HCL.HR

Preporuka za Gaming stolice

  • 6 Odgovora
  • 7818 Hitova
*

Kennydj

  • n00b
  • 1
Preporuka za Gaming stolice
« : 07. Lipanj, 2020., 09:18 »
Pozdrav ekipa trebao bi mi savjet oko kupnje Gaming stolice neke preporuke i vaša iskustva
 Neka cijena bi bila oko 1500 kn.

Tipa nešto slično ovome
https://www.links.hr/hr/gaming-stolica-uvi-chair-styler-green-crno-zelena-160200001

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: Preporuka za Gaming stolice
« Odgovori #1 : 07. Lipanj, 2020., 12:02 »
Najbolje bi bilo kad bi negdje otišao (emezzeta, jyisk) i isprobao sjesti. Jer ne paše svakome sve isto (težina, visina, kičma itd.)

Odg: Preporuka za Gaming stolice
« Odgovori #2 : 30. Lipanj, 2020., 17:14 »
Nažalost, najbolja preporuka koju ti itko može dati je da OBAVEZNO isprobaš stolicu prije kupnje.
Ja sam na poslu dobio 2 DXRacer stolice od 3500kn, i više mi paše kolegina stolica od 300kn.

Odg: Preporuka za Gaming stolice
« Odgovori #3 : 01. Srpanj, 2020., 09:34 »
Pozdrav ekipa trebao bi mi savjet oko kupnje Gaming stolice neke preporuke i vaša iskustva
 Neka cijena bi bila oko 1500 kn.

Tipa nešto slično ovome
https://www.links.hr/hr/gaming-stolica-uvi-chair-styler-green-crno-zelena-160200001

Nikada nisam shvatio zašto bi gamerska stolica trebala izgledati kao sjedište formule 1 ....  Prošetaj se  do dućana po izboru, neka ti prodavač ponudi nešto što je u tvojem cjenovnom rangu i OBVEZNO sjedni u stolicu.  Imaju li nešto što ti se vizualno sviđa u nekom katalogu, a  nemaju je složenu (sve stolice dolaze u paketu, rastavljene) , zahvali im se i traži dalje. Stolica se NE KUPUJE na neviđeno.


Par riječi više ako te zanima:
 
 Osobno, mene te "sportske" stolice sa "krilcima" posvuda, žuljaju do neba. Neudobne su dozlaboga (tvrde, stišću, žuljaju na slabinama, imaju tanka spužvu na sjedištu i leđima, škripe, stenju, cvile kad se sjedne u njih), imaju nikakvu nosivost i općenito, osim vizualno, žali bože para. Gotovo niti jedna nije kožna iako ih tako reklamiraju. Sve su napravljene od umjetnih materijala koji se nakon par godina krenu guliti i mrviti pa sjedište i rukohvati izgledaju očajno. To je moja druga preporuka.

Ako nije PRAVA KOŽA, bejži od toga. Stolice sa tkaninom su daleko dugotrajnije.  Više o tome malo kasnije.

Rukonasloni - obvezna stavka. Udobnije je odmarati laktove na njima nego držati ih u zraku :)  Tip rukonaslona? A ima ih. Sigurno ćeš naći neki koji ti se sviđa :)

Nosivost-  bitna stavka zbog hidraulike i konstrukcije podnožja (pet krakova, metal ne plastika). Što više kila stolica može nositi, to je manja šansa da će  hidraulika riknuti odnosno procuriti. Vjeruj mi, riknut će vrlo brzo ako kupiš dječje stolice sa nosivošću do 90 kg max. Pričao bih ti o klasama hidraulike ali prodavači će te blijedo gledati... ugl. klasa 4. Najmanje. To je nosivost od 160kg. Općenito, masivnija konstrukcija mehanizama i puno metala garantiraju izdržljivost i dugotrajnost. Ova plastična kineska sranja sa četiri šerafa u sjedalici vrijede koliko i koštaju. Nota bene.

