HCL.HR

Večera za 5

  • 38 Odgovora
  • 3737 Hitova
Odg: Večera za 5
« Odgovori #15 : 25. Listopad, 2010., 19:45 »
Mae tjestenine, al ono... kupit rendom tjesteninu i rendom umak, stavit u vodu i zakuhat... to čak i sad znam.

A na coolinarici mi sve nešto škrbavo. Bar ovi "brzo i jednostavno". Većina su nekakva pića nešto, a jela su sve neke salate il nešto.  :hiha2:


@dragster i vanja:
<3
Al ono  :hihi:
Meni "malo propečeš" i slično ništa ne znači.
Kako bih trebao znati kad je neoguljeni krumpir skuhan?  :wildboy:

Znam da je stvar filinga dosta i to, al za početak trebam bar neko okvirno vrijeme bilo čega.

*

juli

  • **
  • 180
  • <3
Odg: Večera za 5
« Odgovori #16 : 25. Listopad, 2010., 19:53 »
probodeš ga vilicom, ako je mekan gotov je

probodeš  :wildboy:
COOL

*

Dragster

  • ******
  • 7719
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: Večera za 5
« Odgovori #17 : 25. Listopad, 2010., 19:54 »
probaš isuse  :tired:

edit:

ne znam, okvirno vrijeme. ovisi o sto stvari jebiga, na čemu kuhaš, kolko ovoga, kolko vode, bla. ja bar 2-3 krompira npr izvučem van prije nego što bude gotovo
« Zadnja izmjena: 25. Listopad, 2010., 19:58 Dragster »


"There is great strength in numbers, but there is great power in one, for the strength of the will of one may gather numbers to it. There is strength not only in *knowing* the self, but *knowing* how to bring it forth in others."

tl;dr pušite mi kurac xD

*

progabbeing-jadran

  • ******
  • 5293
  • abrah cadabrah
Odg: Večera za 5
« Odgovori #18 : 26. Listopad, 2010., 18:39 »
Ovo ti je dobro ak oš neku pičonu zvat.
ko prvo sosovi iz dućana su većinom smeće i uvijek imaju okus ko da su iz dućana + skupi su.

uzmeš 4 paradajza, oguliš im kožu. narežeš ih takve oguljene na male komadiće, što manje. staviš sa strane.
uzmeš 2 režnja češnjaka. to narežeš na što sitnije. staviš sa strane.
uzmeš lonac, staviš vatru na oko pola i čekaš malo da se zagrije, 2 minute. Onda unutra uliješ malo maslinovog ulja čisto da pokrije dno, i odma bez čekanja ubaciš komadiće češnjaka. brzo to mješaš, i čekaš čist da malo pusti miris i odma baciš pomidor unutra. znači oko pol minute. e sad to krčka na pola vatre oko pola sata. al moraš svako tolko mješat da ne zagori.
kad se komadi već pretvore u salsu (oko pol sata jel, možda i više) ubaciš jednu žlicu soli, pola žlice papra, i žlicu šećera + malo bijelog vina. i nastaviš mješat još malo čist da se upije. na kraju ubaciš malo basila. to poliješ po al dente špagetima koje si kuvao 4 minute u kipućoj.

e sad mesina.
Odeš kod mesara, i kažeš mu da ti da pol kile goveđeg ramsteka. Toš morat malo očistit jer ima kosti i tih sranja, al brzo se to. e sad uzmeš sve čisto meso šta ti je ostalo i narežeš ga na što tanje polovice. znači ne rezat na mini kockice nego na tanke šnite ka. vodoravno.  :hiha: sad uzmeš onaj čekič i lupaš to sranje dok ne bude mekano ko đizova guzica. onda čopiš senf, namažeš svaki stejkić sa svake strane i popapriš svaki još.
Zagriješ tavu na 3/4 snage i poliješ malo maslinovog da pokrije dno + malo maslaca (mora bit što masnije) e kad se to pomalo otopi, ubaciš meso. al tava ne smije bit prepržena, već čisto topla ono. kad se počne to krčkat, čekaš oko 2 minute i okreneš ga, pa opet 2 minute i tako jedno 2-3 puta ga okrećeš u sve manjim pauzama. poanta je da se nesmije prepeć već mora bit onako kremasto.
kad misliš da je gotovo, uzmeš malo vrhnja i poliješ u tavu koju vrtiš da se vrhnje primi za senf. ako si sve dobro izveo biće ti puno senfastog safta i mega meseka.


ako si pica i voliš piletinu uzmeš pola filea pileta i to izrežeš isto na što tanje komade. uzmeš za svaki komad pileta jedan list pršuta i zamotaš u to meso, onako jednostavno oko mesa. Zagriješ tavu na maksimalno (prije toga otopiš maslaca gro) i baciš. ispečeš sa svake strane oko 3 minute i to je to.

neznam. :wildboy:
Bowie je definitivno najveći umjetnik svih vremena.

