Ali prema ovome sto ravkan prica, čini mi se da niti najnoviji intel i7 procesori nemaju bas nikakve sanse protiv AMD FX 8300...
Zašto onda Intel tvrtka uopce postoji, i zasto svi, ali bas svi ozbiljniji testeri koriste upravo Intelove procesore, i zasto bas svi ozbiljniji ljudi koji se bave specificnim poslom, multimedija, modeliranje, crtanje i sl. koriste Intelove procesore?
Znaci svi su retardirani jer za 1000 kn mozes kupiti bolji, kvalitetniji i brzi procesor?
Ma daj molim te, pa ovaj i5 kojeg ima HighEnd, a cak i moj, poderu za dorucak taj FX 8300, posebno gdje se trazi brzina pojedine jezgre...
Taj program za testiranje, nije nipočemu relevantan i ne pokazuje realan rezultat.
Potreban je poseban benchmark kakve možeš naci na specijaliziranim forumima/stranicama a gdje se jasno vidi tko je ''baja'' po pitanju procesora.
AMD je povoljan i nudi dobar omjer uloženo-dobiveno, ali AMD nema procesor koji može parirati i5 a kamoli i7... To je jednostavno tako.
Primjerice evo test u 3D Mark-u za CPU, a on je više za igre i nema iskorištenje procesora kao takvog, već više simulira ono što je potrebno igrama. Po ovome vidimo da je i7 praktički neisplativa investicija za igre...

Drugi test je onaj pravi, i nema veze s onime što igre traže od procesora, već aplikacije (dakle surova snaga procesora) tu je postavljen 16 threadani zadatak, uz maksimalno iskorištenje po jezgri. Evo rezultata:

Po meni ta dva testa su realno stanje stvari s današnjim najpopularnijim igrama i aplikacijama.
Dakle, svatko ima svoje mišljenje, ali mene ne možeš uvjeriti da navedena aplikacija za rendering (za koju prvi puta čujem) a za moj procesor daje smješan rezultat, imalo relevantna za bilo kakvo testiranje snage procesora. Dakle, ona daje neki rezultat, ali to je to, tko zna dali je kod navedenog programa uopće prilagođen svim modelima procesora, itd...
Ja i dalje stojim iza svoje tvrdnje da su intelovi i5 i i7 van dometa AMD procesora, no AMD nudi dobar odnos uloženo-dobiveno.
To je sva poanta priče...