HCL.HR

Nadogradnja laptopa (MSI-GP60)

  • 1 Odgovora
  • 1168 Hitova
*

Jure98

  • n00b
  • 2
Nadogradnja laptopa (MSI-GP60)
« : 19. Prosinac, 2018., 23:11 »
Pozdrav,

Zanima me koliko je isplatljivo nadograđivati laptop.Odnosno zanima me kako bi ja trebao znati hoću li nešto dobiti sa nadogradnjom ..Ima li neki način da vidim što mi je točno problem?Ovaj laptop može vrtjeti GTA V pristojno,istina uz neko manje "štekanje",ali zaista mi nije jasno kako bi trebao znati hoće li mi išta bolje biti recimo da nadogradim još 4 GB Rama..!?

Laptop je MSI GP60,a specifikacije su: ( u zagradama se nalaze detaljnije informacije sa CPU-Z)
CPU: i7 4700 MQ ( http://prntscr.com/lx6xal )
Ram: http://prntscr.com/lx6xm7
-4 gb DDR3 ( http://prntscr.com/lx6xsj  )
-2 gb DDR3(  http://prntscr.com/lx6y2g )

GPU:
- NVIDIA GeForce GT 740M ( http://prntscr.com/lx6yf6 )
- Intel(R) HD Graphics 4600 (  http://prntscr.com/lx6ymt )

Pristojno vrti Pes2017 ,ali već sa 2018 sam imao manjih problema(manji lagg ali dovoljan da je neigrivo i da sam odmah izbrisao),2019 nisam ni pokušavao skidati. PUBG sam kupio,i isti dan prodao.Prevelik lagg,jednostavno nije bilo nikakve šanse da se igra(Pokrene se,da,ali teksture su žešće bagovale isl,šteta što nisam snimio).

Pa me zanima od onih koji znaju oko toga,bi li išta dobio kada bi uzeo recimo 4 GB Rama(odnosno tada bi imao 8 GB Rama).Ono što sam još čitao kao neke savijete oko "nadogradnje" laptopa jeste SSD (Srpski Tutorijali-Cile ST) pa ne znam šta bi točno dobio od toga osim što bi mi se određene stvari brže pokretale(jest i to lijepo,ali ne znam da li bi osjetio to u igrama,na browseru isl)

Pokušavao sam i neke "bottleneck" kalkulatore,na jednom mi je izbacilo da moram promjeniti GPU,na jednom mi "savjetuju" 16GB Rama..

Mislio sam uzeti rama ali eto da se ne zalijećem htio sam nekoga pitati tko se bolje razumije u to od mene :)

Hvala unaprijed,

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: Nadogradnja laptopa (MSI-GP60)
« Odgovori #1 : 20. Prosinac, 2018., 18:13 »
Problem ti je grafička (slaba za današnje pojmove, solidna u vrijeme kad je bila nova, barem za mainstream laptope), koja je zalemljena za mbo i ti tu ne možeš poduzeti ništa drugo nego uzeti novi laptop. Zato treba gledati stolni pc ako prenosivost nije bitna, a planira se nadograđivati.

Čak i da imaš laptop kojem se može nadograditi gpu postavlja se pitanje dali ima smisla tj. gdje ju naći, koliko vrijedi + što laptop svojim hlađenjem nije prilagođen nekoj jačoj gpu kao malo bolji gamerski laptopi itd.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9