HCL.HR

V-Sync ne radi u igrama,molim pomoć

  • 2 Odgovora
  • 1869 Hitova
*

Terox

  • ***
  • 650
    • Planet Minecraft-TeroXCro
V-Sync ne radi u igrama,molim pomoć
« : 16. Kolovoz, 2015., 23:09 »
Pozdrav svima.

Prije nego što počnem prvo da stavim svoju konfiguraciju da odmah znate:

AMD Athlon 64 X2 4800+
Gigabayte GeForce GT 730 v3 2 GB
6 GB DDR2 800Mhz (samo da se zna od različitog su proizvođača,4 gige 2x2 su od Patriota,jedna od 1 GB je od patriota,a druga od Kingstona)
Asus M2N AM2 Pci-e USB 2.0 ATX
WD 250 GB (neznam kako se točno zove ni koliko RpM-a ima)
DWD RW Asus dvd čitać
MS Industrial MDC-801 midi ATX
MS pro 550W ATX P4

Svi dijelovi osim grafičke i patriotovih keksiju rama su iz 2008 dok su ovo dvoje kupljeni prošle godine.
Ekran je Samsug SyncMaster 2023nw

E da sad prijeđemo na stvar,prije otprilike mjesec dana ponovno sam instalirao Minecraft,kao i inaće igram bez shadersa ali igram sa njima dok slikajem za Planet Minecraf,bez shadersa igra mi na max postavke ide otprilike 55 fps a sa shadersima 10 fps (samo slikajem pa onda nema veze).Znaći malo sam smanjio postavke i sada je trebao bez shadersa ići 60 fps,ali umjesto da se zaustavi na 60 (v-sync je bio ukljućen) otišao je na 77 fps,i vidio se taj famozni screen thearing kojega v-sync navodno riješava,da mi se nebi što pregrijalo,zaključao sam fps max na 60 i ostavio v-sync,isključen,sve je bilo uredu dok nisam prije nekoliko dana instalirao Just Cause 2 i sjetio se da mi V-sync ne radi,ali sam ga uključio,i ne radi ponovno se vidi screen thearing i nemogu zakljućat fps,ali nema veze zato jer mi igra na low ionako samo u zraku ide 60+ fps.

Moje pitanje je što bi mogao biti uzrok ovome,i može li se to nekako popraviti.

p.s. Ako budete predlagali da skidam programe za mjerenje temperature molio bih vas da stavite linkove na neke programe koji ne traže administratorske ovlasti da se instaliraju ili uninstalrijau jer ih planiram izbirisati poslije, a nisam admin na računalu.

Ako moderator smatraju da ovu temu treba premjestiit slobodno je premjestite negdje bit će mi draže,ako ne onda je zaključajte ako nađemo rješenje.

Hvala svima unaprijed.

*

skipp

  • **
  • 432
    • NuttyGamer
Odg: V-Sync ne radi u igrama,molim pomoć
« Odgovori #1 : 16. Kolovoz, 2015., 23:24 »
Nemaju programi za temperaturu veze s ovim hehe.

Ono što meni pada na pamet je eventualno da ti u driverima grafičke kao globalna opcija stoji da je v-sync ugašen,a te postavke uredno overrideaju postavke same igre.

Probaj za početak deinstalirati drivere od grafičke i instalirati najnovije tako da odabereš "clean install" tokom instalacije (nvidia driveri te to pitaju). Probaj nakon toga pa javi :)

*

Terox

  • ***
  • 650
    • Planet Minecraft-TeroXCro
Odg: V-Sync ne radi u igrama,molim pomoć
« Odgovori #2 : 17. Kolovoz, 2015., 06:52 »
Skipp  puno hvala na pomoći.

Nisam trebao deinstalirati drivere jednostavno sam otišao u nVidia control Panel stavio u globalnim opcijama pod On i stavio let the 3d application decide, i upalilo je nema više screen thearinga,fps zakljućan na 60.

Još jednom hvala :ave: :clap:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9