HCL.HR

BSOD na redovitoj dnevnoj bazi

  • 3 Odgovora
  • 1803 Hitova
BSOD na redovitoj dnevnoj bazi
« : 06. Prosinac, 2018., 22:21 »
U zadnjih tjedan dana otprlike kada sam Instalirao Diablo 3, moguće da sam i GPU drivere instalirao, ali nebitno jer sam ih ponovno vratio na stare,koristio sam DDU  deinstalaciju.

Od tada sam počeo dobivat black screenove, horizontalne linije artifacte kao od kad CPU to ima, onako bijele,ljubičaste i zelene boje možda ih je još bilo ali brzo se pojave i ubrzo nakon toga crni ekran te cijelii sustav ne reagira iako pc nije ugašen ili srušen te moram ručno restartati pc. Nije bilo nikakvih overclocka sve radi stock gpu i cpu. temperature gpu ne prelaze 60 a cpu 40-50 stupnjeva, a to se dogodi random. Stojim u meniju od Diabla niti sam kliknuo join game i crni ekran I BSOD, ili radim neke misije/riftove opet crni ekran bez BSOD-a ili samo stojim u lobiju ne radeći ništa.

Istina kako koristim već godinama Wi Fi adapter s kabelom, otprilike u isto vrijeme me počeo disconectati s mreže, nemože je prepoznati ili samo se disabla pa s troubleshotingom moram ga aktivirati.


Ovo je Minidump od zadnjeg crasha dok apsolutno nisam ništa radio već me u prvoj minuti srušio komp s BSOD
https://ufile.io/uhb1h

Pa eto ako treba još informacija recite i ako znate što bi moglo biti.

Edit: Thread Stuck In Device Driver ovo je bio naslov BSOD-a
I još par informacija ako pomažu iz Event Viewa

Najčešći errori koje dobivam
Bugcheck event id 1001
DistributedCOM  event id10016
Wlan autoconfig event id 10000
usbehci event id 4

Warning
User Device Registration    event ID  360
Device setup manager    event id 200, pa 201 i još 202
DNS client events event id 1014
« Zadnja izmjena: 06. Prosinac, 2018., 22:30 Legendarni_Tino »

Odg: BSOD na redovitoj dnevnoj bazi
« Odgovori #1 : 08. Prosinac, 2018., 00:31 »
Kreni jednim redom, prvo isprobaj drugu radnu memoriju ili eliminiraj jedan od stickova ako ih imaš više, isprovaj drugu grafičku ili eliminiraj vanjsku i pokreni onu na procesoru ako je imaš, reinstaliraj nove windovse ili testiraj sa live Linux ili Windowsima na usb sticku ako nemaš drugi hard disk za isprobat.
Neke stvari se znaju manifestirat samo kada se pokrenu igre, isprovaj i druge igre i optereti hardware, ako je problem samo u jednoj igri reinstaliraj starije drivere za grafiku.

Odg: BSOD na redovitoj dnevnoj bazi
« Odgovori #2 : 08. Prosinac, 2018., 13:21 »
Nisam baš krenuo nekim redom, ali sam zamijenio pozicije ram stickova, te nanio novu termalnu pastu za cpu, ali to ne bi trebalo biti to jer prije kao što sam rekao pokazivalo je da ne prelazi cca 50 stupnjeva.
Sad moguće je da je program krivo pokazivao i bila je dosta viša jer vidio sam da bi se voltaža povećala do nekih cca 1.42V za obićnih 4.1Ghz pod turboom (Procesor je Fx 6300,što je njegov normal stock boost).
Zasad nisam dobivao BSOD, ali nisam niti stigao previše testirat (odigrati dovoljno ) da vidim da li se i dalje to događa.

Zasad radi, javim se ako opet ubrzo  se pojavi.
Bio bih veoma zahvalan da neki stručnjak pogleda ovaj minidump, pa ako bi mi mogao objasniti što je saznao iz njega.
Hvala

Odg: BSOD na redovitoj dnevnoj bazi
« Odgovori #3 : 08. Prosinac, 2018., 15:22 »
Neznam zašto svi idu prčkati po ostatku hardvera i  imaju logiku da nešto drugo ne valja ako nisu ništa fizički mijenjali ili premještali?  :fpalm:
Veća šansa je da ćeš još nešto dodatno  raz*ebat promjenom hardvera nego da ćeš popraviti grešku. Samo dodaješ još jedan faktor u jednadžbu kojoj neznaš rješenje.
  Kada nešto ne štima, vraćaj se korak po korak unazad i gledaj što si zadnje mijenjao prije nego se pojavio BS. Prvo što si krivo napravio je  instalacija drugih drivera PREKO već instaliranih. To je garantirano napravilo cirkus (i minidump to kaže). Windowsi su što se drivera tiče jako osjetljivi. Zna pomoći system restore ali većina uopće nema upaljenu tu funkcionalnost. Revert drivers on previus version nije uvijek pouzdan, a normalni uninstall isto zna napraviti čuda.
Čišćenje drivera je dobar potez. Kada očistiš sve, novo i staro i kada windowsi nakon reboota stave generički driver, onda si na dobrom putu.  Tada instaliraš "pravi" driver i sve bi trebalo raditi kao i prije.
 Mehanizmi sprječavanja ovakvih situacija postoje ali svi smo brzi sa stiskanjem odgovora "DA" kad nešto pita "Are you shure?".   :bonk:


 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9