HCL.HR

RR Gamers community

  • 0 Odgovora
  • 1361 Hitova
*

RRGamers

  • n00b
  • 2
RR Gamers community
« : 24. Studeni, 2011., 02:26 »
Prije svega, zelimo uputiti jedan veliki prijateljski pozdrav svim HCL forumasima :)

Odmah u startu, da ne bi bilo zabune, news-i koje objavljujemo na portalu su objavljeni iskljucivo uz dopust glavnog urednika HCL portala g. Igora. No da ne idemo bas toliko daleko, preci cemo odma na ono glavno :) Posto volimo da sve bude uredno i opsirno, u nastavku Vam saljemo cjelokupnu historiju naseg gaming community-a, pa ko bude imao vremena, kome bude dosadno, neka baci pogled, pa neka procita :) Takodjer, pozivamo sve clanove foruma da nam se pridruze, te da podjele svoja gaming iskustva na nasem skromnom forumu :)

Web stranica community-a:
www.rr-gamers.org

Historija:

- Sada vec davne 2005 godine, na inicijativu nekolicine igraca nastaje prvobitni red rose gamers klan, zamisljen kao Counter-strike tim. Neaktivnost, kao i obaveze pored gaming svijeta, bile su glavni uzrok sto ideja nije zazivjela. Nedugo zatim, uz jaku zelju da red rose ideja ponovo zazivi, par aktivnih igraca prelazi na Call of Duty 2, te dolazi do ostvarenja lijepog prijateljstva, osnivaca staro-novog rr-a, ovoga puta kao Call of Duty 2 klana.

- Kako je vrijeme odmicalo, ispostavilo se da je ideja bila „pun pogodak“, te je klan za vrlo kratko vrijeme prerastao u jedan vrlo ozbiljan gaming klan, spreman odgovoriti svim novim izazovima. Odlicno druzenje, odlucni igraci, rezultirali su uspjesnim match-evima, te smo kroz vrlo kratko vrijeme stekli jednu lijepu reputaciju, koja je klan pratila godinama kasnije. Vrhunac svega toga, bilo je i 20+ aktivnih clanova, koji su svaki na svoj nacin branili boje klana. Izmedju ostalih i: the chosen one, banshee, mayer, rayder, spyder, pur4, hatori hanzo, dove, swkyb, corak, virus, sork, goody, silva, inva, kao i mnogi drugi.

- Nedugo zatim, pojavila se potreba da klan preraste u multi-gaming klan. 2007 godine, klan i zvanicno prerasta u multi-gaming klan, te uz Call of Duty 2 tim, osniva se jos i: Call of Duty 4, Counter-strike, kao i Dota tim. Iste godine, klan dostize magicnu brojku od 40 aktivnih clanova rasporedjenih u cetri tima. Kao i do tada, klan biljezi zapazene rezultate, te samim tim udara jedan jak temelj na BH gaming scenu. U tom periodu, izmedju ostalih, klanu se pridruzuju jos i: nuni, blackcode, infeqtor, jinx, ryn, east, kr4zyie, lich, suxxes, ukay, warrior, te mnogi drugi. Kraj 2008 godine oznacava i kraj rr gamersa. Uz apsolutno da vecine clanova, klan se gasi. Razlog svemu tome, bile su neizbjezne obaveze prema skoli, fakultetu, poslu. Na opstu zalost, gasenjem klana, clanovi se razilaze, te se postepeno gase i prijateljstva, nakon cega ostaje samo lijepo sjecanje na ljude, kao i na cjelokupni klan.

- Da klan posjeduje ogromnu energiju, te da nije doslo vrijeme za historiju, govori i cinjenica u prilog svemu tome, da se 2011 godine, red rose gamersi ponovo vracaju na gaming scenu. Sasvim slucajno, dolazi do ostvarenja jednog lijepog prijateljstva, a samim tim, spontano se javlja i ideja o aktivaciji klana, koja se nedugo zatim i zazivjela. Red rose klan trenutno aktivno igra Call of Duty 2. Njegovi igraci, kao i godinama prije na najbolji moguci nacin predstavljaju ovaj, bogate historije klan.


 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9