Support your local gamers >>> Pro GABBEing Klan

*

Zeleni

  • ****
  • 1083
  • Reggae chiler
Odg: Večera za 5
« Odgovori #19 : 26. Listopad, 2010., 18:49 »
i prstohvat

*

progabbeing-jadran

  • ******
  • 5293
  • abrah cadabrah
Odg: Večera za 5
« Odgovori #20 : 26. Listopad, 2010., 19:07 »
zolikiziran sam  :hihi: :ave:
Bowie je definitivno najveći umjetnik svih vremena.

Support your local gamers >>> Pro GABBEing Klan

*

juli

  • **
  • 180
  • <3
Odg: Večera za 5
« Odgovori #21 : 26. Listopad, 2010., 19:13 »
to je preteško za renića :(
COOL

Odg: Večera za 5
« Odgovori #22 : 26. Listopad, 2010., 19:24 »
Ixy, probaj si napraviti salatu (paštetu) od tunjevine.

Nije bas neko kuhanje, ali je jebeno fino i jednostavno za napraviti. Puno puta me spasilo kada sam skuzio da u frizideru imam samo tunjevinu. :)


Sastojci: Tunjevina, tjestenina, majoneza, krastavci i eventualno limun


Prvo stavis tjesteninu kuhat, nakon toga u zdjelu stavis tjesteninu i odredjenu kolicinu tunjevine iz konzerve (ovisno o tome koliko salate mislis napraviti). Preporucam Rial ili neku drugu tunjevinu koja je jeftina, a u komadicima je u konzervi. Jako je bitno iscjediti ulje iz konzerve/vi sa tunjevinom prije stavljanja tunjevine u zdjelu, sto vise uspijes iscjediti to bolje (ulje baci ili napravi bio dizel). Zatim u zdjelu dodas odredjenu kolicinu majoneze (opet ovisi o tome o kojoj kolicini tunjevine i tjestenine se radi). Zatim na sitno narezes krastavce i ubacih ih u zdjelu i to sve promijesas. I ako imas limuna, isplati se malo nacijediti u zdjelu.

To je tuna salata, a ako to stavis u blender dobijes tuna paštetu. Jedno i drugo je jebeno ukusno i lako za napraviti.  :mrgreen:


EDIT: Mozes jesti dok je tjestenina jos topla, ali i staviti u frizider na kojih sat-dva, obje solucije su kul.
« Zadnja izmjena: 26. Listopad, 2010., 19:29 Soulforged »

*

Dragster

  • ******
  • 7719
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: Večera za 5
« Odgovori #23 : 26. Listopad, 2010., 19:26 »
to je preteško za renića :(

Ovo je ipak još teže:
Ovo ti je dobro ak oš neku pičonu zvat.

 :hiha:.



"There is great strength in numbers, but there is great power in one, for the strength of the will of one may gather numbers to it. There is strength not only in *knowing* the self, but *knowing* how to bring it forth in others."

tl;dr pušite mi kurac xD

*

progabbeing-jadran

  • ******
  • 5293
  • abrah cadabrah
Odg: Večera za 5
« Odgovori #24 : 26. Listopad, 2010., 19:44 »
ova tuna salata je isto jako kul, iako velike količine majoneze mi daju dajeriju  :hiha:
Bowie je definitivno najveći umjetnik svih vremena.

Support your local gamers >>> Pro GABBEing Klan

Odg: Večera za 5
« Odgovori #25 : 26. Listopad, 2010., 20:08 »
+ ja stavljam reckane KAPULE uz krastavce.
Ja sam definitivno najveći racio svih vremena.

*

Đester

  • *****
  • 2126
  • OSOBNI TEKST
Odg: Večera za 5
« Odgovori #26 : 26. Listopad, 2010., 20:21 »
Cuando puedo ni siquiera el tabaco, por lo menos voy a ser oblejan,,,,

Odg: Večera za 5
« Odgovori #27 : 26. Listopad, 2010., 21:42 »
ova tuna salata je isto jako kul, iako velike količine majoneze mi daju dajeriju  :hiha:

Uf, onda to nije za tebe. :D

+ ja stavljam reckane KAPULE uz krastavce.

Da, moze se i luka staviti unutra. I drobljena kuhana jaja.

*

beaver hunter

  • ******
  • 7243
  • I <3 trance
    • Vatreni App
Odg: Večera za 5
« Odgovori #28 : 26. Listopad, 2010., 22:32 »
salata s tunjevinom nije salata s tunjevinom ak se unutra ne stavi pol kile kukuruza u zrnu.
Skini besplatnu smartphone aplikaciju --> Vatreni
InPublic.hr - check it out!
Personalna himna - Beaver Hunter

*

duksy

  • ******
  • 10253
    • hcl
Odg: Večera za 5
« Odgovori #29 : 26. Listopad, 2010., 22:35 »
ne, salata s tunjevinom nije salata s tunjevinom ako se unutra ne stavi...
[move]tunjevina
 :hiha2:
[/move]

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9