HCL.HR

Komponente za pc ili gotovo računalo

  • 6 Odgovora
  • 4274 Hitova
Komponente za pc ili gotovo računalo
« : 08. Travanj, 2015., 20:37 »
DOBRO VEČER IMAM 17 GODINA E SADA IMAM STARO RACUNALO KOJE NIJE ZA GAMING JEDINO IGRAM LEAGUE OF LEGENDS I HEARTHSTONE E SADA JA VAS PITAM ŠTO JE BOLJE DA KUPIM KOMPONENTE ILI DA KUPIM GOTOVO RAČUNALO

*

StreetFigter88

  • **
  • 409
  • Neki n00b mi je ukrao prethodni avatar :(
Odg: Komponente za pc ili gotovo računalo
« Odgovori #1 : 08. Travanj, 2015., 20:44 »
Pa zavisi, ali meni često zavisno komponente ispadnu jeftinije nego celo računalo.
E sad ja ti za gaming predlažem kombinaciju: grafička nVidia, procesor Intel jer se igre bolje vrte na nVidia grafičkim karticama nego na AMD-ovim. A ako ti je Intel preskup kao procesor sa najboljim odnosom performansi/novca za procesor ti je FX-6300. RAM memorija je isto bitna.
Vidiš da ima nekoliko stvari da se pohvata i nekoliko caka da se provali, ali ako kupuješ gotovo računalo ništa od toga ne moraš znati.
Skrilex je Mocart 21. veka !!!!

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: Komponente za pc ili gotovo računalo
« Odgovori #2 : 08. Travanj, 2015., 22:41 »
Nipošto gotovo računalo, bolje ćeš proći kad biraš komponente. Imaš ovdje dobru raspravu zašto ne.

Jednostavno kažeš budžet, gdje kupuješ, za što ćeš koristiti pc u ovoj temi i to je to. Sa gotovim računalom ćeš 99% biti nasanjkan. Čak bi ti savjetovao da ti je najsigurnije da ne pitaš da ti odaberu komponente ni ljudi koji rade tamo, čast izuzecima, ali ima dosta faktora zašto to baš nije najpametnije. Znam mnogo primjera iz raznih shopova kad bez veze nešto predlože, imaš i fiški primjer tu sa foruma klik. Znači čovjek je imao samo 1 uvijet - da mu tjera tu igru, i čak su to uspijeli zeznuti. Kamo sreće da su googlali zahtjeve igre ili ono barem minimum nekog znanja ili truda
« Zadnja izmjena: 08. Travanj, 2015., 22:47 Andrash »

Odg: Komponente za pc ili gotovo računalo
« Odgovori #3 : 09. Travanj, 2015., 20:53 »
Znači na Nvidijinim grafičkama bolje se vrte igrice i glatko bez laga ikakvog i intel procesor. Mnogi mi kazu uzmi Ati Radeon a bolje cu slušati vas a i istina uštedi se puno novaca ok ovako sada je problem kučiste da li ja mogu svoje staro kuciste rastaviti ili da kupim novo pa samo nove dijelove slagati.

Odg: Komponente za pc ili gotovo računalo
« Odgovori #4 : 09. Travanj, 2015., 21:32 »
Nije bitno da li ćeš ići na Nvidiu ili AMD. Neke igre su bolje optimizirane za jedno, neke za drugo. Zavisi koje kućište imaš, jer možda grafička kartica ne stane svojom dužinom. Najbolje bi bilo da pogledaš koji točno model kućišta imaš pa javiš.

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: Komponente za pc ili gotovo računalo
« Odgovori #5 : 09. Travanj, 2015., 21:33 »
Nemoj se s tim zamarat (brandovima). To što je cpu intel ili gpu nvidia ne znači da ti igra neće štekat ako nisu dovoljno snažni za određenu igru ili postavke koje si namjestio. Normalno da bi ti bolje radilo na amd-ovoj ako je jači model. To ti je kao s automobilima, to što je mercedes jača firma ne znači da je onaj mali mercedes A klase bolja kupovina od recimo nekog drugog auta više klase ali manje prestižne firme. Kažem sve ovisi od tvog budžeta, ponude u shopu i od igara koje bi igrao.
« Zadnja izmjena: 09. Travanj, 2015., 21:42 Andrash »

*

skipp

  • **
  • 432
    • NuttyGamer
Odg: Komponente za pc ili gotovo računalo
« Odgovori #6 : 10. Travanj, 2015., 08:31 »
Prvo - nauči ugasiti caps lock. To ti je onaj veliki gumbić s ljeve strane između shifta i taba. Naime, pisanje štampanim slovima se na internetu smatra deranjem/urlanjem i samim time dosta nepristojno ;)

Što se kompa tiče, već ti je sve rečeno. Gotove konfiguracije su najčešće ili složene od jeftilen komponenti koje su ostale dučanima na zalihi od prošle godine (ako pričamo o non-branded kompovima) ili, ako već pucaš na brandiran gotov komp tipa HP/Asus/Toshiba/Lenovo - onda nepotrebno plačaš "ime" branda i opet prolaziš loše.

U svakom slučaju kupovina zasebnih komponenti je bolji odabir. E sad - koje komponente ćeš kupiti ovisi isključivo o tvom budžetu. Napiši fino koliko love imaš za kantu, imaš li slučajno neke komponente koje možeš iskoristiti iz starog kompa i onda možemo krenut.

Tipa, ako ostaviš staro kučište, uštedit ćeš 100-200kn, ako ostaviš stari CD/DVD drive, uštedio si još 70-150kn, ako imaš OK SATA disk, uštedio si još par stotina kuna itd...

Za Heartstone i LoL ti stvarno ne treba bjesna konfiguracija i ako je to tip igara koje igraš možeš proći relativno jeftino.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9