HCL.HR

Što nakon škole?

  • 14 Odgovora
  • 1622 Hitova
Što nakon škole?
« : 28. Siječanj, 2016., 16:30 »
Pozz forumasi,
  imam malu krizu,uskoro zavrsavam skolu za zavarivaca koja je 2 godine :P .Znima me što dalje,koje su mi mogucnosti?Mozda neki tecaj ili nesto tako.Ofc,cim navrsim 18: dobrovoljni rok od 2mj,vojska. Ali sto do tada?
 :piva:
« Zadnja izmjena: 28. Siječanj, 2016., 19:02 PlaYBoY »
Never hate your enemies it affects your judgement

The Godfather

Odg: Što nakon škole?
« Odgovori #1 : 28. Siječanj, 2016., 18:17 »
Ti si upisao to za varioca onako ? Znaci sve karte si bacio na vojsku ?

Odg: Što nakon škole?
« Odgovori #2 : 28. Siječanj, 2016., 19:00 »
lol?Da ,upisao sam dvogodisnju skolu ,pored toliko drugih mogucnosti...
Never hate your enemies it affects your judgement

The Godfather

*

c0bra123

  • ****
  • 1306
Odg: Što nakon škole?
« Odgovori #3 : 28. Siječanj, 2016., 19:13 »
Ja podržavam svakoga tko oće u vojsku. a mogao si četverogodišnju školu da završiš i onda u vojsku. :piva:

A sad šta češ sa 2 godine škole radit ne znam ti, bilo bi dobro da položiš razliku predmeta i nastaviš se školovat,
da imaš diplomu danas sutra, jer koliko si siguran da ćeš proć psiho test?
A onda za par mjeseci te zovu i 3 mjeseca na vježbe, ako padneš na tomen imaš 2 godine škole dečko.
E sad je na tebi, ja sam dao svoje mišljenje.  :thumbs:



I am a gamer. Not because I don't have a life - I choose to have many.

Odg: Što nakon škole?
« Odgovori #4 : 28. Siječanj, 2016., 19:36 »
Psiho test je pizdarija,ako si lud neces proci,nije nasa vojska SAS da imaju pretemeljne psiho analize,kad mi je prijatelj polagao testove za vojsku bili su sklekovi,trbusnjaci ako se dobro sjecam i cooperov test takodjer i jebote mislim plivanje,uzmi to s rezervom jer to je bilo prije 7 godina.Moras bit fit da to rijesis pa gledaj vec da malo treniras.Mozes doma sklekovi,trbusnjaci,propadanje,nabavi vratilo ono je vrh i trcanje.Ako ces u teretanu odjebi tezine iznad 40 kg za tvoje godine da nebi doslo do tromosti,radi u teretani s manjim tezinama i neces gubit na eksplozivnosti niti dobivat pretjeranu masu al opet varijanta doma je dobra da se za 6-9 mjeseci spremis.Bez faxa nemozes dobit cin jebiga i vojska onda traje do 35 godine.Iako ima slucajeva da ljudi bez skole dobiju cin iako je to tesko.Jebiga vojska sada sama skoluje svoje kadrove koji im trebaju pa budi svjestan da je to kratka karijera do 35,beneficirani je radni al opet ce ti ostat godina do mirovine.Iako dosta vojnika ostane u vojsci ne u nego pri jer dobije poslove u ministarstvu tipa vozaci il nesto slicno ili ih prime kooperanti firmi koje suradjuju sa vojskom ako imaju zanate i vjestine koje u toj firmi trebaju al bratstvo je vojska i oni brinu za svoje.Stoga nebi ti bilo na odmet upisat kakve tecajeve malo ozbiljnije bilo za neki drugi zanat il nesto vezano za varenje jebiga neka se nadje.Upisi jezike nemoram ti govorit da smo u nato savezu ako znas engleski upisi tecaj rijesi papir to je bitno.Ak neznas njemacki upisi njega.Moras shvatit da je vojska profesionalna i to nije kao prije,kad stavis potpis na papir ti si njihovo vlasnistvo njihova kujica :) ali nemoj ko debil sad sjedit doma drkat kurac za kompom da ti vrijeme prodje uludo.2 godine su duge al vjeruj i kratke.Dobro se educiraj onda oko prijema u vojsku stq kako ak si bacio sve karte na to da odmah upadnes da nepopusis.

*

c0bra123

  • ****
  • 1306
Odg: Što nakon škole?
« Odgovori #5 : 28. Siječanj, 2016., 20:19 »
dilo to si u pravu!
Poslušaj Dilo_trasula i što se tiče Treninga pripreme: Pripazi na prehranu upitaj kojeg trenera u teretani za savjet, jer ne možeš trenirat i jest svašta, ne pomičeš se s mjesta vraćaš se na isto, to uključuje i spavat uredno moraš i što više tekućine unosit. :piva: ne pivu :D



I am a gamer. Not because I don't have a life - I choose to have many.

