 8!
Skini sve drivere s njihove stranice i reinstaliraj Win.
No koliko ja vidim i koliko sam pročitao - grafička ti je otišla u vječna lovišta.
Možeš probati još to što sam ti naveo i probaj grafički driver s Acerove stranice. Ako onda sve normalno proradi onda idi na upgrade na novije drivere.

Odg: [Pomoć] Laptop blue screen !
« Odgovori #11 : 16. Ožujak, 2016., 21:06 »
Poslušat ću te i pokušati sa Win 8.1 i drajverima sa Acerove officialne stranice.
Javim se sutra, nadam se da će biti ok  :wildboy:
Samo nije mi jasno kako bi graficka crkla ,nikad nije opterecan. Nije krocila igrica na njega, do prije neki dan.
« Zadnja izmjena: 16. Ožujak, 2016., 21:09 Nokson »

Odg: [Pomoć] Laptop blue screen !
« Odgovori #12 : 18. Ožujak, 2016., 23:13 »
Eh ljudi, frišak Win 8.1 sa svim drajverima sa officialne Acer stranice. Malo, ali malo brže radi. Grafička opet po starom " driver has stop working and recovered " itd itd neki drugi savjeti?  :fpalm:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9