HCL.HR

USB Problem,Izgubljeni fajlovi :( :bonk:

  • 6 Odgovora
  • 2525 Hitova
USB Problem,Izgubljeni fajlovi :( :bonk:
« : 09. Svibanj, 2018., 19:12 »
Prvo zelim sve da vas pozdravim. Ovako,postavljao sam temu prije,ali evo sada imam malo vise informacija i nadam se da mi mozete pomoci  :wildboy: Ovako naime sa laptopa sam bio cut (izrezao) neke fajlove radi se oko 58 gb fajlova koje sam cut-ovao na usb od 64 gb. Naravno nije mi se dalo kopirat nisam napravio backup i bas kad ne napravis backup onda fajlovi mora da se izgube :( Ovako kada sam kopirao napravio sam novi sistem na laptopu,formatirao particije,obrisao ih potpuno,napravio nove razlicitih velicina i instalirao sistem (nisam mogao gore uraditi od tog :( Da sve bude jos gore ja sam na laptopu instalirao rraznih programa za vracanje starih particija i sve to lijepo overwrite tim programima tako da sumnjam da mogu sad sa lapotpa vratiti ista tako da mi jedino preostaje usb.) Eh na usb kad sam ga ustekao folderi su mi postali "file" tj fajlovi. Ja u svom tom strahu reko ajde da pokrenem disk check mozda je neki bag error sta ja znam i naravno disk check mi stvori 2-3 foldera koja imaju chk fajlove. Po velicini vidim da su mi to izgubljeni fajlovi tj 5gb mjuze i 15 gb slika. Da li postoji neki nacin da sad vratim samo te slike iz tih chk tj da te chk fajlove nekako popravim da vratim te slike ili da li ima neke nade da sa laptopa vratim stare particije ? Nadam se da neko ima iskustva i da mi moze pomoci s ovim. Unapred hvala

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: USB Problem,Izgubljeni fajlovi :( :bonk:
« Odgovori #1 : 11. Svibanj, 2018., 13:58 »
Ako ti nisu pomogli programi tipa recuva jedino da odneseš nekoj firmi koja se profesionalno bavi spašavanjem podataka tipa infolab, ako je jako bitno. To se odnosi sa hard diska

A što se tiče ovog na usb-u nisam te skroz razumio - ekstenzija je nepoznata ili? Jesi išao na ono - open as...?


Odg: USB Problem,Izgubljeni fajlovi :( :bonk:
« Odgovori #2 : 29. Svibanj, 2018., 19:04 »
Problem sa usb je da folderi su sada "file" i kad stisnes ga trazi kao program s kojim cu otvoriti. A found folderi sadrze gigabajte fajlova .chk ekstenzije. Hvala ti probacu infolab kontaktirati pa vidjet sa njima

Odg: USB Problem,Izgubljeni fajlovi :( :bonk:
« Odgovori #3 : 29. Svibanj, 2018., 19:58 »
Probaj sa ovim:
https://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec

USB stickovi   i razne memorijske kartice drugačije rade pa na drugačiji način brišu podatke. Meni je jedino ovaj program  vratio svašta sa pobrisanih i formatiranih  sd kartica i stikova.
Za HDD, čuj, najgora stvar je kada na njega ponovno pišeš podatke. Da se izvući sa takvih diskova svašta dubinskim skeniranjem. Podatke naravno vraćaš na neki drugi HDD.

Mali savjet, zajebi USB stickove za bilo kakav pouzdani backup. Čisto za ubuduće, investiraj u jedan pošteni vanjski disk.

Sretno!
« Zadnja izmjena: 29. Svibanj, 2018., 20:03 moordrak »

Odg: USB Problem,Izgubljeni fajlovi :( :bonk:
« Odgovori #4 : 17. Rujan, 2018., 15:43 »
Pozdrav. Evo opet ja. Naime poslusao sam vas savjet i poslao u tvrtku za spasavanje podataka USB. sve je 100% u redu sa usb-om kazu da nije nikakav dupljak ili nesto slicno ali nazalost oni nisu mogli uspjet vratiti podatke. Kazu da je to uslijed napada virusa tj. oni se bave vracanjem formatiranih podataka i izgubljenih,a moji podaci su "korupitrani/osteceni" i oni tu ne mogu nista. Naime ja sumnjam da je to neki kao odin virus slicno nesto sad posto su mi folderi postali fajlovi itd itd... Uglavnom sto se HDD tice nisam slao msm da sam previse overwrite preko njega da se ista moze vratiti,pa da pitam vas da li neko zna nesto oko ostecenih fajlova virusom ? Ikakva metoda za recovery ? Posto fajlovi su dalje tu ali su osteceni od strane virusa. Sad da li je to otislo sve u 3 lijepe pa da formatiram onda usb ili postoji neki nacin da se poprave ostecene datoteke ?

Odg: USB Problem,Izgubljeni fajlovi :( :bonk:
« Odgovori #5 : 20. Rujan, 2018., 08:38 »
A gle, najlakše je bilo reći  virus je kriv. Neznam kome si to dao na recovery ali očigledno nisu dovoljno profesionalni da bi ti mogli pomoći. Inače, tako se "skidaju"  ljudi kada ti se sa nečim neda zajebavati zato sam se baš lijepo nasmijao :) 

 Dobro.    Probao jesi.  Sada nemaš više što izgubiti. Probaj sam skenirati USB sa ovim programom kojeg sam naveo. Ima na njegovim stranicama i po youtube-u  tutorijala za korištenje. Sve što mogu reći je:  sretno!


Odg: USB Problem,Izgubljeni fajlovi :( :bonk:
« Odgovori #6 : 20. Rujan, 2018., 12:21 »
Probavao sve nije to to... Evo sad cu ti staviti screenshot da vidis,99% sam siguran da je ovo virus jer folderi su mi rascjepani bukvalno na 10 komada tako da ne znam do ceg je...Probao sam ovaj program,donekle nesto nasao mada nista specijalno.
Evo ne mogu naci komandu da postavim sliku,da li je moguce ovdje na forumu staviti sliku ili ?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9