Odg: Što nakon škole?
« Odgovori #6 : 28. Siječanj, 2016., 20:40 »
Nisam ja htjeo za zavarivaca(ma da ima posla,a place nisu bas za šrot).Ocjene su me malo sjebale ali nmvz,pitam vas,volio bih u vojsku barem rok od 3mj.Imam mogucnost nastaviti skolovanje za bravara.Ali problem je u tome sto moram jednu cijelu godinu polagat razliku i praksu odradivat da mi tek onda sljedece godine isao po njihovom programu...Što je sa tecajevima za racunalstvo,mozda tu neka diploma ovo,ono :P
Vojska mi je top prioritet,al' ak nebu islo nebu :D
Hvala momci :P

i što više tekućine unosit. :piva: ne pivu :D
Piva ima dosta vitamina,cak je i zdrava u normalnim kolicinama :D
Never hate your enemies it affects your judgement

The Godfather

*

c0bra123

  • ****
  • 1306
Odg: Što nakon škole?
« Odgovori #7 : 28. Siječanj, 2016., 20:59 »
Bilo bi u redu da se škola neka riješi malo jača,4 godine srednje npr. Jer ne znaš nikad šta te sutra čeka.
Moj prijatelj ode sad u drugom mjesecu u vojsku a ima 23 godine.
Ode samo po uniformu ja mu savjetujem da ostane, nije plaća za bacit. Kad se vrati ima stari posao osiguran. Kako kaže dilo do 35. godine.

Piva ima dosta vitamina,cak je i zdrava u normalnim kolicinama :D

Hhahaha otom po tom. Nemoj da ti "vitamini" iz pive pređu u naviku. :thumbs:  :hihi:



I am a gamer. Not because I don't have a life - I choose to have many.

Odg: Što nakon škole?
« Odgovori #8 : 28. Siječanj, 2016., 22:35 »
vojska snajper i glavna faca da je to barem tako, jednostavnije je doma u fotelji ispred monitora ali...
pretpostavljam da si 3 godišnja škola. Moja preporuka ako već ciljaš u vojsku položi 4 stupanj, akademija poslije toga odmah dobiješ neki čin. Upasti je jako teško prije 5-8 godina dok su tražili onda nekako sada ne znam da li uopće primaju. Ako nemaš veze teška muka isusova. Plaća malo se raspitaj da li se isplati ja mislim da sa tom školom što imaš malo prakse i preko granice Njemačka, Rusija ili južna Amerika.
evo nešto o plaćama http://m.tportal.hr/393323/Divili-ste-se-vojnicima-na-mimohodu-znate-li-koliko-zaraduju.html
evo za bruto u neto http://www.moj-posao.net/Kalkulator-Placa/
dobro se raspitaj koliko im otpada mjesečno na sitnice i dobro razmisli da li to stvarno želiš jer u vojsku se ne ide da bi se dobivala plaća nego iz nekog razloga ( koji po meni ne znam neshvatljivi )
ja sam bio prva generacija od kako su ukinuli obavezni vojni rok dok po meni svaki muškarac i žena bi treba proći obuku barem ne bi bilo toliko modnih mačaka i žena koje jaje na oku ne zna ispeći

Odg: Što nakon škole?
« Odgovori #9 : 28. Siječanj, 2016., 23:56 »
Da bio bio podoban za dobit cin u vojsci moras imat 3 godine sluzbe.

*

9mlg9

  • Gost
Odg: Što nakon škole?
« Odgovori #10 : 29. Siječanj, 2016., 10:03 »
"ja sam bio prva generacija od kako su ukinuli obavezni vojni rok dok po meni svaki muškarac i žena bi treba proći obuku barem ne bi bilo toliko modnih mačaka i žena koje jaje na oku ne zna ispeći" - a ono, ne.

ujak mi radi u vojsci, na obuci novih vojnika. ne znam, kolko kužim ogroman su im problem novaci, dolaze posve nespremni pa onda oni s njima moraju radit osnovne stvari, imao je nedavno dečka koji nije mogao napravit 30 sklekova  :chair:

pretpostavljam da funkcionira slično kao u policiji, bez neke više škole nema činova, zato svakako završavaj sve moguće škole. frend je odustao na trećoj godini ekonomije i otišao u policajce i sad se grize jer vidi da nema napretka bez škole, policajci koji su po par godina kraće u policiji dobivaju promaknuća jer imaju završen faks ili barem su prvostupnici.

*

level

  • **
  • 224
  • Bitches be like...
Odg: Što nakon škole?
« Odgovori #11 : 29. Siječanj, 2016., 10:48 »
Realno sa zavarivacem mos radit kao zavarivac, natuci iskustvo i tu se dodatno obrazuj i idi na naftne busotine. Oni psiho manijaci kaj vare pod vodom, imaju place ko direktori, ali realno neces to vjerovatno radit.

