HCL.HR

Trema u javnom nastupu

• 28 Odgovora
  • 3859 Hitova
*

Wyzard

• Administrator
  • 15991
    • HCL.hr
Trema u javnom nastupu
« : 01. Prosinac, 2011., 17:04 »
upravo došao s jednog izlaganja i nisam baš prezadovoljan kako je prošlo. moglo je i gore, ali eto prije samog nastupa nisam imao tremu nego je uslijedila za vrijeme izlaganja. dakle, nisam vidio da se o ovome pričalo ovdje na forumu pa rekoh da vidim:

trema, nervoza... imate ju? u kojoj mjeri? kako ju suzbijate?

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: Trema u javnom nastupu
« Odgovori #1 : 01. Prosinac, 2011., 17:07 »
dobrom pripremom i s previše generalnih probi doma. budem gromoglasan i doma uvježbam hod i neke motove rukama povežem s blabberom. rulam tu, uglavnom.

što si i gdje izlagao, pred nekom dvoranom krcatom il?

*

pilip

• 1590
« Odgovori #2 : 01. Prosinac, 2011., 17:11 »
Nemam uglavnom... dapace, volim prezentirat i znao sam pratit dobre izlagace i uzimat neke cake od njih i tako. Cekam samo trenutak kad cu morat kupit onaj daljinski za prezentacije.
Inace, za tremu je dobro uzet neki predmet (olovku...) u ruke kad prezentiras. Obicno mrljava ekipa kopa po depu i vrti kljuceve. A ovo sa olovkom, markerom ili cim vec rula jer se osjecas sigurnije i imas neki "svoj" predmet koji je s tobom dok prezentiras.

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #3 : 01. Prosinac, 2011., 17:17 »
il gledaj steve jobsa, bolje nemoš isprezentirat.

i učiš na tuđim greškama, ja sam bar tako najviše skužio što ne radit nikako, ko šta ovaj mulac gore piše.  :hiha2: :hiha:

*

Pajko

• 2678
  • REEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
« Odgovori #4 : 01. Prosinac, 2011., 18:17 »
Ja imam tremu kad sviram. :wildboy:

Realno, pojest će me u kazališta kada budem svirao. I na audiciji za kazalište. ŽIVOT :chair:

a na kraju će sve ispast oke ;(

*

summertime

• *
  • 114
  • Save it for the DA, Chico.
« Odgovori #5 : 01. Prosinac, 2011., 19:33 »
ja također imam tremu kad sviram pred nepoznatom publikom. prolazi s vremenom...

*

Calavera

• 1911
  • Sultan
    • http://www.google.com
« Odgovori #6 : 01. Prosinac, 2011., 20:46 »
Trema je normalna stvar koju dobiješ kad si pred nečim za što ne znaš kakav će ishod biti i jesi li up to the challenge.

Ali kako dođe tako i prođe, treba samo uvijek ići naprijed.

*

sajo

• **
  • 280
« Odgovori #7 : 01. Prosinac, 2011., 21:14 »
tremu nikada nemam, mozda nekad prije par godina mala nervoza ali jako mala, cesto se bavim glumom po priredbama i uvjek sam siguran u sebe, bogu hvala

« Odgovori #8 : 01. Prosinac, 2011., 21:21 »
meni je potpuno suprotno. ja imam paniku PRIJE nastupa i to jako veliku. iscekivanje, kada, kad cu, kak cu ovo, kak cu ono, sta ako... ali kad dodjem na red - bum! nema vise treme, (ili je to adrenalin tada?) koncentriram se na ono kaj pricam i mislim da se pri tome nehoticno dosta derem, tako da zapravo ne izgledam drugima ko da imam tremu... i mislim da znam o cemu pricam kad nastupam, pa mi to daje sigurnost, pogotovo jer drugi kojima prezentiras nemaju pojma, zato im i prezentiras, ne?

*

dibek

• 3270
  • You put the stone in the case?
« Odgovori #9 : 01. Prosinac, 2011., 21:58 »
mislim javni nastup, održavo sam jebeni seminar, oblio me znoj, jedva sam izgovarao riječi. svima je bilo neugodno.
Ane :hihi: Sad neki dan sam bio ocajan, onda drugi put bolji, treci ce biti ok nadam se :hihi: :wildboy:

« Odgovori #10 : 02. Prosinac, 2011., 00:07 »
Ne sjećam se baš da sam imao neke javne nastupe, osim ako računamo recitiranje pjesama na hrvatskom u osnovnoj i recitiranje nekog sranja za prvu pričest. Ni u jednom slučaju nisam imao tremu. Imao sam tremu, doduše, kad bih bio blizu padanju predmeta / razreda i u autoškoli, no nakon prvotne mentalne blokade, svaki put bi trema izvukla najbolje iz mene.

*

Wyzard

• Administrator
  • 15991
    • HCL.hr
« Odgovori #11 : 02. Prosinac, 2011., 00:15 »
danas je ovo bilo "kežualno" izlaganje seminara, prvi put u xx vremena, doduše.

no za par mjeseci čeka me ispit u obliku nastupa od tri minute, što se čini malo, ali u tom i je problem jer se uz tremu (o kojoj ti sad visi prolaz) moraš još mučit sa sadržajem (kako neku temu dostojno obradit u mrtvih 180 sekundi) i eventualnim improvizacijama (prof. ima opciju da me u bilo kojem trenu izbaci iz takta rendom pitanjem uz temu)

« Odgovori #12 : 02. Prosinac, 2011., 00:20 »
Op, upisao si neš? Ajd detalje.

*

Wyzard

• Administrator
  • 15991
    • HCL.hr
« Odgovori #13 : 02. Prosinac, 2011., 00:27 »
medijsku kulturu.

spominjani kolegij je umijeće javnog nastupa.

*

pilip

• 1590
« Odgovori #14 : 02. Prosinac, 2011., 00:43 »
Sta se tice pitanja tih od profesora... Imas dvije opcije - ili ces znati odgovor sta je vrlo vjerojatno jer upravo ti znas najvise o toj temi od prisutnih. Ili neces znati, a onda imas jednostavan potez. Zahvali se na pitanju, reci da odgovor neznas u ovom trenutku al da ces se informirati do sljedeceg puta i to je to... kasnije se obavezno javi profesoru. Uglavnom, ovo je dosta cesta pojava i nije sramota izvuci se na taj nacin. Dapace, pozeljno je.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9