Sljedeće su kotači - Imaš li doma parkete, laminat, pločice ili neku drugu tvrdu glatku podlogu,  ne želiš obične, plastične kotače nego gumirane. Plastični kotači izderu sve pod sobom i kližu se za poludit, posebno po pločicama. One blesave gumene podloge odmah zaboravi. Komad tepisona ispod stolice je adekvatnije rješenje ako ne možeš naći stolicu sa gumiranim kotačima.

Naslon sa odmaralom za glavu -  e sad, postoji more modela. Ponovno, izbor je vrlo individualan. Osobno, preferiram visoki naslon sa odmaralom za glavu. Naravno, kod svake stolice je bitna ergonomija odnosno lumbalna podrška. To su one stolice malo "zakrivljenim"  donjim dijelom naslona. Zašto to treba? Zato što za računalom sjediš i po nekoliko sati, a kičmu treba čuvati.

Na kraju, materijali. Već sam rekao, prava koža je super ali je skupa. Kožne stolice više spadaju u fotelje nego stolice. Imaš još jedan problem:  u zatvorenom, kožnom naslonu se u toplijim danima oznojiš htio ti to ili ne. Za leđa, oni "mrežasti"  materijali možda izgledaju nježno na prvi pogled, no vrlo su udobni, prozračni, i prilagođavaju se oblinama tijela. Ponovno, ovo je vrlo individualno. Ja nekako volim da mi je pod guzicom mekano pa sjedište mora imati debeli komad spužve. Tkanina je po meni uvijek bolji izbor od kože osim ako ne patiš od estetike :) Umjetne "kože" izbjegavaj. Divne su i krasne par godina, a onda se ofucaju, gule, perutaju i izgledaju očajno. Tapeciranje obično ne dolazi u obzir jer je skuplje od stolice.   

Ostalo: ljuljačka, odmaralo za noge, mogućnost postavljanja u horizontalnu poziciju, podesivi rukonasloni, podesiva pozicija lumbalne podrške  - za mene su to perverzije koje podižu cijenu stolice. Posebno ovo za postavljanje u horizontalnu poziciju. Praktično je ponekad zauzeti ležeći položaj ali to je za ..em... neke druge aktivnosti ne gejmanje...   
           

Eto , tko je preživio ovaj moj zid teksta  :piva:
Lp

Odg: Preporuka za Gaming stolice
« Odgovori #4 : 01. Srpanj, 2020., 18:26 »
Moordrače, svaka čast! Prošao sam cijeli tekst i zapisao natuknice za svoju iduću stolicu.  :D
Mogu potvrditi za onaj dio o umjetnoj koži. Moja se počela guliti nakon cca 5 godina i sad po cijeloj sobi imam komadiće. Problem sam donekle riješio sa ljepljivom trakom kojom sam polijepio izguljene dijelove. Uglavnom krpam se dok ne uzmem novu.
Cheers  :piva:

Odg: Preporuka za Gaming stolice
« Odgovori #5 : 25. Listopad, 2020., 17:04 »
ekipa zna mozda netko  kako da popravim na stolici mi je napukla spuzva di stavljam lakat  ili ako ima to di za kupit tu spuzvu

Odg: Preporuka za Gaming stolice
« Odgovori #6 : 26. Listopad, 2020., 11:41 »
ekipa zna mozda netko  kako da popravim na stolici mi je napukla spuzva di stavljam lakat  ili ako ima to di za kupit tu spuzvu
Obično se ne mijenja samo spužva nego cijeli rukonaslon. Probaj još proguglati, ja sam pronašao ove u ZG-u:
https://www.duka-interijeri.hr/.
Navodno, imaju rezervne djelove za razne vrste stolica. 

http://www.padovan.hr/  je još jedan dobar dućan sa velikom ponudom (osobno, kupio sam nekoliko stolica kod njih), probaj pitati imaju li rezervnih djelova  ili ako te mogu uputiti na nekoga tko ih prodaje.

https://www.kancelarijske-stolice.com/kategorija/rukonasloni/
Ovi su u Beogradu. Koliko vidim, imaju svašta u ponudi.


Puno sreće želim!
« Zadnja izmjena: 26. Listopad, 2020., 11:45 moordrak »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9