Pitanje za te tecajeve je kollko imas predznanja i to bi ti htio. sa 19-20 sam isao u ured za regrutaciju da vidim kakva je prica, reko lik godina do dvije cekanja. ma jebi se.

moja preporuka ti je stroga specijalizacija za neko podrucje. Tipa web dizajn za pocetnike, volonterski rad, napredni tecajevi sa vise alata. Jebacke ideje i mozda tako uspijes nesto. Ovako. Bio sam na razgovoru za SPAN, dakle relevantna IT tvrtka, velika, sa jebackim profitom. Ide ti ovako, ovisno o poziciji. Neki najnizi rank tipa service desk. 4 godine, engleski, godina dana iskustva na slicnim ili istim poslovima, CV, njihov karijerski upitnik online na 15 strana, testiranje mentalnih sposobnosti 2 sata, razgovor u SPANu sa HR-om i strucnjakom sa podrucja koje se prijavljujes, i ne siluje covjek, mollex, office365, kako razlika hub i switch, de-duplication, razlike raid 5 i raid 6. Posto je bio netko ispred mene, Cuo sam komentare kad je decko izasao, drzanje, mimika, potencijal, znanje, izrazavanje. I kad to prodjes onda ides na razgovor sa psihologom koji radi psiholoski profil, motiviranost za rad, itd. Cekamo da jave, ostao mi je samo razg sa psihologom. :kava:

Ako mozes vojska, ako ne, prekvalifikacija, dodatno formalno obrazovanje. I sa papirom moras hodat preko leseva, ovako. Ili ces varit, ili ucit. Ne brini za godinu dana, ja sam kolektivno izgubio 3. Ziv sam i dalje. Moglo mi je bit bolje, ali nije mi lose, Ne zajebavaj se tako sa zivotom. Ja sa 19 godina nisam znao koji bi faks iako sam kao prva generacija drz mature upao na 9 od 10.

Odg: Što nakon škole?
« Odgovori #12 : 29. Siječanj, 2016., 11:00 »
Imam mogucnost nastaviti skolovanje za bravara.Ali problem je u tome sto moram jednu cijelu godinu polagat razliku i praksu odradivat da mi tek onda sljedece godine isao po njihovom programu...

ne kužim, što je tu točno problem? "izgubiti" jednu godinu ne znači baš ništa.

kakav bi ti tečaj za računalstvo? što, programiranje?
mislim nez, meni je predebilna ideja ić u vojsku, al oke. ako je to tvoj ĐIR, sretno!

*

Seengeer

  • ******
  • 4945
  • ︻デ═一 not srs
Odg: Što nakon škole?
« Odgovori #13 : 29. Siječanj, 2016., 12:09 »
znaš varenje, idi na tečaj ronjenja i počni radit kao podvodni zavarivač brodova.

:)

Odg: Što nakon škole?
« Odgovori #14 : 29. Siječanj, 2016., 14:18 »
znaš varenje, idi na tečaj ronjenja i počni radit kao podvodni zavarivač brodova.

:)

Realno sa zavarivacem mos radit kao zavarivac, natuci iskustvo i tu se dodatno obrazuj i idi na naftne busotine. Oni psiho manijaci kaj vare pod vodom, imaju place ko direktori, ali realno neces to vjerovatno radit.
Hvala,zelja mi je ici u vojsku ,ali ako neide, neide :D
Sto ste tice varioca,stvarno mi ide.Plivanje vec treniram 2godine,tako da barem znam neke osnove,ronjenja :P.Nije mi na odmet raditi kao podvodni zavarivac.
Hvala vam na savjetima,puno ste mi pomogli  :piva: :hug

Tipa web dizajn za pocetnike, volonterski rad, napredni tecajevi sa vise alata. Jebacke ideje i mozda tako uspijes nesto. Ovako. Bio sam na razgovoru za SPAN, dakle relevantna IT tvrtka, velika, sa jebackim profitom. Ide ti ovako, ovisno o poziciji. Neki najnizi rank tipa service desk. 4 godine, engleski, godina dana iskustva na slicnim ili istim poslovima, CV, njihov karijerski upitnik online na 15 strana, testiranje mentalnih sposobnosti 2 sata, razgovor u SPANu sa HR-om i strucnjakom sa podrucja koje se prijavljujes, i ne siluje covjek, mollex, office365, kako razlika hub i switch, de-duplication, razlike raid 5 i raid 6. Posto je bio netko ispred mene, Cuo sam komentare kad je decko izasao, drzanje, mimika, potencijal, znanje, izrazavanje. I kad to prodjes onda ides na razgovor sa psihologom koji radi psiholoski profil, motiviranost za rad, itd. Cekamo da jave, ostao mi je samo razg sa psihologom. :kava:
Bavim se photoshopm,web dizajnom,te malo c++,i delphi programiranje.To mi je onako cisto iz zabave,ali ako mogu neki tecaj ili bilo sta,bilo bi super.
Hvala i tebi za savjete  :hug :clap:
Never hate your enemies it affects your judgement

The Godfather

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9