@ Prayer . Ja tebe ne razumijem dali ti uopce mozes shvatit jednostavnu tematiku poput ove opisane u prvom postu. FX koji se oca na 4.6, 4.7 je isti kao u broj u performansama kao 4790k stock ili nesto sporiji od 4790k OC na 4.6Ghz, napisao sam ti brojke u prvom postu. Ti da i ocas svog i5 na 5ghz neces niti prismrdit ni jednom ni drugom, mozemo slobodno bilo kada vrtit iste stvari stavit slicice. Ja cu bit na 4.4 ti budi na 5ghz :).
@glavas_zg
Sa tobom rasprava je totalno nebitna jer se uopce nisam htio vezati u raspravu sa tobom, po postovima kaj si napisao ranije, vec sam vidio da nisi nikada imao priliku isprobat jedno i drugo, ne razmisljas siroko, nego usko vezano, kao npr kak sam ja razmisljao u dozi puberteta.
Ako si spreman mozemo otvorit zasebnu temu, tvog intela i Fxa pa mozemo malo usporedit gameplay, stremanje igara online, te encoding, rendering, multi bla bla bla, pa ces vidjet gdje si na cemu si. Cemu uzimat i5 polovan, kada uzmes FXa sa 3 godine jamstva novog za tu cijenu, ne moras kupovati ni polovnu plocu, nego kupis novu.
Takoder sam vidio da imas problem sa matematikom, meni je jasno da se populacija dijeli na ljude koji ne razumiju matematiku, te na oni koji ne razumiju kako ovi prvi ne razumiju, ali 1007kn + npr mugen koji sam naveo je 385kn trenutno = 1392 kune, cijena npr. 4460 je 1449 kuna.
FX u toj kombinaciji ima slabije perfomanse od 4790k koji kosta 2774 kune u prosjeku oko 5%, dok je 4460 slabiji oko 50%. i5 overclockirana ima slabije rezultate izmedu 20-25%, s time da moras stavit opasan cooler da hladis 5ghz na tom intelu, da bi uopce dosao do perfomansi tu negdje.
Kazem ovo su sve naklapanja. Ti ako tvrdis da je tvoj i5 superiorniji od FX-a. Mozemo izvrtit kaj god oces. Ja ti izvrtim to na 4790k i FX83xx, postam, ti postaj od tog svog dragulja "i5" pa ces vidjet gdje si, nigdje. Bacio si pare u vjetar a za razliku si mogao kupit bolju grafu npr.
EDIT:
Kakvo ''odpakiravanje'', 10 tabova u chromeu, razne obrade, o čemu ti pričaš, kakav posao ti spominješ ?
Za svaki ozbiljan posao se koriste i7 procesori, dođi na malo ozbiljniji IT forum sa ovim stvarima i vidjet ćeš reakcije 
U principu izgleda da ti nisi na niti jednom ozbiljnijem forumu, a kamoli da si imao doticaja sa bilo kojim od sljedecih komponenti.
Zapravo covjek bi trebao gledati da dobije sto bolje za svoje novce a ne obrnuto.
Ti npr da kupujes auto bi rade kupio auto koji ide do 100 za 5 sekundi a maximalna brzina mu je 110, a nebi kupio za iste novce auto koji ide do 100 za 7 sekundi a maximalna brzina mu je 200.
To kaj intel ima brzu jezgru, nema nikakve veze kada danas, skoro sve koristi vise jezgri, a buducnost igara i svega je da se iskoriste sve jezgre u maximumu.
Zasto uzet nesto sa cime si odmah ogranicen i jos platis vise, umjesto uzet nesto sto ima potencijal jos dugi niz godina, jer same real word perfomanse, otvaranja crome, firefoxa, programa ionako nikad neces vidjet da se otvara brze od 1 sekunde, niti ces primjetit. Ali ako ces odratit si neki render tu i tamo, ili htjet bacit neki video na youtube, razliku do par minuta, takoder neces osjetit, ali vec ako si brzi sa FXom i jeftiniji zasto platit skuplje i bit sporiji ?
Da naravno da ti posao nosi kruh na stol da neces gledat ni i7 procesore niti FX kao mogucnost, nego ces ici na xeona ili 5690x, mislim ono o cemu pricamo. Ovdje se prica o tome da se FX isplati uzet, jer je cijenovno jeftini, dobijes slicne perfomanse kao 4790k za 55% nizu cijenu.