Da, editirao sam post jer nisam mogao staviti linkove s Centro.hr stranice jer se nesto ubagovala, ali komponente su te koje jesu.
I ne znam kako drugacije da ti objasnim... Ne znam niti zasto bi Thermaltake radio ventilatore koji ne stanu u njihovo vlastito kuciste, ono to bi bila totalna blamaza.
Teoretski da ti ventilator i ne stane iz nekog razloga, poklopac kucista uvijek mozes maknuti, koliko gamera drzi pc otvoren bez tog poklopca, more njih...
Ali ako bas zelis da ti poklopac bude gore, a ne stane ti zbog ventilatora, napravis moding i izrezes dio kucista i jednostavno laganini stavis otvor za cjevovode od hladnjaka i bas bi prebrutalno izgledalo, ono, ja bi sebi to čak i napravio.
Uostalom evo sto se sve moze s racunalnom opremom i sto sve ljudi rade, a mozete i vi samo doma to napraviti samo si date malo vise truda, od Overclockinga, hladjenja, modinga, sastavljanja pc-a, itd itd... Za mene to je umjetnost :)
GeForce GarageAli ventilator stane bez problema a HighEnd jednostavno lupeta gluposti pokusavajuci opet (po tko zna koji puta) pobiti sve sto ja kazem, i tvrditi da komponente koje sam odabrao su sranje i ne valjaju, ali eto sta da mu ja radim kad je on takav lik...
Komponente koje sam ja prikazao zasigurno pasu jedna uz drugu, i ne smije biti problema kod rada istih.
Ako sam nekog zajebo za nesto, neka mi posalje racun doma, ja cu mu platit cijeli komp i sastavit ako treba.

Evo još jednom ako nekog zanima, plus objasnjenje zbog cega samo jedna graficka kartica u konfiguraciji od 25 000 kn. Koja ruku na srce, ima skuplju periferiju te ona nosi dobar dio bužeta. ASUS ROG 27'' monitor je podosta skupa stavka, ali za pravi gaming dozivljaj, je to najbolje sto mozete kupiti a trzistu trenutno. Isto kao i slusalice, za koje gle cuda i HighEnd je rekao da su dobre, valjda covjek poceo dolazit pameti

Evo konfiguracija za 8000 kn. Cijene zanemarite posto stranica od Centro.hr nest ne radi kak spada...
MB: Gigabyte GA-Z170-HD3
CPU: Intel Core i5 6600K 3.5 GHz
COOLER: Thermaltake NIC C5
RAM: Crucial 8GB DDR4-2600
VGA: Gigabyte GTX 970 G1 GAMING 4 GB
SSD: Kingston 240 GB HyperX Fury
HDD: Western Digital 2 TB Green
CASE: Thermaltake Urban S31
PSU: Seasonic SS-620GB, 620W
Ako ćete ici na Amazon, eventualno e-bay i kupovati, sve moze kostati oko 1000 € sto je ok cijena za takav jedan komp.
A za sve one koji ili rade u Njemačkoj, ili jednostavno imaju dobar posao i puno love, a vole PC gaming i zele pravi pravcati stroj, evo trenutno sto se moze uzeti kada 25 000 kn nije problem:
(Klikni za pregled slike.)
Da konfiguracija je sa jednom grafickom karticom iz razloga sto SLI / Crossfire podrzava mali broj igara, tj one koje ga i podrzavaju, cesto imaju bugova i problema s time, a driveri i podrska uvijek kasne. Apsurd je primjerice da SLI konfiguracija ima 30% manji framrate od one sa single karticom u igri Batman Arkham Knight što reći...
Jednostavno proizvođači igara nisu spremni/zreli za tehnologije poput SLI-a, ali dolaskom DX12 SLI ce postati proslost ukoliko DX12 zaista ispuni ono sto e od njega ocekuje.
EDIT:
Zasto sam ovo napisao, zato jer me dost ljudi pita sta ovo, kako ovo slozit za tolke pare, itd... Pa ih lako uputim na ovaj post...