HCL.HR

Procjena laptopa

  • 3 Odgovora
  • 2848 Hitova
*

hoffa

  • **
  • 192
Procjena laptopa
« : 11. Kolovoz, 2013., 22:54 »
Radi se o Toshiba Satellite P500-16F. Star je 4 godine i radi bez problema. Nešto je sporiji nego prvog dana (nabralo se svakakvih gluposti gore, planiram uskoro bez obzira na ovu temu reinstalirati windowse, bilo bi vrijeme :)), ali sve funkcije i ostalo radi bez problema.
Na čitavom laptopu je jedno oštećenje, pukao je okvir ekrana na donjem dijelu (pretpostavljam da ga je brat koristio kad sam bio na faxu, jer sam ga takvog našao kad sam se vratio nakon predavanja za vikend), ali zbog mjesta na kojem se nalazi jedva se i primjeti (mogu poslikati pa staviti sliku). Novi laptop je koštao 10.000kn. Vrti sve novije igre (upitno jedino na kakvim postavkama, najzahtjevnije šta igram na njemu je Planetside 2, na low postavkama s 20-80FPS, ovisno o prilikama u igri)

Specifikacije:
Intel i5 M430 2.27GHz
4 GB RAM
GeForce GT330M 1GB
1920x1080 full HD
18.4" ekran
HDMI izlaz
Harman/Kardon zvučnici
Blue-Ray drive
numerička tipkovnica
500GB HDD
... i još sto sitnica, laptop je još uvijek dosta dobar za gaming ko što sam rekao, a za multimediju je izvrstan
Na njemu je znači od prvog dana Windows 7 Home Premium 64-bit



Prodao bih ga jedino iz razloga što bi dao složiti konfiguraciju za neki gaming PC, a ne trebaju mi i PC i laptop. Prije 4 godine sam planirao uzeti PC, ali stari je sasvim slučajno u to vrijeme kupio ovaj laptop i brzo nakon toga dobio novi službeni, tako da je Toshiba završila kod mene. Pa budući da ne znam kako se kreću cjene rabljenih laptopa, trebao bih pomoć. To je to, hvala!
« Zadnja izmjena: 12. Kolovoz, 2013., 01:31 hoffa »

Odg: Procjena laptopa
« Odgovori #1 : 12. Kolovoz, 2013., 13:19 »
4 godine je baš masu, iako je dobra konfiguracija, laptopi jednostavno odu u kurac nakon dosta vremena. Ja bih bio sretan s 2500 kuna za njega.

Iako nisam ekspert za cijene. Na pc-ekspertu bi ti ga vjerojatno bolje procjenili.
CSadria - Kupovi, LANovi, intervjui i izvještaji s događanja iz Balkan/Adriatic regije.
Web - Facebook - Twitch - Youtube

[/url

*

hoffa

  • **
  • 192
Odg: Procjena laptopa
« Odgovori #2 : 12. Kolovoz, 2013., 15:13 »
Ma znam, to mi i je veći problem, jer ga ne bi htio prodat za manje para nego što vrijedi "samo" zato što je star 4 godine. Prije godinu dana sam malo tražio i na njemu bi se čak i dao relativno lako zamijeniti CPU, RAM-a može primiti još 4 GB čini mi se. Ne sjećam se sad svih detalja, jer sam brzo odlučio da mi ne treba takva financijska avantura :D Čistim ga redovito, ispuhujem od prašine i nema onih znakova "umiranja" kakve sam imao na starim laptopima, sve radi ko prvog dana, još uvijek je tih i hladan. Meni bi isto bio problem uzeti stariji laptop za puno para, bez obzira u kakvom je stanju, toga sam svjestan, al nije mi ni tolko "obavezno" uzimati desktop još uvijek. Kad bi i uzimao, ne bi pretjerivao sa cjenom konfiguracije, jer se ne igram toliko puno, evo igram DOTA 2, Planetside 2 i tu i tamo još uvijek odigram Day Z. Far Cry 3 mi je vrtio bez problema na mid-high, Max Payne 3 na high itd. Samo što ja ne koristim laptop ko laptop, ne nosam ga po kući za sobom, ima svoje mjesto na stolu i to je to. U tom slučaju, ako bi mogao dobit za njega neke pristojne novce, probao bi ga prodati, ali kažem, nije prijeko potrebno. U svakom slučaju, hvala na pomoći, probat ću na pc-ekspertu, ako netko još ima ideju kolko novaca bi ovo vrijedilo, slobodno pišite!

*

hoffa

  • **
  • 192
Odg: Procjena laptopa
« Odgovori #3 : 12. Kolovoz, 2013., 15:44 »
Eto, na pcekspertu treba 3 mjeseca i 50 postova prije nego mogu postati u pdf "procjene" :D

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9